Dodaj do ulubionych

26 tydzień - jaka to płeć?

11.11.12, 13:43
Wiem, że na 100% to będę wiedzieć, gdy się urodzi i takie zgadywanki nie dają pewności. Ale pytam się tak z czystej ciekawości - Co Wy tam widzicie? wink Niedługo będę szła do innego lekarza, który z pewnością też osądzi co mój Maluch ma między nogami i będę mogła szykować wyprawkę wink

images42.fotosik.pl/661/5085954a0f266682med.jpg
Z góry dzięki za odp wink
Obserwuj wątek
    • marcowa_aprilla Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:05
      a lekarz nie był w stanie ocenić?? dlaczego chcesz zgadywać skoro lekarz z usg odczyta, no chyba ze pechowo za kazdym razem dziecko bedzie chowac to co tam ma

ja tam na tym zdjęciu nie widzę co jest
      ja juz poznałam plec w 16tyg tak ładnie sie ustawiał
      • ciociacesia w 16 tygodniu 03.12.12, 23:25
        to i chlopak i dziewczynka ma siusiora, wiec lekarz strzelał. opcji duzo nie ma wiec trafił
    • 18lipcowa3 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:12
      Pojęcia bladego nie mam.
    • ciociazlarada Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:20
      Nic na tym zdjęciu nie widzę, dobrze, że powiedziałaś że to jest dzieckosmile. Chyba jednak warto zapytać specjalisty, a nie bab na forum.
      • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:24
        wink Podobno tutaj jest pokazana płeć wink
        • turmalinka Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:31
          chlopiec smile
          • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 14:34
            turmalinka napisała:

> chlopiec smile

Strzał czy poznałaś po czymś?
            • turmalinka Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 15:01
              wydaje mi sie ze na fotce jest moszna, ale ja laik jestem
              • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 15:06
                ja też laik. nawet nie wiem z której strony jest to pokazane, tzn gdzie są nogi? wink czy to od góry czy od dołu robione wink ja do analiz zdjęć usg się nie nadaję ...
        • kisi_165 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 21:51
          chlopak
    • mama_amelii Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 16:19
      A ja tam widze siusiaka i mosznę między nóżkamismileTez będe miała chłopca.Jestem w 23 tyg,ale płeć znam od 14,5 tyg(potwierdzoną amniopunkcją)
      • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 16:50
        jeju, gdzie Ty to wszystko widzisz? ja tam nawet nóg nie widzę wink to co jest na tym zdjęciu to dla mnie czarna magia wink gdzie te nogi, gdzie ten siusiak, gdzie ta moszna? wink
    • mama_amelii Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 19:03
      hehe no ręki nie dam sobie uciąć,że dobrze widzę,ale pisze co ja widze.
      Dziecko jest wystawione pupą i widać wyrażnie kości udowe(najjaśniejsza i najgrubsza kreska,pod spodem druga jasna kreska,a po środku przyjżyj się,czy cos tam nie wystaje?smile)
      Po obu stronach zdjęcia widać dłonie,a na górze po lewej pępowinę i łozysko,zaraz pod ta jasną kulą,glówka schowana.Jedna raczka lekko przykrywa łozysko od którego odchodzi pępowina,z drugiej strony rączka coś trzyma,bo paluszki są zgięte)
      • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 20:39
        mama_amelii napisała:

> hehe no ręki nie dam sobie uciąć,że dobrze widzę,ale pisze co ja widze.
        > Dziecko jest wystawione pupą i widać wyrażnie kości udowe(najjaśniejsza i najgr
        > ubsza kreska,pod spodem druga jasna kreska,a po środku przyjżyj się,czy cos tam
        > nie wystaje?smile)
        > Po obu stronach zdjęcia widać dłonie,a na górze po lewej pępowinę i łozysko,zar
        > az pod ta jasną kulą,glówka schowana.Jedna raczka lekko przykrywa łozysko od kt
        > órego odchodzi pępowina,z drugiej strony rączka coś trzyma,bo paluszki są zgięt
        > e)

Matko, to dla mnie nadal czarna magia. Ja tam niczego nie widzę. Żadnego siusiaka, moszny. Nie mogłabym być radiologiem. Brakuje mi chyba wyobraźni. Ale może masz rację wink
    • sabina_online Re: chłopiec 11.11.12, 20:36
      widać mosznę i siusiaka
      • agnieszka77_11 Re: chłopiec 11.11.12, 20:43
        Skoro tyle z Was potwierdza chłopaka to pewnie coś w tym jest wink Ja jakaś bez wyobraźni jestem sad

Czy obstawiasz tak jak mama_amelii?
        "Dziecko jest wystawione pupą i widać wyrażnie kości udowe(najjaśniejsza i najgrubsza kreska,pod spodem druga jasna kreska,a po środku przyjżyj się,czy cos tam nie wystaje?smile)
        Po obu stronach zdjęcia widać dłonie,a na górze po lewej pępowinę i łozysko,zaraz pod ta jasną kulą,glówka schowana.Jedna raczka lekko przykrywa łozysko od którego odchodzi pępowina,z drugiej strony rączka coś trzyma,bo paluszki są zgięte)"
        • katharin Re: chłopiec 11.11.12, 20:47
          Miałam podobną fotkęwink...i chłopiec będziewink
          • agnieszka77_11 Re: chłopiec 11.11.12, 20:49
            katharin napisała:

> Miałam podobną fotkęwink...i chłopiec będziewink

To czekam na chłopca wink

• agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 22:26
      Kurczę, jesteście jednomyślne. Żadna nie widzi tam dziewczynki? wink
    • sharzan-ka Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 11.11.12, 23:36
      ja na tym zdjęciu to nie widzę nawet większych części ciała (noga, głowa), więc tym bardziej w zgadywanie płci się nie będę bawiła.
    • izazdo mysle, ze raczej dziewczynka 12.11.12, 18:51
      Pragnę zauważyć, że ta czarna kulka z "artmatką" pod białą kulką to prawdopodobnie są ręce, a nie moszna, bo widać cztery palce. Jesli wie sie, ze noga ma kość piszczelową (gruba jasna kreska) i strzałkową (cienka kreska obok) i jest zakończona stopą z palcami, to wiadomo, że nogami są te dwa rozmyte podłużne kształty, wobec czego kula po lewej stronie nie moze byc moszna. Obstawiam, ze dziecko zostalo uchwycone z perspektywy, jaka ma podloga, gdy czlowiek kleczy, wobec tego narzady rozrodcze dziecka przypominają wargi sromowe, ale mam watpliwosci, czy to na pewno genitalia. W kazdym razie jestem niemal pewna, ze to, co wszyscy biora za moszne i siusiaka, nimi nie jest - bo nie zgadza sie proporcja rzekomego siusiaka do dlugosci kosci ani ich wzajemne polozenie.
    • mayaalex Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 12.11.12, 21:16
      Hmmm... Jesli dobrze rozumiem co gdzie jest na zdjeciu to dla mnie to dziewczynka smile
    • agnieszka77_11 A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w kółku? 13.11.12, 08:49
      images44.fotosik.pl/491/21e52d87e6c27b4fmed.jpg
      • sharzan-ka Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 13.11.12, 13:37
        nos?
        • agnieszka77_11 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 13.11.12, 14:21
          sharzan-ka napisał(a):

> nos?

Chyba taki niewymiarowy by był wink

A nie jest to moszna?
          • tres09 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 13.11.12, 14:41
            > A nie jest to moszna?

W tym miejscu to nie.
      • izazdo gnom, jak Boga kocham! 13.11.12, 16:01
        Glowa. Widac dwie kropki (oczy zwrócone w "obiektyw"), uszy (po lewej stronie patrącego - trójkątne, po prawej - półokrągłe), zadarty nos i prawie caly usmiech.

A tak powaznie to nie mam pojecia (głowa? ostry kształt to nos?), podobnie jak nie umiem zinterpretowac, czym jest ten "ksiezyc w pelni". W zyciu nie widzialam tak abstrakcyjnego zdjecia usg. Wyglada jak klęczący przy pełni księżyca gnom, zerkający na podłogę przez swoje lewe biodro, trzymający w rękach paletkę tenisową.

Albo to jakiś fake, albo ułożenie jest dziwne - zapytaj lekarza, niech ci zinterpretuje. Dla mnie trochę dziwna jest mnogość widocznych obiektów, USG robi "przekrój" na konkretnej głębokości...
        • agnieszka77_11 Re: gnom, jak Boga kocham! 13.11.12, 16:12
          No właśnie, dużo tam tego wszystkiego. Ale na 100% to jest to zdjęcie na którym pokazana jest płeć. Niestety nie wiem co jest czym na tym zdjęciu. Ale po Waszych podpowiedziach też wydaje mi się, że z lewej strony widać dłoń, bo jest pięć paluszków. I coś jest tam w tle. Jak dla mnie to czarna magia wink Zdecydowanie mam kiepską wyobraźnię uncertain
          • sharzan-ka ale o co Ci chodzi???? 13.11.12, 23:26
            skoro znasz płeć to daj już spokój, bo bardzo nudne to Twoje dopytywanie
            A jak nie znasz to umów się jutro na USG i zapytaj lekarza
            • agnieszka77_11 Re: ale o co Ci chodzi???? 14.11.12, 09:29
              sharzan-ka napisał(a):

> skoro znasz płeć to daj już spokój, bo bardzo nudne to Twoje dopytywanie
              > A jak nie znasz to umów się jutro na USG i zapytaj lekarza

Nie znam. Chciałam mieć zagadkę i dostałam fotkę ze zdjęciem płci. Chyba niepotrzebnie bo ciekawość mnie zżera. Domysły mam różne na podstawie różnych zdjęć zamieszczonych w internecie. Ale, że brakuje mi wyobraźni to mi te zgadywanki nie idą wink
              Dzięki, za komentarze i sugestie. Skoro większość z Was widzi tam chłopaka to pewnie coś w tym jest wink
              • cieciorkazworka Re: ale o co Ci chodzi???? 17.11.12, 22:05
                teraz pewnie wszyscy beda dziewczynke widzieli smile

http://i50.tinypic.com/25sa7oz.jpg
                • agnieszka77_11 Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 13:47
                  cieciorkazworka napisał(a):

> teraz pewnie wszyscy beda dziewczynke widzieli smile
                  >

myślisz, że tam jest hamburger? wink

a gdzie się schowała ta druga łydka? ja to całkiem zgłupiałam, tyle tych rzeczy na zdjęciu. i cały czas zastanawia mnie co to jest to w kółku?
                  • cieciorkazworka Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 14:06
                    To kolko to jest albo przekroj przez lydke albo przez roczke. Usg pokazuje przekroj, jezeli nozka sie zgiela to nie bedzie jej w calosci widac.
                    • agnieszka77_11 Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 14:32
                      Ty widzisz tam dziewczynkę? wink
                      • cieciorkazworka Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 17:00
                        Tak smile dziewczynka malowana smile
                        We wczesniejszych tygodniach sa trzy kreski przy miedzy nozkami, ale ty jestes juz tak daleko , ze widac buleczke.
                        • agnieszka77_11 Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 21:08

> Tak smile dziewczynka malowana smile
                          > We wczesniejszych tygodniach sa trzy kreski przy miedzy nozkami, ale ty jestes
                          > juz tak daleko , ze widac buleczke.

Faktycznie to coś co zaznaczyłaś wygląda jak bułeczka smile
                  • y_y Re: ale o co Ci chodzi???? 21.11.12, 20:50
                    Druga lydka jest podkulona, widać przy brzegu zdjęcia palce u stopy.
                    Dziewczynka smile
            • turmalinka Re: ale o co Ci chodzi???? 18.11.12, 07:44
              sharzan-ka napisał(a):

> skoro znasz płeć to daj już spokój, bo bardzo nudne to Twoje dopytywanie
              > A jak nie znasz to umów się jutro na USG i zapytaj lekarza

A tobie co przeszkadza?

ps. mi sie zagadka podoba, chociaz ciekawosc mnie juz zzera powoli wink
      • cieciorkazworka Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 17.11.12, 22:07
        nie dam sobie glowy uciac ale ja tam widze roczke/przedramie w przekroju.
        • agnieszka77_11 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 18.11.12, 13:51

> nie dam sobie glowy uciac ale ja tam widze roczke/przedramie w przekroju.

ja się natomiast zastanawiam czy to nie siusiak wink
          • kasiuniasty Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 21.11.12, 15:09
            Mi się wydaje że to chłopczyk,daj znac jak juz bedziesz wiedziala
            • agnieszka77_11 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 21.11.12, 15:22
              kasiuniasty napisała:

> Mi się wydaje że to chłopczyk,daj znac jak juz bedziesz wiedziala

Ja też się bardziej skłaniam do tego chłopca. Za dużo rzeczy tam sterczy na tej fotce wink
              • agnieszka77_11 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 26.11.12, 17:51
                Myślę, że to chłopiec. Znalazłam w sieci podobne zdjęcia.

images37.fotosik.pl/1875/5fbdfa292ef37f4e.jpg
                images41.fotosik.pl/1856/66451e9fb67dcc2e.jpg
                • sharzan-ka Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 26.11.12, 22:31
                  A odpowiesz mi na pytanie, kiedy w końcu zapytasz się o to lekarza i przestaniesz na forum robić tematem numer jeden "płeć dziecka agnieszka77_11" ... ?
                  • agnieszka77_11 Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 26.11.12, 22:39
                    Przy następnej wizycie, ale przecież nie musisz wchodzić na ten wątek, a tym bardziej na niego odpowiadać jak nie chcesz wink
                  • turmalinka Re: A co to jest Waszym zdaniem to zaznaczone w k 27.11.12, 08:55
                    sharzan-ka napisał(a):

> A odpowiesz mi na pytanie, kiedy w końcu zapytasz się o to lekarza i przestanie
                    > sz na forum robić tematem numer jeden "płeć dziecka agnieszka77_11" ... ?

A ty po co wchodzisz w watek, ktory cie drazni?
      • agnieszka77_11 Kolejne USG - będzie chłopiec ;) 21.12.12, 16:45
        images39.fotosik.pl/1881/f6c7154f0cda47c4med.jpg
        no dziewczynki z tego nie będzie. Ewidentnie widać mosznę i siusiaka wink Potwierdzone z lekarzem.
        • turmalinka Re: Kolejne USG - będzie chłopiec ;) 23.12.12, 10:28
          Ha! Zgadlam smile
          Gratulacje smile
    • murbanella Kiedy ta wizyta? 02.12.12, 20:43

Prześledzilam cały wątek i dla mnie to jakieś szare plamy - kompletnie sie na tym nie znam.
      Ale ogromnie jestem ciekawa co to za płeć w końcu smile

• agnieszka77_11 Re: Kiedy ta wizyta? 02.12.12, 21:25
        Pod koniec grudnia. Obstawiam chłopca wink Znalazłam podobne w sieci zdjęcia i to mnie przekonuje bardziej do chłopca.
        • mama_amelii Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 10:37
          To Ty na wizyty chodzisz co 2 m-ce?Dość rzadko,bo normalnie chodzi się raz w m-cu.
          • agnieszka77_11 Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 12:22
            Na wizyty chodzę co miesiąc, a na USG mniej więcej co 2 miesiące. Ale u USG robi ktoś inny.
            • turmalinka Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 13:41
              twarda jestes smile
              jak nasza gwiazda sie na polowkowym nie ujawnila to miala pozostac niespodzianka do konca, 4 tygodnie wytrzymalam i pognalam na scan smile
              • mama_amelii Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 14:46
                No twarda sztukabig_grin
                Ja wiedziałam,że będzie syn w 14,5 tyg.Kolejne usg,badania potwierdziły.Z dwójką starszaków dowiedziałam się na połówkowym,obydwie pokazały tyłkismile
                • agnieszka77_11 Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 15:41
                  No niestety twarda nie jestem, bo wymiękłam. Na początku chciałam mieć zagadkę, ale ostatecznie się z tego wycofałam. Chcę wiedzieć co będzie wink
                  • sharzan-ka Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 22:48
                    A teraz Maleństwo zrobi wszystkim na przekór i nie pokaże co tam ma smile
                    Wg mnie wystarczy pokazać ost zdjęcie lekarzowi,który robił to USG i Ci powie smile
                • katharin Re: Kiedy ta wizyta? 03.12.12, 15:42
                  Najlepiej zrobić jeszcze jedno usg u innego lekarza i zapytać a wtedy "może" wszystko będzie jasnewink
    • agnieszka77_11 Kolejne USG - będzie chłopiec ;) 21.12.12, 16:47
      images39.fotosik.pl/1881/f6c7154f0cda47c4med.jpg
      no dziewczynki z tego nie będzie. Ewidentnie widać mosznę i siusiaka smile Potwierdzone z lekarzem.
    • sharzan-ka Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 21.12.12, 21:37
      no więc da radę się dowiedzieć smile
      • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 21.12.12, 21:55
        Jak się chce to da radę. Gorzej jak się nie chce, a później ciekawość zżera.
        Ale lekarz i mosznę i siusiaka wypatrzył, więc chłopak gwarantowany wink
    • roxaneczka25321321 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 21.12.12, 22:22
      A dlaczego teraz zdjęcie jest już niedostępne ?
      • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 21.12.12, 22:35
        jest aktualne
        • mama_amelii Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 22.12.12, 08:27
          hehehe a nie mówiłamsmile
          Ostatnio lekarz chcał mi zrobić ładne zdjecie buźki w 3 d,ale młody wystawił siusiaka na cały ekra,więc poprosiam o takie zdjęcie.U mnie nikt nie wierszy ,że będzie chłopak(szczególnie ciotki i teściowa),bo mamy same baby w rodzinie.Nie ważne,że zrobiłam amniopunkcję,połówkowe i ewidentnie wiadomo,że to chłopak,więc na Święta pokażę im tego siusiorabig_grin
          W każdym razie gratuluje Twoja ciekawość została zaspokojona.
          • mama_amelii Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 22.12.12, 08:29
            No i dla mnie to zdjęcie przedstawia małą kaczuszkę hehe(ma oczko ,dziobekbig_grin)
            • agnieszka77_11 Re: 26 tydzień - jaka to płeć? 22.12.12, 23:23
              mama_amelii napisała:

> No i dla mnie to zdjęcie przedstawia małą kaczuszkę hehe(ma oczko ,dziobekbig_grin)

Faktycznie kaczuszka, a raczej mały kaczorek big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka