izapw Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 10:39 Cześć! U nas, od kiedy lekarz pokazał nam podczas USG dowód na to, że mamy synka, zastanawialiśmy się intensywnie. Mnie zawsze się podobał Piotr, a mężowi Maksymilian. Nie było łatwo. Przychodziły nam do głowy różne pomysły. Ale potem stworzyłam sobie teorię, że imienia nie mogę wymyślić "na zapas", że ono musi być jakoś bezpośrednio związane z mieszkańcem mojego brzuszka. I wtedy nas oświeciło: Jerzy, Jurek, Jerzyk. To dość konserwatywne imię, ale obojgu nam się podoba. Poza tym jest kilka powodów dla których to a nie inne imię wybraliśmy. Najważniejsze: z mężem poznaliśmy się na obozie harcerskim, a św. Jerzy to patron scautów i przyjście na świat Jurka przepowiedział kilka dni przed poczęciem nasz kolega, też Jurek. Poza tym znamy oczywiści kilku Jurków i to imię mi się kojarzy z osobą, która ma własne zdanie i potrafi je wyrazić, ma ideały, jest dżentelmenem, jest odważny itp... Nie oznacza to, że oczekuję, że nasz synek będzie taki. Są to cech, które cenię, ale będziemy się starali Go przyjąć takim jaki będzie. I teraz już wiem, że w moim brzuszku mieszka Jurek i nikt inny. Pozdrawiam! IzaPW & Jurek 30 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmar22 Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 11:25 A moje Maleństwo będzie nosiło imię Jan Antoni lub Jan Krzysztof (po tatusiu). Uwielbiam staropolskie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_mama20 Nikodem (ale to jeszcze nie jest pewne) 25.07.04, 15:14 Strasznie podoba nam sie imie Nikodem (Nikos) jak Nikodem Dyzma, ale kolezanka ktora wypowiedziala sie na tym forum podsunela mi wlasnie bardzo ciekawy pomysl.. Skoro ja ze swoim mezczyzna zaczelismy byc ze soba w SYLWESTRA to dlaczego nie Sylwek? Zobaczymy jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
julita26 Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 12:18 nasz synek najprawdopodobniej będzie ANTOŚ Odpowiedz Link Zgłoś
bellafe Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 12:50 mój synek będzie miał na imię Krzysztof Marek (odwrócone imionaojego męża- Marek Krzysztof). Podobają mi się: Mikołaj i Jakub.Ale ważne jest żeby pasowało do nazwiska -imona krotkie do długich nazwisk i odwrotnie. No i uważaj na udziwnione imiona np. żeby nie było: Dolores Łopata (prawdziwe) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 13:46 Mój synek ma na imię Szymon. Ale jak go tak nazywam, oburza się: nie mów na mnie Symon, psecies jestem gzecny. Mówimy więc Szymek, Szymeczek, Szymcio. Uważam, że to urocze imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ing42 Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 19:19 Cześć, Przeszliśmy z mężem "boje" o to jak ma mieć na imię nasz synek, ale w końcu się udało Nasz Maluszek będzie Natan. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań imienia Inga (35 tyg.c.) Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Do mam oczekujących synka ;) 16.07.04, 21:52 U nas będzie Maciuś albo Kubuś. Decyzję pozwolimy podjąć naszej słodkiej 7- latce o imieniu Magdalena. Zresztą to Ona wybierała imiona, a my do niektórych się przychylalismy lub nie. Tak więc będzie Maciej ewentualnie Jakub, a drugie imię to Marek (po dziadku). Z wieczornymi pozdrowieniami, Bernadeta Maria Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
saba779 Re: Do mam oczekujących synka ;) 18.07.04, 21:05 Witaj! Jestem w 37t.c i imię dla mojego syneczka miałam już wybrane przed zajściem w ciąże.Mój mały pisiu będzie nosił imię Nikodem [Nikuś]!. Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Do mam oczekujących synka ;) 18.07.04, 21:18 A nasz jest Antoni Mateusz... Pamiętaj, żeby ładnie grało z nazwiskiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Do mam oczekujących synka ;) 19.07.04, 10:16 Witam Moj syn bedzie mial na imie Jan, czyli Janek, Jaś, Jasieczek... Slonko moje Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: Do mam oczekujących synka ;) 19.07.04, 12:27 czesc u nas na 90% ma też być chłopak więc chyba Miłosz jeszcze awaryjnie na te 10% zostaje Julianna Pozdrawiamy Rheya i 22 tygodniowe maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta25 Re: Do mam oczekujących synka ;) 19.07.04, 13:28 witaj powiem ci szczerze ze ja mam podobny problem jestem co prawda dopiero w 16tyg ale juz lekarz powiedzial mi na 90% ze bedzie chłopaczek jest mi szczerze mówiąc wszystko jedno czy on czy ona ale jeśli bedzie on to DORIAN ALBO GRACJAN wiem że troszke mogą byc dziwaczne bo nie ma zdrobnień ale można dorianek albo gracjanek wiec jakoś dam rade!! trzymam kciuki za decyzje oby póżniej nie mieli do nas żalu za te imionka hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
mamarta77 Re: Do mam oczekujących synka ;) 19.07.04, 19:29 Moj pierworodny, obecnie juz 2,5-letni synek ma na imie Jerzy Piotr. Fantastyczne imie, ladnie brzmi zarowno Jurek jak i Jerzyk i kupa innych fajnych zdrobnien. Za niecaly miesiac przyjdzie na swiat jego braciszek, mi od dawna marzyl sie Tadzio ale maz sie nie zgodzil, mi z kolei nie podobaja sie jego typy i ostatecznie stanelo na Jan Tomasz. Jas to kolejne sliczne imie i uwazam ze fajnie pasuje Janek do Jurka i martwi mnie tylko z lekka spora popularnosc tego imienia, ale innego rozwiazania nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
madzik281 Re: Do mam oczekujących synka ;) 20.07.04, 12:26 Witajcie, a w moim brzusiu mieszka już ponad 7 miesięcy Kubuś Hubert. Pozdrawiamy. Madzia + 32 tyg. brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1008 Re: Do mam oczekujących synka ;) 20.07.04, 12:45 Witajcie! U mnie będzie Jan Jarosław Ewa i 27 tygodniowy chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
gagarin3 Re: Do mam oczekujących synka ;) 25.07.04, 21:42 Co prawda nie oczekuję na mojego synka, bo jest już ze mną blisko jedenaście miesięcy, ale też się przyłączę. Mój mały mężczyzna ma na imię Piotr. To jedyne imię, jakie braliśmy pod uwagę. Dla nas najpiękniejsze. Przy okazji świetnie komponuje się z długim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś