barbaross 31.07.04, 18:53 Chciałam sie zapytać czy ktoś zażywał Tordyferon Fol (żelazo + kwas foliowy) i w jakich ilościach? Ja mam anemię i zażywam 2 tabletki dwa razy dziennie, czy to nie za dużo? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigma75 Re: Brak Żelaza 31.07.04, 19:11 Jeżeli gin. przepisał Ci 2 x dziennie, to chyba wie co robi. ja nie miałam anemii, w 7-mcu spadło mi do 11,0 brałam to samo co Ty, tylko 1 X dziennie. teraz biore od czasu do czasu (jak mi sie przypomni) a podskoczyło mi do 12,5. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarp Re: Brak Żelaza 31.07.04, 20:17 czesc, ja biore ten lek od jakiegos trzeciego miesiaca ciazy (jestem teraz w dziewiatym), bralam po dwie tabletki teraz juz tylko po jednej, dobrze go sie toleruje mimo ze zawiera duzo zelaza nie mialam klopolow z zoladkiem czy tez jelitami-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Brak Żelaza 31.07.04, 23:41 ja na razie biorę 1 raz rano, bo pod koniec piątego miesiąca spadłam z wynikiem na 10,9. jeszcze nie sprawdzałam jak pomaga, ale dobrze go toleruję i rzeczywiście nie mam problemów z żołądkiem. bierz jak ci lekarz zalecił, widocznie towja faza ciąży wymaga takiej dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Brak Żelaza 01.08.04, 10:52 Ja to brałam i też 2*1tabl. Stosuj się do zaleceń lekarza, żelazo odgrywa ogromną rolę, więc nie bój sie go stosować. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aska34 Re: Brak Żelaza 01.08.04, 11:36 biore tardyferon 1 raz dziennie po 2 tabletki, wyniki mi sie poprawily, sensacji zoladkowych brak, polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
somsom Re: Brak Żelaza 03.08.04, 10:50 Ja biorę Tardyferon 1x1 tabl i przez miesiąc wynik podskoczył mi...z 11,42 na 11,52 )) To niewiele, ale wyobraź sobie, że ten wynik jest zadawalający dla mojego gina i wczoraj powiedział, że w zasadzie to nie muszę brać tego preparu bo organizm ma zapas żelaza a wynik nie jest niepokojący. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: Brak Żelaza 03.08.04, 12:21 J abiorę od przed ciaży, teraz już 3 tabletki. Plusem jest brak zaparć i nic sie nie martw, to jest preparat specjalnie dla ciężarnych Odpowiedz Link Zgłoś
mkonkol Re: Brak Żelaza 03.08.04, 12:30 Z poradnika babci Kup sobie pokrzywe i pij 2 - 3 razy dziennie. Dodatkowo jedz natkę pietruszki. Po moich wynikach wygląda na to, że pomaga Jak Twoje wyniki się poprawią lekarz może zmniejszy Ci dawkę lub wogóle odstawi. Łykanie żelaza wcale takie pozytywne dla organizmu nie jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś