Dodaj do ulubionych

nie mogę spać w nocy

23.06.13, 02:17
poradźcie dziewczyny co ja mogę zrobić żeby spać w nocy...
kurcze-nic się nie dzieje, humor dobry, spokój, i nawet nie tak strasznie gorąco bo mamy klimę więc i do sypialni doleci przy otwartych drzwiach...a ja w nocy spać nie mogę...
albo nie zasypiam wogóle, dopiero 3-4, albo budze się o 3-4 i nie wiem co mam robić bo wogóle mi sie spać nie chce. najczęściej po takiej zarwanej nocy jestem nieprzytomna, więc rano śpię długo, tzn. tak do 9-10 bo potem robi się gorąco i już nie jest przyjemnie, no i najczęściej strasznie mi się chce spać w dzień, więc zdarza mi się uciąć drzemkę razem ze starszym dzieckiem. a jesli już się przetrzymam, to z wieczora zassypiam, a potem wstaję oczywiście co godzinę do toalety i za którymś raazem już zasnąć nie mogę... no masakra.

czy może wiecie czy można coś brac bezpiecznie? jakąś melatoninę lakam czy inne ziołowe czy coś?

chciałabym normalnie funkcjonować a nie być ciągle zamuloną...
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: nie mogę spać w nocy 23.06.13, 07:59
      a blisko porodu jesteś?
      tak miałam też, jakiś 1-2 mies przed porodem
      chyba normalne raczej, niby spokoj ale stres i obawa przed narodzinami się objawia
      • ya-to Re: nie mogę spać w nocy 23.06.13, 08:43
        Ja jesteś blisko końca ciąży, to niestety przyzwyczaj się - wiele kobiet tak ma. Czy to stres przed porodem? Nie sądzę, choć wielu uważa, że tak. Wg mnie natura przygotowuje nas na nadchodzące zmiany i ćwiczy nas, byśmy później miały mniej kłopotu z nocnym wstawaniem do dziecka wink Możecie się śmiać, ale ja myślę, że to jest to smile
        • bisiek10 Re: nie mogę spać w nocy 23.06.13, 09:39
          Ja nie spalam po nocach od 17tego tyg.Pracowalam fizycznie do 34.Po nocach lazilam jak bol po kosciach i wnerwialam sie jak moj maz smacznie spal i chrapal.Udalo mi sie zasnac po porodzie.
    • ankamodr Re: nie mogę spać w nocy 23.06.13, 10:37
      Ja nie mogłam spać od początku ciąży, dopiero zaczełam normalnie sypiać ok 29 tc, teraz jestem w 34tc i znowu zaczynam budzić się w nocy albo nad ranem ok 5 i zasypiam dopiero ok 7-8. To normalne i nic z tym nie zrobisz, Ja już się przyzwyczaiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka