an40 21.07.04, 12:38 Cześć dziewczyny! Ile płacicie za wizytę u lekarza? Ja jeszcze nie wybrałam lekarza, ale zrobiłam mały wywiad u tych, których poleciły mi znajome i wyszło że jest to 130 -140 PLn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o1la Re: koszt wizyty 21.07.04, 12:54 ja chodze do ordynatora szpitala, w ktorym chce rodzic... bierze za wizyte 60 zl..ma bardzo dobra reputacje..szalenie mily czlowiek, ale trudno sie do niego dostac...w cene wliczone jest badanie usg (nie place oddzielnie), badanie lekarskie a pzred wejsciem do lekarza udaje sie na mierzenie, wazenie, sluchanie bicia serduszka do poloznej (to tez jest wliczone w cene badania).. Odpowiedz Link Zgłoś
an40 Re: koszt wizyty 21.07.04, 13:15 To może dacie mamiary na swoich lekarzy, ja jestem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: koszt wizyty 21.07.04, 13:31 ja chodze do zastępcy ordynatora szpitala gdzie mam zamiar rodzić - 50 zł ( wtym pogadanka, usg, cisnienie, ważenie i cala reszta) warto wybrać dobrego lekarza ale tez za rozsadną cenę, bo jak przyjdzie ci pod koniec ciąży chodzić do niego co 2 tyg, a potem co tydz to ładną sumką sie uzbiera, a wydaje mi się że lepiej przeznaczyć ją na coś dla dziecka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: koszt wizyty 21.07.04, 16:10 ja place 100zl, ordynator szpitala w kt bede rodzic.Nie rozumiem, co autorka ost postu miala na mysli ze lepiej te pieniadze wydac na cos dla dziecka...a przepraszam czy fachowa-choc droga opieka medyczna nie jest wlasnie dla dziecka?? Moim zdaniem lepiej zaplacic wiecej fachowcowi niz oszczedzac na jakies cudo-wozki itd. ZDROWIE jest najwazniejsze pzreciez... Odpowiedz Link Zgłoś
agnesm1 Re: koszt wizyty 21.07.04, 16:24 A ja będę odmieńcem chodzę do lekarza, ktory ma umowe z NFZ - pomimo tego że nie płace u lekarza nie jestem anonimowa - położnej już nawet nie muszę mówić jak się nazywam jak się rejestruje i dodam, ze nie tylko ja jestem tak traktowana... Bylam raz po poronieniu u pewnego ordynatora prof itd. (poleconego zreszta) zaplacilam 100zl i poza badaniem nic sie nie dowiedzialam... zostalam najzwyczajniej zbyta marna odpowiedzia... Pozdrawiam Agnesm Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: koszt wizyty 21.07.04, 16:56 140 zł kosztowało mnie usg połówkowe, b. szczegółowe, na dobrym sprzęcie, wykonywane przez dobrego specjalistę pod kątem wad rozwojowych płodu. Normalnie za comiesięczne wizyty u swojego ginekologa położnika nie płacę, to znajomy lekarz. Za badania też nie płacę, robię na oddziale w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: koszt wizyty 21.07.04, 18:56 bardzo drogo. ja u jednego z lepszych lekarzy, w nowoczesnym gabinecie cala ciaze placilam 50zl (nieciezarne 60). w cene wliczone bylo badanie ginekologiczne, usg z mozliwoscia nagrania. dodatkowo placi sie tylko za cytologie (10zl). forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948&a=13383535 Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: koszt wizyty 21.07.04, 21:48 50zł - ordynator oddziału położniczego, w którym będę rodziła. Jest moim lekarzem już 15 lat. Prowadziła dwie poprzednie ciąże. Mam do niej pełne zaufanie i byłabym gotowa płacić więcej, gdyby miała taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkak Re: koszt wizyty 22.07.04, 11:33 jJ chodze d0 lekarza, ktory ma podpisana umowe z NFZ. Przez cała ciążę za nic nie zapłaciłam. Małam robiome 6 razy USG (zagrożona ciążą), 2 KTG, wszystkie inne badania u niego w gabinecie. Przy tym ginekolog jest niezwykle cierpliwy, raz nawet dostałam od niego bezplatnie lekarstwo na grzybicę, które on sam skąś tam dostał (w aptece musiałabym zapacic ok. 35 zł). W moim mieście wiele kobiet dojezdża na wizty 25 km do lekarzy, ktorzy przyjmuja w szpitalu. Robią to aby mieć "milszą" opieke podczas porodu. Ja jak byłam na poczatku ciąży do szpitala i dowiedziano się,że mnie żdaen lekarz ze szpitala prywatnie nie prowadzi, byłam traktowana jak piąte koło u wozu. Uważam,że ustawowo powinno byc zabronione prowadzenie prywatnyvch praktyk przez lekarzy pracujacych w szpitalu. Inaczej wymuszaja oni na pacjentkach prywatne wizyty, przyczym często ta "prywatna" opieka niczym sie nie rózni od "publicznek" za która równiez płacimy. Dodam,że na zachodzie lekarze pracujacy w szpitalu nie moga prowadzic prywatnych praktyk. Mnie stać jest równiez na prywatne wizyty, ale po tym jak zostałam potraktowana w szpitalu, tylko dlatego,że nie zasilałam prywatnej kasy pana ordynatora czy innego lekarza pracujacego w szpitalu, postanowiłam nie dac sie szantazowac. pozdrawiam, Anita Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: koszt wizyty 22.07.04, 11:36 Ja płacę 60 zł, ale mój nie pracuje w żadnym szpitalu, więc będę rodzić bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
emi261 Re: koszt wizyty 22.07.04, 11:55 Cześć wszystkim. Ja chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu a oprócz tego ma prywatny gabinet i podpiasną umowę. W związku z tym nic nie płacę, są świetne warunki, za każdym razem jak sobie zażyczę to usg ze zdjęciem. Lekarz jest bardzo miły, zawsze wsystko wytłumaczy jak "krowie na rowie" i udzieli wyczerpującej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia25 Re: koszt wizyty 23.07.04, 11:28 Hej!jestem z Katowic i płacę 70 zł za wizytę z badaniem i usg brzusznym.chciałam pójść do innego lekarza po poradę,ale on bierze 200!!!i zrezygnowałam! Odpowiedz Link Zgłoś