Dodaj do ulubionych

Mamy z IRLANDII

06.09.04, 14:07
Witam,
szukam kontaktu z mamami mieszkającymi w Irlandii, sama niedługo tam
zamieszkam. Planujemy z mężem dzieciaczka a ja nic nie wiem o służbie zdrowia
i opiece nad kobietami w ciaży w tym pięknym kraju. Bardzo bym chciała
porozmawiać z kimś kto choć trochę orientuje się w tym temacie.

Pozdrawia Ania smile
Obserwuj wątek
    • maja9991 Re: Mamy z IRLANDII 06.09.04, 15:26
      I ja dołączam sie do postu. Tyle, że ja w przeciągu tego miesiaca powinnam juz
      urodzić a do Irlandii wybieram się w lutym z mężem i dzieckiem. Potrzebuję
      wszelkich informacji właśnie na temat tamtejszej służby zdrowia, bo wiadomo, że
      niemowlak ma co chwila szczepienia, kontrole itd. No a co jak nie daj boże
      zachoruje? A co z wizytami u lekarzy specjalistów?

Aniajak - Jak tylko dowiem się czegoś na ten temat, to na pewno dam Ci znać na
      maila. Ciebie także proszę kontakt w razie jakiś wieści na maja99@o2.pl. Razem
      może dowiemy się więcejsmile
      Pozdrawiam
      • aniajak Re: Mamy z IRLANDII 07.09.04, 10:33
        Cześć Maju, jeśli znajdziesz gdzieś jakiś kontakt to daj znać, ja napewno też
        podzielę się zdobytymi informacjami.

Pozdrawiam Ania smile
    • nunieczka Re: Mamy z IRLANDII 08.09.04, 02:22
      CZeść, mieszkam w Irlandii od 2 lat, jestem teraz w 4 mcu.
      Nie wiem na jakie pytania mam Wam odpowiedziwc, jeśli zdołam, ale pytajcie
      śmiało, może będę wiedziec.
      Na razie tyle, że cała opieka zdrowotna nad kobietą w ciąży i poród jest w
      Irlandii za darmo, łącznie z wizytami u lekarza rodzinnego, normalnie - tzn.
      poza ciążą za jedną wizytę płaci sie 50 euro.
      Można wykupić polisę ubezpieczeniową prywatną, która upoważnia do lepszych
      warunków w szpitalu, z tym, że nie napewno, bo jak nie ma np. osobnego pokoju,
      to sie leży na sali z 3 osobami mimo prawa do jedynki smile).
      Napiszcie dziewczyny konkretne pytania, to mi bedzie łatwiej odpowiedziec, w
      ramach mojej skromnej wiedzy, a jeśli nie bede czegoś wiedziec, to zapytam
      szwagra, który jest tu lekarzem w szpitalu. Pozdrowionka i napiszcie gdzie
      dokładnie jesteście, czy będziecie w IRA.
      Jakby co to mój pryw. mail:
      annie1407@eircom.net
      • aniajak Re: Mamy z IRLANDII 08.09.04, 12:46
        Witam, bardzoooo się cieszę, ze się odezwałaś, mam dużo pytań i obaw....
        Napiszę na Twoją prywatną pcztę. Dziękuję, dziękuję..... smile

Pozdrawiam gorąco.
        Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka