Dodaj do ulubionych

GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!!

31.08.04, 13:38
Witam wszystkie grudniowe mamusie. Jeszcze troszka nam zostało ale chyba już
niedługo..Termin mam na 10 grudnia, jestem w 26 tyg. Ciekawa jestem jak się
czujecie, czy powoli robicie jakieś zakupy tzn. szykujecie może pokoik dla
dzidzi czy kupujecie już jakieś ciuszki? Ja leze w domku, mam założony krążek
bo mi sie szyjka skróciła z 5,2 do 3 cm. Do pracy raczej nie wróce, leże
cierpliwie, czasem do was popisze. Córeczka bo wiem że to ONA kopie mnie już
na maxa, aż czasem zaboli. Poza tym czy dużo przybyło Wam na wadze. Ja 5 kg.
Pozdrawiam cieplutko, bo u mnie leje!

wszystkich.
Ewa i 34 tyg. synek
Obserwuj wątek
    • dominika251 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 31.08.04, 14:10
      Hej
      Ja mam termin na 15 grudnia i już się nie moge doczekać kiedy ujżę moją
      kruszynkęsmileNiestety jeszcze nie wiem co będziesadZa każdym razem nie chce nam
      się pokazaćsad(Powolutku juz robie zakupy,żeby nie zostawiać wszystkiego na
      ostatnią chwilę!smile Na razie jeszcze pracuje ale nie wiem czy jeszcze długo
      pociagne? 16.09 idziemy na kontrolna wizytę i chyba poprosze o zwolnienie
      lekarskie. Jesli chodzi o wagę - przybyło mi około 6 kgsmileA maleństwo tez daje
      nie źle popalić a w nocy szczególnie,zwłaszcza jak się nie tak położęsmile))

Pozdrawiam równie ciepło bo u mnie równiez bardzo leje.sad(

Dominika i kruszynka
      • franula Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 31.08.04, 14:12
        Czesc,
        Dziewczyny zapraszam na forum "W oczekiwaniu" na watek grudniowy - jest nas
        wiecejsmile
        Pozdrawiam cieplutko ( u mnei juz nie padasmile
        F
    • kordyczka Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 31.08.04, 19:52
      Witam wszystkie grudniowe mamunie!
      Ja mam termin na 7 grudnia i nie mogę się już doczekać, bo bardzo długo oczekiwałam, aż się udało. Będziemy mieli syneczka, który kopie,aż czasami boli.Ja jeszcze nic nie kupowałam, tylko pomalowaliśmy pokoik na niebiesko, bo wcześniej był różowy. Narazie przytyłam 6 kg i zrobiły mi się niewielkie rozstępy na piersiach, chociaż się smaruję 2xdziennie.
      Pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko
      Ania i Dominiczek
    • roxana2001 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 10:23
      Cześć mamuśki!
      Mam termin na 20 grudnia i z tego co tu przeczytałam to najwięcej z was
      przytyłam , bo aż 9 kg.
      Wierzę trochę w "zabobony" dlatego postanowiłam nic nie kupować przed porodem.
      Jedynie skompletuję wyprawkę do szpitala.
    • niunia071 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 11:25
      Heja, ja też oczekuję na narodziny mojej dzidzi 4 grudnia. Od tygodnia siedzę
      na zwolnieniu, bo kiepsko się czułam, ale teraz już trochę lepiej. Najmilsze
      momenty w ciągu dnia to właśnie wtedy jak dzidzia zaczyna tańce w brzuszku,
      sama się do siebie wtedy śmieję... Przytyłam na razie 5 kg, ale pewnie teraz
      dopiero się zacznie poważne przybieranie : )
      Ja na razie nic nie kupuję tylko sobie patrzę na te maluńkie ciuszki i butki, t
      ogromna przyjemność!!!
      Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze dzidzie : )
      • karolina10000 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 16:22
        Witamsmile
        Mam termin na 10 grudnia, przytyłam ok. 4 kg.Wiem już, że to dziewczynkasmile
        kopie na razie delikatnie,czuję się całkiem dobrze, pracuję dorywczo...
        Pozdrawiam wszystkie mamusie!
    • hell1 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 13:24
      Cześć dziewczyny, mam termin na 30.12. coś czuje że na sylwestra będe
      imprezowała na porodówce. Dzisiaj ide do lekarza może w końcu poznam płeć mojej
      dzidzi. Jak na razie przytyłam ok 6 kg, i mam juz wielki brzuch i piersi
      rozmiar D.
      Kupiłam juz łóżeczko dla dziecka, ciuszki od przyszłego miesiaca zacznę kupować
      teraz szykuje się do ślubu, o rany to będzie niezły widok- wieloryb na
      obcasach.
      Pozdrawiam.
      • kaja816 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 02.09.04, 12:37
        Czesc dziewczyny. Ja mam termin na 22 grudnia.Ale juz nie moge sie doczekac
        kiedy ujrze moje malenstwo. Nie wiem co bedzie-chlopiec, czy dziewczynka ale to
        nie wazne!!Oby bylo zdrowe.Boje sie porodu-strasznie!!a wy? jestem juz
        grubiutka, przytylam ok. 8kg. i wszyscy mowia ze mam duzy brzuch jak na 6
        miesiac!!! pozdrawiam!!
    • maaaluszek Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 16:51
      czesc dziewczyny!ja mam termin wedlug OM na 19/12...koncze wiec 25 tc...niestety od miesiaca twardnieje mi brzuszek wiec poleguje w domu...staram
      sie przynajmniej..smile))za tydzien ide na kontrole zeby sie dowiedziec czy aby z szyjka wszystko gra...bo 3 tygodnie temu byla dluga i zamknieta...zwolnienie wita
      gosci...troche mnie to dobija ale staram sie byc cierpliwa...smile))nic nie kupuje,nic nie ogladam...nic nie robie w tym kierunku...uznaje ze jak przyjdzie pora to wtedy
      zaczne...mysle ze nie wczesniej niz w pazdzierniku ale i tak zabiegi sprowadza sie do przygotowania pokoiku dla malej ...bo to dziewczynka..smile)zadnych ciuszkow
      ani nic z tych rzeczy...hmmm..co do wagi...nie mam w domu wiec dowiaduje sie tylko w czasie wizyt...hihi...no to 2 tyg temu przytylam prawie 6 kg...wiec teraz
      pewnie odpowiednio wiecej...a fasola kopie ale niebolesnie...czasem tak smiesznie bo w 2 przeciwleglych miejscach brzuchola..smile))
      trzymajcie sie
      Magda
      • anula291 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 19:53
        cześć!u mnie termin na 4-5 grudzień,przybyło mi ok.6 kg.Ostatnio dopada mnie
        zgaga(wiedziałam że wkońcu się pojawi paskudztwo!!!)Brzuszek zaczyna być
        widoczny(dopiero teraz)a już jest mi coraz ciężej,a najgorsze jeszcze przedemną
        (oj ciężko będzie)u mnie wynika że będzie chłopiec, kopie delikatnie ale
        regularnie,wystarczy przyłożyć do brzuszka rękę i już daje o sobie znać!Od
        kilku dni coś nie ciekawie się czuję , dokucza mi żołądek(oby przeszło jak
        najprędzej, bo męczyłam się przez dwa mioesiące na pocczątku ciąży i miałam
        seredecznie dosyć).Pozdrawiam grudnióweczki!!
        • mery8811 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 19:58
          jestem w 26tc, termin mam na 6.12 cyuje sie ok, ale od dyis juy jestem na L4
          odpocyzwam w domku i pryzgotowuje sie do nowzch obowiaykow, bede miec sznka.
          Malusyka juy bardyo cyuje, cyesto kopie i rusya sie. Cyuje sie dobrye ca ciaye
          i pryztzam 10kg. poydrawiam wsyzstkie grudniwki MARIA Poynan
    • agatris Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 22:30
      cześć dziewczynysmile))
      mam termin na 5.12, czuję sie swietnie, brzuszek wielki jak piłka do kosza,
      przytyłam ok 7 kg, od kilku tyg. wiem że urodzę synka, który jest niesamowicie
      aktywny i ruchliwy, zwłaszcza nocą, w związku z czym nie śpie już tak dobrze,
      wręcz jestem wyrywana ze snu bolesnymi kopniakami i przewrotami. mam wrażenie
      ze maluch rosnie teraz z dnia na dzień w ogromnym tempie i niedługo sie nie
      zmieści w moim brzuchu.poza tym stałam sie strasznie nieporadna- wszystko leci
      mi z rąk, wszystko tłukę i niszczę, jestem b.ciekawa czy Wy również tak macie??
      co do zakupów, mam już większość ciuszków, wózek i zupełnie nie obawiam się
      zabobonów, nie mogłabym spokojnie spać z myslą że nie mam nic dla małego, od
      tego miesiąca sukcesywnie będziemy dokupywać niezbedne rzeczy i akcesoria, bo
      nie bardzo widze siebie biegajaca po sklepach z 9 miesięcznym brzuniemsmile)
      juz teraz bywa ciężko
      pozdrawiamy wszystkie mamusie
      Aga& 26tyg. Maurycy
    • wercia_m Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 01.09.04, 22:34
      Hej mamusie

ja mam termin na 15 grudnia i czuje sie dobrze zreszta jak przez cala ciaze. Przytylam az 10 kg ale to teraz nie najwazniejsze. jestem na zwolnionku ale tylko odpoczywam sobie. Juz nie moge sie doczekac na dzidzie mam nadzieje ze 15.09 pokaze nam sie i dowiemy sie czy to chlopiec czy dziewczynka smile narazie nic nie kupuje (chyba dlatego zeby nie zapeszac) ale w pazdzierniku trzeba juz zaczac smile

pozdrawiam was wszystkie

Weronika i malenstwo
      • dorka1976 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 02.09.04, 13:16
        no czesc!!! Widze, ze jest nas dużo!!! To fajnie!! Maluszki są różne, bo i
        chłopcy i dziewczynki! Ostatnio spotkałam się z grupą mamuś gdzie większość
        spodziewa się dziewczynek! Kilka z was leży w domku np. maaaluszek (Zyczę
        wytrwałości!!ja też leże) czesc jeszcze pracuje. Więszość przytyła mniejwięcej
        5-7 kg czyli extra. Kto więcej, kto mniej - nie ma to znaczenia! Nie to jest
        najważniejsze. A ile ważą, czy mierzą wasze dzidzie? Wiecie już? Moja córeczka
        ważyła w 25 tyg 750 gr, i miała 33 cm. Chyba duża, co? A jak wasze maleństwa?
        Aha, zastanawiałyście się (szczególnie te babki, które znają płeć) nad
        imionami? My się zastanawiamy jeszcze z mężem, troszke mamy inne opcje, ja i
        tak przyzwyczaiłam się brzuszek nazywać Fasolką. Jecie jeszcze jakieś leki?
        Piszcie, czekam z niecierpliwością!!

PaPatki, pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich dzidziulki!

• niunia071 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 02.09.04, 14:56
          Moja dzidzia w 25 tyg. ważyła prawie 900 g! co do długości to nie wiem. Lekarz
          powiedział, że teraz gdy dzidzia jest już taka duża to nie da się zmierzyć w
          całości. Ostatnio dopadł mnie niesamowity apetyt : )
          • sobeautyfull Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 10:28
            Witam!
            No to ja Cię przebiję , bo moja mała w 25tc waży 1035g. Wczoraj byłam na usg i
            dowiedziałam się ,że to dziewuszka.Poza tym czuję się super, zgaga i skurcze
            łydek to dla mnie pryszcz w porównaniu z tym co przechodziłam na początku ciąży.
            Przyrost wagi u mnie niezbyt ciekawy, bo w ciągu ostatnich 3 miesięcy 9kg-na
            początku ciązy trochę schudłam więc w sumie od początky na plusie 6kilo.Niby to
            nienajgorszy wynik , ale w moim przypadku też nienajlepszy , bo nie powinnam
            przekroczyć 10kilo ze względu na wcześniejszą otyłość.POzdrawiam
        • maaaluszek Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 11:09
          czesc! dzieki za zyczonka...smile))hihi...staram sie byc wytrwala...raz gorzej raz lepiej mi to wychodzi..smile)) moja fasola bo tak ja nazywam...po skonczeniu 22 tc miala
          520 g...dlugosci calkowitej nie znam oprocz magciznych dlugosci ciemieniowych ,kosci udowych etc...a co imienia...w ogole sie nad tym nie zastanawiamy...moze to
          dziwne ale jakos zupelnie odsuwamy to w czasie na pozniej i pozniej...tak jak kupowanie czegokolwiek...podejrzewam ze zrobimy to przed samym grudniem...albo w
          ogole po urodzeniu...jak nas znam to mozliwe..smile
          pozdrawiam i tez zycze zdrowka
          Magda
      • bulinka123 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 02.09.04, 13:37
        Wercia,
        ulżyło mi jak przeczytałam, że przytyłaś 10 kilogramów, bo ja przytyłam tyle
        samo... smile ale moja Pani doktor co wizyta mówi mi, żebym się nie przejmowała,
        bo szczupłe osoby przybierają więcej wagi, niż dziewczyny, które mają już jakiś
        tam zapas tłuszczyku zgromadzony. Ja mam termin na 19 grudnia, i już nie mogę
        się doczekać mojego maleństwa smile, ja również jeszcze nic nie kupiłam, ale to
        raczej z braku czasu, ciągle chodzę do pracy, na angielski i jeszcze
        postanowiłam zrobić prawo jazdy, żeby mieć czym wozić maleństwo... smile, ale tak
        jak Ty postanowiłam w październiku wszystko kupić...
        pozdrowienia dla wszystkich
        Sylwia i Igorek
        • maaaluszek Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 11:11
          hejka! to witam w klubie bo ja tez mamtermin na 19 grudnia..smile))
          pozdrawiam
          Magda
          • bulinka123 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 11:15
            no to może spotkamy się w szpitalu maaaluszku??? smile wybrałaś już??? ja chyba
            zdecyduję się na Wołoską, czy mam szansę spotkać tam którąś z Was??? smile
            pozdrawiam
            • maaaluszek Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 14:21
              hihi..smile))marne szanse...bo ja jestem z Gdanska i raczej chyba na pewno tam bede rodzic..smile)prawdopobnie na klinicznej... a Woloska to jak sadze Warszawa?
              Pozdrawiam
              Magda
    • hell1 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 02.09.04, 22:04
      Cześć dziewczyny, byłam wczoraj u lekarza i na 90% to dziewczynka, ciesze sie
      bardzo. najgorsze ze bardzo przytyłam, zawsze byłam bardzo szczupła a teraz
      koszmar - 9 kg, a termin na 29/30.12 jak tak dalej pójdzie zawioza mnie do
      szpitala ciężarówą. pozdrawiam
      • dorka1976 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 12:18
        Dziewczyny, nie przejmujcie się swoją wagą, przyjdzie na to czas po porodzie!!!
        Tylko teraz możemy troszkę sobie pofolgować, oczywyście bez przesady.
        Niunia, Sobeutyfull wasze dzidze to kolosy!!!! A ja myślałam że moja córcia to
        kloc! Ale jaja.. człowiek się cały czas uczy...
        Zycze by były zdrowe jak duze! Ja ciuszki powoli kupuje, by jakoś rozkładać
        sobie tę przyjemność w czasie.. ale frajda.. ale jeszcze jestem przed
        urządzeniem pokoiku, co jest na razie niemożliwe bo musze leżeć..internet mi
        pomaga, wybieram mebelki i ciuszki tutaj.
        Bierzecie jakieś witaminy czy coś?
        My z mężem zastanawiamy się nad imieniem Martynka lub Tosia (ktoś tutaj
        widziałam tez ma podobne opcje), ale chyba do konca nie bedziemy wiedzieć..,
        też cały czas mówię Fasolka.
        Macie juz pomysł jak chcecie rodzić: w wodzie, czy standardowo a moze jeszcze
        inaczej?
        Pozdrówka

• niunia071 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 16:54
          Dzięki za uznanie co do wagi mojego maleństwa (podobno to chłopczyk : )
          Ja niestety muszę się szpikować witaminkami (Elevit) plus 3 razy dziennie
          żelazo z powodu mojej galopującej anemii : ( Jakoś nigdy nie miałam z tym
          problemu a od czwartego miesiąca wyniki krwi cały czas lecą w dół. Mam
          nadzieję, że mimo wszystko dzidzia będzie zdrowa, staram się jeść same zdrowe
          rzeczy : )
        • niunia071 Re: GRUDNIOWE MAMUŚKI !!!!!! 03.09.04, 16:57
          Czy któraś z Was planuje rodzić na Karowej? (Warszawa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka