Dodaj do ulubionych

upławy 7tc

11.07.04, 19:08
Witam! Wreszcie mi się udało jestem w ciąży. Niepokoi mnie jednak ciągły ból
brzucha i dzisiaj zauważyłam kroplę nie wiem jak to opisać... żółtawą kroplę
jakby śluzowatą bardzo się boję bo już 2 razy poroniłam a do gina idę dopiero
w czwartek . co to może być?
Obserwuj wątek
    • sacreble Re: upławy 7tc 11.07.04, 19:17
      zwiekszona wydzielina pochwy podczas ciazy jest czyms normalnym, jesli nawet to
      niepokoi kobiete mozna poprosic lekarza o skierowanie na wykonanie badania
      czystosci pochwy albo posiewu.
      mysle ze wazne ze w tej wydzielinie nie ma sladow krwi, nie jest zielona.
      co do bolacego brzucha to jesli czujesz sie zaniepokojona po prostu zadzwon do
      lekarza powadzacego Twoja ciaze i dokladnie opisz mu symptomy: w ktorym miejscu
      dokladnie go czujesz, od kiedy, jaki to bol, czy czesto go odczuwasz i ze
      łaczysz z tym bolem "te zółtawa krople". Mysle ze nie warto zwlekac skoro
      jestes po 2 poronieniach - kazdy normalny gin to zrozumie i nie posadzi Cie o
      nieuzasadniona histerie.
      Zycze duzo zdrowia, spokoju i pieknego Maleństwa smile

• magda1975 Re: upławy 7tc 12.07.04, 22:43
      Dorota! Jeżeli nie było tam śladów krwi nie powinno to być coś bardzo
      niepokojącego. Ja miałam 2 plamienia w 5 t.c. i 7 t.c. potem się okazało, że
      jest wszytsko z dzidziusiem dobrze i niepotrzebnie się martwiłam. Zawsze jednak
      byłam na kontroli u lekarza, aby wyjasnić. Miałam potem się szczególnie
      oszczędzać, nie uprawiać żadnego sportu (nawet pływania)i zakaz sexu. Do tego
      czasu wszystko jest w porządku.
      Gdyby u Ciebie okazała się grzybica - polecam Lactovaginal - globulki
      dopochwowe zawierające bakterie kwasu mlekowego, które dzięki odpowiedniemu pH
      uniemożliwiają rozwój grzybów.
      Także poradź się najlepiej swojego lekarza. Powodzenia! Na pewno będzie
      wszystko dobrze.
      Pozdrawiam
      Magda
      • iwka901 Re: upławy 7tc 13.07.04, 10:48
        Jestem w 5 tc i ostatno zaobserwowałam takie brudzenie, plamienie brązowe , ale
        bez krwi. Poleciałam jednak do szpitala, dostałam zastrzyki z progesteronu i
        przepisano mi luteinę + no spę. USG wykazało , że zarodek jest na swoim
        miejscu. Lekarka powiedziała, że takie plamienia mogą się zdażyć na poczatku
        ciąży, jednak zapobiegawczo otrzymałam te leki i oczywiście mam się oszczędzać.
        • patunia79 Re: upławy 7tc 13.07.04, 14:24
          Żółtawa wydzielina zpochwy jest u mnie od ok 6 tc a obecnie kończę 14 tc, cały
          czas panikowałam bo jestem po jednym poronieniu, ale z dzidzią jest wszystko w
          porządku, a moje plamienie było leczone już globulkami, cytologie mam gr 1, i
          przyczyna jeste trudna do odnalezienia, może niedomoga ciałka żóltego (mało
          progesteronu). U Ciebie to również może być przyczyną, niepokojące są objawy
          plamień brązowawych, krwistych, różowych itp. - chociaż i tu na forum są
          dziewczyny które takowe mają a dzidziusie są w dobrej formie i przyczyny tego
          nie da się określic. Skonsultuj się z lekarzem, może powinnaś brać leki
          podtrzymujące ciązę.

Patrycja z małym szczęsciem w brzuszku
          Aniołek (14.01.2004)

lilypie.com/days/050112/0/9/0/+0/.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka