abc26 17.08.04, 10:16 gdzie sie ubieracie? gdzie mozna kupic ladne ubrania ciazowe po rozsadnych cenach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumitex Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 10:28 Na lato kupiłam sobie fajne spodnie w 9 miesięcy (mają stronę w necie a jeden sklep na Ursynowie chyba koło stacji Stokłosy). Ceny w miarę (90 zł za rybaczki) i można coś wybrać, ale ubrania do pracy takie sobie. Fajne ciuchy są w Mothercare, ale b. drogie. Ostatnio była duża przecena, może jeszcze coś z niej zostało. W Galerii Mokotów jest też sklep Pępek Świata, też strasznie drogo, ale obecnie jest przecena, na niektóre rzeczy całkiem spora. I nie ma tam koszmarnych sukienek namiotów. W H&M (Wola Park i Promenada) jest dział dla kobiet w ciąży, ale ostatnio był mały wybór i nie było rozmiarów. Ceny też w miarę ok. (130 zł za długie spodnie z workiem na brzuch). W Kapp Ahl w Galerii Mokotów jest dział z bielizną ciążową i spodniami ciążowymi. Ceny też w miarę OK. Odpowiedz Link Zgłoś
bart6 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 13:27 ja zrobilam zakupy w sklepie pod mostem Poniatowkim w pasazu handlowym. Tam sa koncowki serii i komis z ciuchami ciazowymi. Ceny dosyc atrakcyjne w porownaniu ze sklepami w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
izaw5 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:15 mi odpowiadało w H&M, można trafić na fajne rzeczy, a ceny niezbyt wygórowane. Jest stary dobry sklep ciążowy na al. solidarności (po tej stronie co femina idąc w stronę pl. bankowego), pewnie jest taniej niż w galeriach... na początku spróbuj przerobić ze dwie pary spodni (krawcowe wstawiają kliny itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:25 jak była przecena w Mothercare, to kupiłam sobie spódniczkę dźinsową, przecenioną ze 189 na 69, i dźinsy, też przecenione W kappahlu słyszałam, że już nie prowadzą sprzedaży ubrań ciążowych, choć dzisiaj w Klifie mignęło mi stoisko ze spodniami, i to przecenionymi inne spodnie dźinsowe kupiłam sobie w 5-10-15, a 2 sukienki-ogrodniczki, długą i krótką kupiłam w Praktycznej Mamie, pod Mostem Poniatowskim-pan za każdym razem wciskał mi rozmiar L, a kończyło się na M. Pępek Świata rzeczywiście drogi, n awet zbytnio nie chciało mi się oglądać ogólnie, jeszcze przed ciążą myślałam, że jest lepiej, a okazało się że tak sobie. Postanowiłam już nic sobie nie kupować, bo szkoda pieniędzy, to co mam musi mi wystarczyć Dobrze że już we wrześniu idę na zwolnienie i nie będę musiała pracować, bo te ciuchy ,,wizytowe' są wszędzie brzydkie, albo mi się tylko tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:34 kupiłam dżinsy i spodnie na lato oraz 2 bluzki-kasaczki w ursynowskim 9 miesięcy. Jedną bluzkę w H&M, a sukienkę na lato w Mothercare (za 35 zł, przeceniona z ponad 250 ))) Promocji w MC chyba już niestety nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaanka Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 14:40 pod pałacem (teraz Kupieckie Domy Towarowe) jest stoisko z ubraniami ciążowymi. Ceny przyjazne. nie powiem ci ktora dokladnie alejka ale pytaj sie sprzedawcow oni ci powiedza. Bedac na stadionie slyszalam jak sie oglasza stoisko z ubraniami ciazowymi-trzeba szukac albo pytac A i w każdym sklepie KappAhl jest stoisko z ubrankami dla ciężarówek. pozdraiwam i zycze udanych zakupow. ania 36tc Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 16:11 W KappAhlu w Galerii Mokotów mają tylko spodnie. Były fajne ogrodniczki, niedrogie, ale same duże rozmiary (resztki kolekcji). Pytałam o bluzki, koszule, ale dziewczyna z obsługi powiedziała, że nie prowadzą. W Smyku na 2 p. jest małe stoisko - mają ubrania firmy "Ma-ma" (także w Praktycznej Mamie na Solcu), całkiem przyzwoite ciuszki. Firma ma siedzibę w Starych Babicach ( www.ma-ma.pl ) i tamże, w rynku naprzeciwko kościoła są dwa sklepy z ubraniami. Mothercare - jeśli nie mają akurat wyprzedaży - nie polecam. Ceny absurdalne, a jakość ubrań nie zawsze najlepsza (sporo z Chin). Ostatnia wyprzedaż trwała do końca lipca, niedawno mieli jeszcze jakieś resztki, następna będzie pewnie po świętach Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra PS. 17.08.04, 16:17 Acha, jeszcze jedna praktyczna rada Możesz czasem spróbować kupić ubranie (raczej górę: koszulę, bluzkę, bluzę) normalne, nie ciążowe, ale w większym rozmiarze. Ja przymierzam się do przejrzenia garderoby mojej Mamy , a na razie kupiłam bluzkę koszulową 2 rozmiary większą - jakby co, oddam Mamie. Dobrze sprawdzają się bluzki z dzianiny, bawełny z domieszką elastycznych włókien; takie, które rozciągają się w miarę potrzeby, a potem wracają do poprzedniej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: PS. 17.08.04, 17:18 Ja kupowałam własnie pod Pałacem w KDT (pierwsza albo druga alejka od Pałacu licząc, w tej połowie, która jest bliżej Świętokrzyskiej - tak mi się zdaje), naprawdę fajne ciuszki mają, w przyzwoitej cenie i dobrej jakości. Tylko dlaczego wszędzie są rzeczy na lato? Przecież one zazwyczaj "rosną z mamą", a ja np. naprawdę bardzo gruba będę w grudniu (choć już teraz prawie w nic się nie mieszczę - ale teraz to ratują mnie indyjskie sukienki). Projektanci powinni chyba przewidzieć nie tylko zmieniające się rozmiary, ale i pory roku )) Tylko jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1978 Re: PS. 17.08.04, 17:33 Moge Ci polecic sklep internetowy www.mamadama.pl Ja jestem z Elbląga i miałam ten sam problem co ty. Moja koleżanka powiedziała mi że ona jeździła do fajnego sklepu w Kwidzynie. Wybrałam się tam i byłam bardzo mile zaskoczona. Jest to własnie sklep Mama Dama, tylko stacjonarny. Ceny za spodnie są od 65 do 130 pln - dla każdego cos dobrego. Ja właśnie kupiłam sobie takie spodnie, które mogę nosić jeszcze teraz i spokojnie w zimie. Są szare w biało czarne delikatne wzory.Z tego samego materiału kupilam tez spodnice - wyobrazcie sobie, krótka wąska i obcisła - taka jaką nosiłam zawsze, tzn. przed ciażą. Sprawdzałam potem w internecie - jest nawet więcej rzeczy niż w Kwidzynie. Mnie jeszcze podobają się takie spodnie beżowe w czerwono brązowe wzory. Są na stronie, nazywają się Lot nad kukułczym gniazdem - łatwo zapamiętać taką zakręconą nazwę. Na pewno je sobie kupię ale już przez internet, bo koszt przesyłki i tak jest niższy niż biletu autobusowego. A przy okazji dziękuję dziewczynom które mi odpowiedziały na pytanie gdzie w Elblągu szukać odzieży. Bardzo długo szukałam mojego wątku i znalazłam na Warminńsko-Mazurskim. Przepraszam że napisałam tutaj, nie wiedziałam że nie jest to wbrew regułom. Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: ciezarowki z Warszawy 17.08.04, 17:53 wielkie dzieki dziewczyny. Ja w zasadzie potrzebuje sobie kupic cos bardziej do pracy czyli niestety garniturek albo przynajmniej spodnie ktore nie sa z dzinsu ani tego typu materialow. W swoje wlasne letnie, bardziej sportowe ciuchy jeszcze sie mieszcze niestety w sluzbowe juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: ciezarowki z Warszawy 18.08.04, 08:59 Z rzeczami do pracy jest raczej problem - sklepy, także internetowe, nie oferują wiele ciekawych rzeczy. Spróbuj kupić sobie elegantsze spodnie (np. czarne), i dopasuj większego rozmiaru górę, np. bluzkę koszulową. Ja tak właśnie zrobiłam: za białą bluzkę koszulową Hofflandu o rozmiarze mieszczącym mój brzuszek (z zapasem) zapłaciłam jakieś 50 zł. To mniej niż tego typu koszule ciążowe. Poza tym - wbrew pozorom - można dobrać taką koszulę/bluzkę, która pomieści brzuch i przy okazji nie będzie za szeroka w ramionach. Ew. zawsze można założyć coś pod spód, a koszulę zostawić rozpiętą. Generalnie - ciąża to okres niezłego kombinowania z ciuchami Odpowiedz Link Zgłoś
niunia071 Re: ciezarowki z Warszawy 18.08.04, 10:06 Ja znalazłam fajny sklepik na Ursynowie a dokładnie w Pasażu Ursynowskim, przy pętli autobusowej, niedaleko Leclerca. Ceny w miarę przystępne, panie sympatyczne i pomocne i w końcu mogłam sobie kupić dzinsy!!! które uwielbiam a w swoje stare już się nie wciskam od 2 miesięcy (25 tydzień). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś