kaha.lub 15.12.12, 14:33 Proszę o pomoc bo zaraz zwariuję. Ostatnia miesiączka 9.11.2012, owulacja ok 25.11.2012, dziś beta hcg 319. Lekarz powiedział,że jak w poniedziałek się podwoi to dobrze,a jak nie to ciąża obumarła czy 319 na dzień dzisiejszy to za mało??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vimi77 Re: beta hcg 15.12.12, 15:10 A dzieje się coś złego? Plamisz, boli Cię brzuch? Robiłaś usg i coś było nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aninka9 Re: beta hcg 15.12.12, 16:04 A skąd wiesz czy owulacja nie była jednak trochę później? Sprawdzasz to jakoś?- temperatura, wykresy, śluz, testy owulacyjne..? Ja w 17dpo miałam betę 505. Owulacja mogła być później...Poza tym poziom bhcg jest bardzo różny u kobiet, stąd szerokie widełki dla każdego tygodnia.. najważniejszy jest przyrost. Nie denerwuj się, staraj się nie myśleć o tym..a w poniedziałek zrób betę znów.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaha.lub Re: beta hcg 15.12.12, 18:26 owulacje wyliczyłam. Cykle miałam regularne. Po prostu pewnie niepotrzebnie panikuję nie plamię, nic złego się nie dzieje, ale Ci lekarze są tak mało empatyczni i zamiast podtrzymać na duchu on mi mówi o obumarłej ciąży. Na usg nic jeszcze nie widać. Jest za wcześnie chyba. W poniedziałek znów idę na krew. Ale kazano mi wziąć rzeczy bo jak beta sie nie powiększy dwukrotnie to szpital mnie czeka. A jak tu wytrzymać do poniedziałku? dziękuję za odpowiedzi. Troszkę mi nawet lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: beta hcg 15.12.12, 18:32 Przyrost powinien być ok 66% a nie 100... jak to rzeczy i do szpitala?? jest tu kilka wątków i na forum dla starających się, że nie zawsze beta "działa". mój synek 2,5 roku jest tego przykładem. Beta przyrosła tylko 30-40%, było tylko trzeba czekać. Teraz w 26dc miałam tylko 20,08 a teraz jestem w 8 tyg ciąży bliźniaczej... Jak spadnie to do szpitala tak, ale jeśli się powiększy to czekaj!! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: beta hcg 15.12.12, 18:33 przepraszam za suwak, zapomniałam skasować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaha.lub Re: beta hcg 15.12.12, 18:36 Dziękuję za wsparcie byle do poniedziałku do 8:30 Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka a to dopiero początek... 16.12.12, 00:32 teraz jest byle do poniedziałku do 8.30.. później byle do otrzymania wyników/zobaczenia zarodka/bijącego serca/genetycznego USG/USG połkowego/porodu/badań po porodzie/siadania/chodzenia/18-tki... to już się nie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka Ale w czym Ci pomóc?? 16.12.12, 00:25 Wirtualnie nie podwoimy Twojej bety... Musisz odczekać do poniedziałku i zrobić badanie... Nie wiadomo, czy 319 to mało, czy dużo... U każdej to rośnie inaczej i nie ma co porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka Re: Ale w czym Ci pomóc?? 16.12.12, 00:27 Acha, i jeżeli się nie podwoi to wcale nie znaczy, że nic z tej ciąży nie będzie... Są znane przypadki, gdy beta spadła (np obumarł jeden zarodek), a później wszystko było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś