Dodaj do ulubionych

39tc czy to normalne

09.07.13, 14:27
To juz koncowka, wiem mam prawo byc zmeczona, ale ja przejde 100 m i mam dosyc, przychodze do domu i odsypiam, starsze dziecko mnie meczy pytaniami, piskami, swoim absorbujacym zachowaniem. W tym samym czasie w pierwszej ciazy mialam syndrom tworzenia gniazda sprzatania itp. teraz jestem wykonczona.
Jak teraz na to patrze to jestem przerazona posiadaniem 2ki dzieci, nie wiem jak fizycznie podlam, nie mamy z mezem zadnej pomocy, nikogo bliskiego
Obserwuj wątek
    • ladnyusmiech Re: 39tc czy to normalne 09.07.13, 15:26
      Nie wiem czy u Ciebie to norma czy coś nie tak. Może tak reagujesz na upały?
      Ja jestem w podobnie zaawansowanej ciąży. I bywają dni, szczególnie deszczowe, że jak mam wstać z łóżka to autentycznie potwornie mi się nie chce - a w takie dni śpię dodatkowo w ciągu dnia. Zasnęłabym wszędzie gdzie przykleiłabym głowę smile
      • ya-to Re: 39tc czy to normalne 09.07.13, 16:28
        w dwóch poprzednich ciążach tryskałam energią, teraz - w trzeciej - przesypiam większość doby i na nic nie mam sił. Wniosek - każda ciąża jest inna, po prostu wink
    • ollasja Re: 39tc czy to normalne 09.07.13, 20:47
      spokojniesmile
      Tak jak pisały dziewczyny - każda ciąża jest inna, a jak dodac do tego jeszcze te upały to już w ogóle.
      Ja w mojej pierwszej ciąży miałam ksiązkowy syndrom wicia gniazda - sprzątałam non stop przez 2 ostatnie tygodnie przed porodem smile W drugiej ciąży nie chciało mi się nic pod koniec- a sprzątać to już w ogóle smile Zresztą poza nudnościami to prawie wszystko było inaczej w tej drugiej ciąży smile
    • kondolyza Re: 39tc czy to normalne 10.07.13, 00:53
      nie bój się jak to będzie po porodzie, przecież po porodzie nie będziesz dzwigać wielkiej główki kapusty a ponadto dostaniesz zastrzyk energii w postaci hormonów.
      obecne osłabienie to norma-lato, upały, koncówka ciąży, to ogromny wysilek dla Twojego organizmu, dlatego potrzeba duzo snu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka