Dodaj do ulubionych

Kłucie w mostku....

06.11.12, 19:40
zdarzalo sie od czasu do czasu, chwilowe, krotkotrwale klucia w mostku juz dawno. potem dusznosci, uciski, szybkie bicie serca.
mam chora tarczyce.

mialam 3 razy od maja holter, 2x echo serca, kilka razy ekg i nic. ale klucia, dusznosci, uciski pojawiaja sie nadal.

czy to normalne w ciazy?
jestem juz w koncowce.

ma ktos podobnie?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Kłucie w mostku.... 06.11.12, 19:56
      nerwica?
    • am217 Re: Kłucie w mostku.... 06.11.12, 21:41
      Witam, ja miałam podobnie i poszłam na wizytę do lekarza ogólnego, bo nie dało rady do ginekologa i lekarka stwierdziła, że to bóle od kręgosłupa, że mam krzywy i bardzo ściśnięte mięśnie. Także to tylko "wina" rosnącego brzucha. (Że niby w ciąży dokucza głównie ból kręgosłupa lędźwiowego, ale piersiowego też się zdarza i przechodzi właśnie w ból w okolicach mostka i czasem pod piersiami.) Przynajmniej tak było w moim przypadku. Mam nadzieje, że Cię trochę uspokoiłam.
      • ania.rene am217 06.11.12, 22:32
        przed ciaza mialam rtg kregoslupa i wyszla zniesiona lordowa w odcinku szyjnym, cos w piersiowym tez mam nie tak. poza tym skolioza dosc mocna.

dzis jak chcialam wstac lub ruszalam reka to mocniej bolalo.

moze rzeczywiscie to kregoslup
    • magdalenna1986 Re: Kłucie w mostku.... 06.11.12, 22:02
      To od żołądka. Poczytaj sobie o objawach zgagi, oprócz pieczenia w przełyku może się objawiać bólem za mostkiem, ból w klatce piersiowej, zwłaszcza po schylaniu się lub w pozycji leżącej. Polecam renni. Mnie to dopada szczególnie w nocy, czasem mam wrażenie, że zemdleję. Skoro badania serca nic nie wykazały to musi być od żołądka, innej możliwości nie ma (słowa mojego lekarza)

Nie martw się, takie uroki ciąży.
      • katharin Re: Kłucie w mostku.... 06.11.12, 22:23
        Zgadzam się z przedmówczynią. To refluks-zgaga. Mnie potrafi boleć tak mocno że czuje jak ten ból przebija z klatki aż do pleców. Czasami potrafił dokuczać prawie pół nocycrying miałam go praktycznie nawet od zwykłej herbatycrying pomaga czasami bo tez nie zawsze powolne picie wody nie gazowanej.
    • jess_day Re: Kłucie w mostku.... 07.11.12, 09:05
      ja mam coś podobnego i lekarz zdiagnozował to jako arytmię napadową. miałam to już przed ciążą i w ciąży miało się nasilić. na szczęście napad miałam tylko raz. jest to całkowicie niegroźne, ale też bardzo nieprzyjemne.
    • ajakb Re: Kłucie w mostku.... 30.11.12, 21:48
      Miałam takie kłucia i ucisk w mostku, okazało się że mam niedoczynność tarczycy i b.wysokie ciśnienie. Od razu szpital, monitoring dziecka, ciśnienia. Zostałam w szpitalu do końca ciąży. Lekarze mówili że jest duże zagrożenie dla dziecka i dla mnie. Przez to nadciśnienie i tarczycę dziecko urodziło się hipotroficzne, 2010g.
      Radzę zbadać TSH, T3 i FT4, a w trakcie tych "napadów" zmierzyć ciśnienie i tętno.
    • ajakb Re: Kłucie w mostku.... 30.11.12, 21:53
      ... dodam że miałam identyczne objawy, też w końcówce ciąży po 30 t.c., a wszystkie badania serca były super wzorowe.
      • aska103 Re: Kłucie w mostku.... 01.12.12, 10:19
        Kłucie w mostku to nie wiem ale duszności i przyspieszona akcja serca to norma w ciąży. Dziecko napiera na przeponę (dlatego występuje dopiero w póżniejszej ciąży kiedy dziecko jest większe) a i serce każdej ciężarnej pompuje większą ilość krwi. mam niedoczyność tarczycy i nigdy bóli w mostku nie miałam.
        Mierz sobie ciśnienie jeśli masz jak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka