Dodaj do ulubionych

ciężarówki z Częstochowy!!!

14.07.04, 10:39
Hej, czy są tu na forum jakieś dziewczyny z Częstochowy? Jeśli tak,
odezwijcie się. Mam pytanie a propos szkoły rodzenia. Wiem o 2
przyszpitalnych. Czy są jakieś prywatne? Prozę o wszelkie opinie!!! Z góry
dziękuję! Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 14.07.04, 13:15
      Hej! Ja właśnie jutro wybieram się na szkołę rodzenia na Tysiąclecie. Mój
      lekarz prowadzący pracuje właśnie w tym szpitalu i to on prowadzi te zajęcia.
      Moje koleżanki , które już rodziły bardzo sobie chwalą zarówno zajęcia jak i
      osoby prowadzące. Nie chcę być gołosłowna , dlatego jak tylko jutro wrócę zaraz
      napiszę o moich odczuciach. A i jeszcze bardzo ważna , moim zdaniem informacja,
      ta szkoła rodzenia posiada certyfikat Instytutu Pampers , poczytaj o tym na
      onecie "niemowlę". Wiem też , że jest jeszcze przyszpitalna szkoła na
      Mickiewicza a prywatna reklamuje się dość ostro w radiu Fon.Pozdrawiam .
      • habo6 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 14.07.04, 22:28
        Hej, dzieki za odpowiedz. Bardzo bym Cie prosila o kontakt po Twoich
        odwiedzinach na Tysiacleciu. Życzę jutro udanychzajęć i jak najlepszych wrażeń.
        Pozdrawiam Ciebie i Twojego Maluszka smile
        Habo i 33-tygodniowe Maleństwo
        • ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 15.07.04, 16:32
          Witaj Habo, jestem już po tej szkole cała i zdrowa a przede wszystkim
          dotleniona, bo dziś były ćwiczenia oddechowe przygotowujące do porodu. Cięęężka
          sprawa.. Dziewczyn jest dość sporo , koło 10-12 , dwie przyszły nawet z
          facetami, mój też był chętny , ale godz.13.30 to stanowczo za wcześnie dla
          pracujących panów i w pełni to rozumiem.Położna jest bardzo fajna i chyba tylko
          w związku z nią jest taka frekwencja na zajęciach. Wiesz szpitalna sala nie
          jest wcale przyjemna , ale fajne towarzystwo rekompensuje ewentualne
          niedoskonałości naszej służby zdrowia. Ja jednak myślę o tej prywatnej szkole
          przez wzgląd na mojego męża, który chce w tym uczestniczyć. Może tam wzięto pod
          uwagę godziny pracy? Szkoła na Tysiącleciu jest bezpłatna , po prostu idziesz i
          jesteś.Generalnie tematy zajęć są standardowe: pielęgnacja (będzie we wtorek)
          niemowlęcia, poród , połóg, karmienie piersią, antykoncepcja po porodzie itd.
          Fajnie jest , że możesz sobie posłuchać od położnej jakieś relacje po
          porodach , mówi o wszystkim bardzo obiektywnie. Pochodzę tutaj trochę , tak
          żeby posłuchać o wszystkim po trochu. Nie pracuję więc mam czas, a dodatkowe
          informacje zawsze się przydadzą. Napisz w jakim szpitalu rodzisz i czy
          zdecydowałaś już co z tą szkołą.
          Trzymajcie się cieplutko , Ty i Maleństwo
          Ilona i Martusia w brzuszku (31tc.)
          • habo6 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 15.07.04, 19:33
            Hej Ilona!
            Dziękuję bardzo za wyczerpujące informacje smile Ja jutro wybieram się do mojego
            ginekologa (jest zastępcą ordynatora na Mickiewicza i tam prawdopodobnie będę
            rodzić). Z tego, co wiem, to przy Mickiewicza nie ma szkoły rodzenia. Jeżeli
            się zdecyduję, to pewnie na tę na Tysiącleciu, bo na Parkitke to mi za daleko.
            Pewnie tez będę chodzić bez Męża sad Słuchaj, czy mogłabyś dać mi namiary
            jeszcze na tę prywatną? Aha, jeszcze a propos Tysiąclecia: to z tego, co wiem
            zajęcia są we wtorki i czwartki, prawda? I potrzebna jest zgoda od lekarza. Ja
            jutro zamierzam takową zdobyć i zacząć od przyszłego tygodnia (najwyższy czas,
            bo zacznie się 34 tydzień!). Na pierwsze zajęcia mogę od razu iść po zapisaniu
            się? (w tym samym dniu). Czyli trzeba wziąć jakiś dresik i obuwie sportowe,
            prawda? Wiem, że zadają masę głupich pytań smile, ale lubię być dobrze
            poinformowana. Będę Ci wdzięczna za odpowiedzi.
            Pozdrawiam Ciebie i Martusię w brzuszku bardzo mocno!!! I życzę miłego wieczoru!
            Hanka&Maleństwo smile
            P.S. Na kiedy masz termin porodu? Ja na 3. września.
            • ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 15.07.04, 20:37
              Hm piękny termin 3 września! Moje urodziny! Moje Maleństwo powinno przyjść na
              świat 16 września, ale zobaczymy co wykombinuje...A co tej szkoły prywatnej ,
              to niestety dziś niewiele pomogę , bo dopiero zamierzam dzwonić w tej sprawie.
              W szkloe na Tysiącleciu nie potrzeba zgody od lekarza , po prostu idziesz we
              wtorek bądź w czwartek o 13.30 i uczestniczysz w bezpłatnych zajęciach, tak po
              prostu. ja byłam też zdziwiona ,ale tam nie ma jakiś procedur zapisu , nic z
              tych rzeczy. Ubierasz się po prostu w wygodne ubranko , miękkie obuwie i nic
              więcej. Dziś było aktywnie a czy jest tak na każdych zajęciach tego nie wiem.
              Na wszelki wypadek wygodny strój nie zaszkodzi. Jak tylko zdobędę informacje o
              tej prywatnej szkole , to dam ci znać.
              Zyczę Tobie i Dzidziusiowi dobrej i spokojnej nocy.pa!
              I&M smile)
              • aga.2.3 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 15.07.04, 22:52
                HEJ ILONA
                JA TEŻ BYŁAM DZISIAJ PIERWSZY RAZ W SZKOLE RODZENIA NA TYSIĄCLECIU NO I CHYBA
                TAM ZOSTANE BO TAM GDZIE MAM RODZIC CZYLI NA MICKIEWICZA NIESTETY SZKOLA JUZ
                NIE ISTNIEJE
                • aga.2.3 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 15.07.04, 23:03
                  Za szybko się wysłało.
                  Mam nadzieję,że następnym razem się poznamy.Ja mam termin z OM na 24 września
                  ale wydaje mi się,że urodzę wcześniej.We wtorek byłam u gina no i
                  potwierdził,że ten rozrabiaka w moim brzuszku to kobitka.Mała waży już ponad
                  1.5kg i jest przesłodka.Czy zaczełas już kompletować wyprawkę,bo ja nie mogę
                  się już powstrzymać.
                  Pozdrawiam Aga i Majka w brzuszku.
                  • ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 16.07.04, 08:49
                    Witaj Aga. ja o mojej maleńkiej wiem już od 24 tygodnia i oboje z mężem
                    jesteśmy przeszczęśliwi. Nie wiem jaka jest duża i ile waży , ale rośnie
                    prawidłowo zgodnie z usg. Co prawda brzuszek mam mały jak na ten etap ciąży- to
                    nie tylko moje zdanie.Ale cieszę się , bo mam poważne skrzywienie kręgosłupa i
                    każdy dodatkowy nadbagaż to dla niego tortura.Malutka bryka strasznie,
                    najbardziej lubi w nocy i rano. Co do wyprawki , to bardzo mnie już korci,
                    maratony po sklepach w celu "zbadania terenu" mamy już częściowo za
                    sobą.Oczywiście głównie dotyczyły wózka, bo to największy i najbardziej
                    konkretny wydatek.Na zakupy wybieram się za dwa tygodnie.
                    Pozdrawiamy , Ilona i Martusia 31tc.
                    • aga.2.3 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 16.07.04, 12:21
                      My też największy problem mamy z wózkiem,jak na razie to mam straszny mętlik w
                      głowie jeśli o to chodzi.
                      Nasza Majka też najbardziej lubi brykać w nocy i rano,czasami nawet myślę,że
                      zaraz wyskoczy.Ja zaczynam odliczac dni do września bo już nie mogę się
                      doczekać Malutkiej.
                      Pozdrawiam Aga i 30 tyg.Majka.
    • habo6 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 21.07.04, 12:04
      Hej dziewczyny! Byłyście może wczoraj w szkole rodzenia? Bo ja byłam wczoraj
      pierwszy raz no i ciekawa byłam, czy Wy też znajdowałyście się w tej grupce smile
      Pozdrawiam Was i Wasze Dzidzie! smile
      • ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 21.07.04, 17:13
        Witaj! ja byłam oczywiście , było nas sporo! Jak wrażenia? Pozdrowionka.Ilona i
        Bobinka w brzuszku.
        • habo6 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 21.07.04, 22:05
          Hej! Trudno mi jest ocenić po pierwszej wizycie. Pani prowadząca bardzo miła.
          Aczkolwiek spodziewałam się jakichś ćwiczeń (myślałam, że na każdych zajęciach
          jest teoria+ćwiczenia). Ciekawa jestem, która dziewczyna to byłaś Ty smile Jutro
          na 99% też idę (o ile się nie rozpuszczę na tym upale!!!).
          Życzę Tobie i Bobince kolorowych snów!
          Habo&34-tygodniowe Maleństwo
          • natka-76 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 23.07.04, 12:16
            Hej dziewczyny! Jezeli dalej Was interesuje ta prywatna szkola to jest to
            szkola:Rafala Betchera, sa zajcia w niedziele takze spokojnie kazdy maz moze
            isc.Lekarz jest bardzo fajny- ze szpitala w Blachowni (jedyny szpital, którego
            oddzial polozniczy ma certyfikat Uni Europejskiej- na terenie Cz-wy). Ja
            osbiscie nie chodze do tej szkoly bo bede miala cesarke.
            Pozdrawiam Was
            Beata i Malenstwo 37tyd
            • alcantra Re: Dr Betcher 23.07.04, 15:58
              Hmmm... przyznam, że byłabym ostrożna jeśli chodzi o tego konkretnego lekarza.
              Nie wiem, może się zmienił od czasu, kiedy korzystałam z jego porady, ale
              generalnie nie polecam. W moim i mojej bratowej przypadku miał wybitne
              tendencje do straszenia i zalecania niepotrzebnych (oczywiście płatnych)
              zabiegów, konsultacji. "Dzięki" niemu strach przed pójściem do ginekologa nie
              opuszczał mnie przez 3 lata i trochę trwało, zanim zaufałam nowemu lekarzowi.
              • natka-76 Re: Dr Betcher 23.07.04, 16:33
                Ja osobiscie jestem z niego zadowolona,aczkolwiek masz racje ze TROCHE lubi
                straszyc,ale jezeli chodzi o niego jako o specjaliste to b.polecam.Nie miala
                zalecanych badan dodatkowych (cytologie,badanie krwi,KTG,USG) wszystko w ramach
                wizyty.Ale lekarka do której wczesniej chodzilam (Dr.Sciegienna - Hirszweld)i
                prowadzila pierwsza ciaze, przez rok nie umiala znalesc przyczyny czemu nie
                moge "zalapac" drugiej ciazy,lacznie z pyt. typu czy to ten sam
                partner.Dr.Betcher pomógl nam w ciagu miesica (wpolowie jadnego cyklu - kuracja
                trwala nastepny cykl a w trzecim bylam w ciazy - jestem)Ma swój specyficzny
                charakter ale potrafi z duza cierpliwoscia odp. na pyt (az za obszernie) i moze
                to wlasnie spowodowala ten "strach"
                • alcantra Re: Dr Betcher 23.07.04, 17:00
                  Dlatego napisałam tylko, że proponuję ostrożność, a nie całkowite przekreślenie
                  tego lekarza. smile

Wiesz, poszłam do niego, bo bratowa też mi go polecała jako bardzo dobrego
                  specjalistę. Potem zdecydowała się właśnie na poród w Blachowni. A to chyba o
                  czymś świadczy.

Ja mam o tyle nieprzyjemne wspomnienia, że to jego zalecenie zabiegu (niewiele
                  brakowało a zgodziłabym się) w efekcie okazało się zupełnie zbędne. Tzn. nie
                  doznałam tego, co przepowiadał i czego chciał mi "oszczędzić" tym zabiegiem. A
                  kosztował ten zabieg wtedy niemało. Swoją drogą byłam wtedy jeszcze mało
                  asertywną osobą. smile

W każdym razie paniom korzystającym z jego usług _po raz pierwszy_ radziłabym
                  jednak mocno "filtrować" jego niektóre przestrogi, a w przypadku większych
                  wątpliwości konsultować z innym lekarzem i w żadnym wypadku nie dawać się
                  zastraszyć.

A swoją drogą wierzyć mi się nie chce, że w Cz-wie nie pojawił się jeszcze
                  jakiś inny wysokiej klasy specjalista, obok właśnie dr. Betchera...

Pozdrowienia smile
    • delmisia Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 23.07.04, 21:02
      Ja osobiście po 5 miesięcznych wizytach u tegoż pana doktora nie poleciłabym go
      żadnej z Was;-( Moje doświadczenia z tym lekarzem są jak najbardziej negatywne
      i uważam, że w Częstochowie można znaleść bez problemu o wiele lepszego
      specjalistę, który mnie potrafił pomóc po jednym miesiącywinkPozdrawiam!
      • aga.2.3 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 26.07.04, 23:25
        Witam wszystkie brzuszki.
        Dziewczyny będziecie jutro w szkole rodzenia na PCK?Jeśli tak to może się
        wreszcie poznamy.
        Aga i Maja.

• ila77 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 27.07.04, 07:12
          Myślę , że to dobry pomysł, bo ja na każdych zajęciach zastanawiam się , która
          jest która smile)A może spotkajmy się przed szpitalem o 13.20, bo inaczej to znowu
          nie uda sie nam poznać, zwłaszcza , że wciąż napływają nowe brzuchatki.
          Do zobaczenia . Ilona i Martusia .
    • juustysia szpital na Tysiącleciu !!! 27.07.04, 12:53
      witam Was dziewczyny bardzo gorąco i serdecznie mam do was pytanie i mysle ze
      mi mozecie troszke pomóc. Mieszkam w Myszkowie zamierzam rodzić na tysiącleciu
      w Częstochowie i stad pytanie -jaki to szpital ?? jaki personel ? głownie
      interesuje mnie lekarz Dariusz Typel do ktorego chodze prywatnie na
      wizyty.jestem tez bardzo ciekawa czy na tysiacleciu mozna rodzic w znieczuleniu
      zewnątrzoponowym i jaki jest tego koszt - bardzo dziekuje za wszelkie
      informacje
      • aga.2.3 Re: szpital na Tysiącleciu !!! 27.07.04, 18:10
        W tym szpitalu wykonuje się znieczulenie zzo ale podobno wcześniej trzeba się
        umawiać z anastezjologiem-tak nam mówiła położna w szkole rodzenia.Co do ceny
        to niestety nie wiem ale podobno to trochę kosztuje.
        Pozdrawiam Aga i Maja w brzuszku.
    • habo6 Re: ciężarówki z Częstochowy!!! 27.07.04, 23:29
      Hej dziewczyny! Dawno tu nie zaglądałam. I przegapiłam, że dzisiaj o 13:20
      miało być spotkanko pod szpitalem smile Ja też zawsze się zastanawiam, które
      brzuchatki to Wy smile Najwyżej w środę wieczorem napiszę, jak będę ubrana w
      czwartek smile Albo sobie przypnę identyfikator z napisem "Jestem z forum Ciąża i
      poród" smilePozdrawiam Was mocno i oczywiście Wasze dzidzie też smile Dobranoc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka