Dodaj do ulubionych

ciezarowki z Warszawy

17.08.04, 10:16
gdzie sie ubieracie? gdzie mozna kupic ladne ubrania ciazowe po rozsadnych
cenach?
Obserwuj wątek
    • gumitex Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 10:28
      Na lato kupiłam sobie fajne spodnie w 9 miesięcy (mają stronę w necie a jeden
      sklep na Ursynowie chyba koło stacji Stokłosy). Ceny w miarę (90 zł za
      rybaczki) i można coś wybrać, ale ubrania do pracy takie sobie.
      Fajne ciuchy są w Mothercare, ale b. drogie. Ostatnio była duża przecena, może
      jeszcze coś z niej zostało.
      W Galerii Mokotów jest też sklep Pępek Świata, też strasznie drogo, ale obecnie
      jest przecena, na niektóre rzeczy całkiem spora. I nie ma tam koszmarnych
      sukienek namiotów.
      W H&M (Wola Park i Promenada) jest dział dla kobiet w ciąży, ale ostatnio był
      mały wybór i nie było rozmiarów. Ceny też w miarę ok. (130 zł za długie spodnie
      z workiem na brzuch).
      W Kapp Ahl w Galerii Mokotów jest dział z bielizną ciążową i spodniami
      ciążowymi. Ceny też w miarę OK.
    • bart6 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 13:27
      ja zrobilam zakupy w sklepie pod mostem Poniatowkim w pasazu handlowym. Tam sa
      koncowki serii i komis z ciuchami ciazowymi. Ceny dosyc atrakcyjne w porownaniu
      ze sklepami w centrum.
    • izaw5 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:15
      mi odpowiadało w H&M, można trafić na fajne rzeczy, a ceny niezbyt wygórowane.
      Jest stary dobry sklep ciążowy na al. solidarności (po tej stronie co femina
      idąc w stronę pl. bankowego), pewnie jest taniej niż w galeriach...
      na początku spróbuj przerobić ze dwie pary spodni (krawcowe wstawiają kliny
      itp.)
    • dominika8 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:25
      jak była przecena w Mothercare, to kupiłam sobie spódniczkę dźinsową,
      przecenioną ze 189 na 69, i dźinsy, też przecenione
      W kappahlu słyszałam, że już nie prowadzą sprzedaży ubrań ciążowych, choć
      dzisiaj w Klifie mignęło mi stoisko ze spodniami, i to przecenionymi
      inne spodnie dźinsowe kupiłam sobie w 5-10-15, a 2 sukienki-ogrodniczki, długą
      i krótką kupiłam w Praktycznej Mamie, pod Mostem Poniatowskim-pan za każdym
      razem wciskał mi rozmiar L, a kończyło się na M.
      Pępek Świata rzeczywiście drogi, n awet zbytnio nie chciało mi się oglądać
      ogólnie, jeszcze przed ciążą myślałam, że jest lepiej, a okazało się że tak
      sobie.
      Postanowiłam już nic sobie nie kupować, bo szkoda pieniędzy, to co mam musi mi
      wystarczyć
      Dobrze że już we wrześniu idę na zwolnienie i nie będę musiała pracować, bo te
      ciuchy ,,wizytowe' są wszędzie brzydkie, albo mi się tylko tak wydaje.
      • kretka27 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:34
        kupiłam dżinsy i spodnie na lato oraz 2 bluzki-kasaczki w ursynowskim 9
        miesięcy.
        Jedną bluzkę w H&M, a sukienkę na lato w Mothercare (za 35 zł, przeceniona z
        ponad 250 smile))) Promocji w MC chyba już niestety nie ma.
      • ankaanka Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:40
        pod pałacem (teraz Kupieckie Domy Towarowe) jest stoisko z ubraniami ciążowymi.
        Ceny przyjazne. nie powiem ci ktora dokladnie alejka ale pytaj sie sprzedawcow
        oni ci powiedza. Bedac na stadionie slyszalam jak sie oglasza stoisko z
        ubraniami ciazowymi-trzeba szukac albo pytacsmile A i w każdym sklepie KappAhl
        jest stoisko z ubrankami dla ciężarówek.
        pozdraiwam i zycze udanych zakupow. ania 36tc
    • alcantra Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 16:11
      W KappAhlu w Galerii Mokotów mają tylko spodnie. Były fajne ogrodniczki,
      niedrogie, ale same duże rozmiary (resztki kolekcji). Pytałam o bluzki,
      koszule, ale dziewczyna z obsługi powiedziała, że nie prowadzą. W Smyku na 2 p.
      jest małe stoisko - mają ubrania firmy "Ma-ma" (także w Praktycznej Mamie na
      Solcu), całkiem przyzwoite ciuszki. Firma ma siedzibę w Starych Babicach (
      www.ma-ma.pl ) i tamże, w rynku naprzeciwko kościoła są dwa sklepy z
      ubraniami. Mothercare - jeśli nie mają akurat wyprzedaży - nie polecam. Ceny
      absurdalne, a jakość ubrań nie zawsze najlepsza (sporo z Chin). Ostatnia
      wyprzedaż trwała do końca lipca, niedawno mieli jeszcze jakieś resztki,
      następna będzie pewnie po świętach Bożego Narodzenia.
      • alcantra PS. 17.08.04, 16:17
        Acha, jeszcze jedna praktyczna rada smile
        Możesz czasem spróbować kupić ubranie (raczej górę: koszulę, bluzkę, bluzę)
        normalne, nie ciążowe, ale w większym rozmiarze. Ja przymierzam się do
        przejrzenia garderoby mojej Mamy wink, a na razie kupiłam bluzkę koszulową 2
        rozmiary większą - jakby co, oddam Mamie. smile
        Dobrze sprawdzają się bluzki z dzianiny, bawełny z domieszką elastycznych
        włókien; takie, które rozciągają się w miarę potrzeby, a potem wracają do
        poprzedniej formy.
        • kocianna Re: PS. 17.08.04, 17:18
          Ja kupowałam własnie pod Pałacem w KDT (pierwsza albo druga alejka od Pałacu
          licząc, w tej połowie, która jest bliżej Świętokrzyskiej - tak mi się zdaje),
          naprawdę fajne ciuszki mają, w przyzwoitej cenie i dobrej jakości.

Tylko dlaczego wszędzie są rzeczy na lato? Przecież one zazwyczaj "rosną z
          mamą", a ja np. naprawdę bardzo gruba będę w grudniu (choć już teraz prawie w
          nic się nie mieszczę - ale teraz to ratują mnie indyjskie sukienki).
          Projektanci powinni chyba przewidzieć nie tylko zmieniające się rozmiary, ale i
          pory roku smile)) Tylko jak to zrobić?
          • kasia1978 Re: PS. 17.08.04, 17:33
            Moge Ci polecic sklep internetowy www.mamadama.pl
            Ja jestem z Elbląga i miałam ten sam problem co ty. Moja koleżanka powiedziała
            mi że ona jeździła do fajnego sklepu w Kwidzynie. Wybrałam się tam i byłam
            bardzo mile zaskoczona. Jest to własnie sklep Mama Dama, tylko stacjonarny.
            Ceny za spodnie są od 65 do 130 pln - dla każdego cos dobrego. Ja właśnie
            kupiłam sobie takie spodnie, które mogę nosić jeszcze teraz i spokojnie w zimie.
            Są szare w biało czarne delikatne wzory.Z tego samego materiału kupilam tez
            spodnice - wyobrazcie sobie, krótka wąska i obcisła - taka jaką nosiłam zawsze,
            tzn. przed ciażą.
            Sprawdzałam potem w internecie - jest nawet więcej rzeczy niż w Kwidzynie. Mnie
            jeszcze podobają się takie spodnie beżowe w czerwono brązowe wzory. Są na
            stronie, nazywają się Lot nad kukułczym gniazdem - łatwo zapamiętać taką
            zakręconą nazwę. Na pewno je sobie kupię ale już przez internet, bo koszt
            przesyłki i tak jest niższy niż biletu autobusowego.

A przy okazji dziękuję dziewczynom które mi odpowiedziały na pytanie gdzie w
            Elblągu szukać odzieży. Bardzo długo szukałam mojego wątku i znalazłam na
            Warminńsko-Mazurskim. Przepraszam że napisałam tutaj, nie wiedziałam że nie
            jest to wbrew regułom.
    • abc26 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 17:53
      wielkie dzieki dziewczyny. Ja w zasadzie potrzebuje sobie kupic cos bardziej do
      pracy czyli niestety garniturek albo przynajmniej spodnie ktore nie sa z dzinsu
      ani tego typu materialow. W swoje wlasne letnie, bardziej sportowe ciuchy
      jeszcze sie mieszcze niestety w sluzbowe juz nie.
      • alcantra Re: ciezarowki z Warszawy 18.08.04, 08:59
        Z rzeczami do pracy jest raczej problem - sklepy, także internetowe, nie
        oferują wiele ciekawych rzeczy. Spróbuj kupić sobie elegantsze spodnie (np.
        czarne), i dopasuj większego rozmiaru górę, np. bluzkę koszulową. Ja tak
        właśnie zrobiłam: za białą bluzkę koszulową Hofflandu o rozmiarze mieszczącym
        mój brzuszek (z zapasem) zapłaciłam jakieś 50 zł. To mniej niż tego typu
        koszule ciążowe. Poza tym - wbrew pozorom - można dobrać taką koszulę/bluzkę,
        która pomieści brzuch i przy okazji nie będzie za szeroka w ramionach. Ew.
        zawsze można założyć coś pod spód, a koszulę zostawić rozpiętą.
        Generalnie - ciąża to okres niezłego kombinowania z ciuchami smile
    • niunia071 Re: ciezarowki z Warszawy 18.08.04, 10:06
      Ja znalazłam fajny sklepik na Ursynowie a dokładnie w Pasażu Ursynowskim, przy
      pętli autobusowej, niedaleko Leclerca.
      Ceny w miarę przystępne, panie sympatyczne i pomocne i w końcu mogłam sobie
      kupić dzinsy!!! które uwielbiam a w swoje stare już się nie wciskam od 2
      miesięcy (25 tydzień). Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka