Dodaj do ulubionych

foteliki samochodowe...

17.09.14, 18:03
...są ważne! a testy ADAC nie zawsze mówią prawdę. Trafiłam na bloga sprzedawcy wózków i fotelików i przeczytałam od deski do deski. Byłam taaaaka przekonana do MaxiCosi Cabrio, bo tyyyyle ma gwiazdek. I co? i gucio - marketing na 6+, ale bezpieczeństwo nie bardzo...smile
Mam nadzieję, że przyda się tym, którzy poszukują bezpieczeństwa przede wszystkim: osiemgwiazdek.blogspot.com.es

Nie jest to mój blog, nie znam tego pana, nie wnikam nawet w jakim jest mieście - po prostu polecam jako źródło infrmacji.
Obserwuj wątek
    • nellyssima Re: foteliki samochodowe... 18.09.14, 09:10
      Akurat o maxi-cosi to słyszałam już dużo, ze to tylko marketing, a z bezpieczeństwem tak sobie. Dzięki za ten blog, przejrzałam sobie pobieżnie, ale na pewno jeszcze przeczytam dokładnie.
    • madziulka987 Re: foteliki samochodowe... 27.10.14, 21:07
      najważniejsze żeby zapewnić dziecku bezpieczeństwo a i tak zdarzają się osoby, które wożą dziecibez fotelików. A słyszałyście może o pomyśle gondoli wózkowych z pasami? Ponoć powstały dlatego że rodzice zbyt długo trzymali dzieci w fotelikach - jednak lekarzom nie chodziło o jazdę autem - jak to zrozumiano. tylko o to że zamiast wykorzystać fotlik na stelażu wózka na szybkich zakupach czy podczas wizyty u lekarza, niektórzy zrobili z nich sobie zwykłe wózki.
      • niby.aga Re: foteliki samochodowe... 09.11.14, 23:14
        Jeżeli mogę polecić, my używamy fotelika By Safe izi Comfort - z całą pewnością mogę go polecić wszystkim rodzicom, jest prosty w montażu, łatwo i szybko zapina się pasy, dziecko siedzi bardzo wygodnie, wysoko, siedzisko jest dość głębokie. Bardzo dobra regulacja pasów. Całą tapicerkę można ściągnąć i wyprać - ja wyprałam w pralce. Najważniejsze jest jednak to, że wpasował się idealnie do kanapy samochodowej już w 3 samochodach. Używamy go od 9 miesiąca.
        • boo-boo Z całą pewnością możesz sobie 10.11.14, 07:38
          swoje "polecanie" darować.
          Fotelik ma pasować i do dziecka i do samochodu.
          To, że wam pasował do trzech różnych samochodów jeszcze nic nie oznacza.
    • moni_ka30 Re: foteliki samochodowe... 12.11.14, 10:35
      Przejrzalam, 2 razy i gdzie tam jest o mc cabrio bo nie widzę?
      Jak dla mnie ten blog nie stanowi zrodla informacji, jakies wynurzenia znudzonego sprzedawcy.
    • moni_ka30 Re: foteliki samochodowe... 12.11.14, 11:02
      www.youtube.com/watch?v=i-9RSg16yPA
      z baza
      www.youtube.com/watch?v=fFIuTByZ1Xw
      i bez
      naprawde uwazasz ze jest niebezpieczny?
    • nowamama2 Re: foteliki samochodowe... 14.11.14, 19:02
      Maxi cosi to bardzo wadliwe foteliki wiec nie wiem skad przekonanie, ze sa to foteliki dobre. MC straciło jak wypuściło na rynek foteliki z wadliwym zapięciem dla dziecka
      • boo-boo Re: foteliki samochodowe... 16.11.14, 14:22
        Nie dramatyzuj-prawie każdej firmie produkującej foteliki zdarzyło się wypuścić na rynek wadliwą partię.
    • memphis90 Re: foteliki samochodowe... 21.11.14, 01:19
      Sposób pisania bloga jest koszmarny, mnie argumenty w stylu "Taki obrót sprawy spowodował, że kierownik testów tego dnia zakończył robotę i poszedł na ryby, bo głupotami to on się zajmować nie będzie." zupełnie mnie nie przekonują. Opowieści o tym, że dziecku odpadnie głowa też są śmieszne i całkowicie oderwane od rzeczywistości. Ja wychodzę z założenia, że trzeba kupować najlepsze foteliki, na jakie nas akurat stac, sprawdzone w tych testach, które są aktualnie dostępne i najlepiej sprawdzone - i liczyć, że w razie wypadku fotelik wystarczy. Bo są wypadki, w których zalinkowane foteliki montowane tyłem nie zdadzą się na nic.
    • boo-boo Serio ? 28.11.14, 12:43
      A ile zaliczyliście w tym foteliku wypadków i jak dziecko je zniosło ? Bo to, że na pierwszy rzut oka wygląda ok to nie znaczy, że tak jest.
      Jednak bardziej wierzę w ADAC niż we wprawne oko amatora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka