Dodaj do ulubionych

mdłości po Prenatalu???

09.09.04, 12:40
czy to mozliwe zeby po zażyciu witamin Prenatal następowały mdłości??? Dopóki
ichnie wezmę czuje sie dobrze po tym jak już połknę tabletke za jakis czas
nachodza mnie 2h, 3h mdłości. Ktoś mi odpowie??
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:43
      Miałam to samo, gdy łykałam prenatal "na sucho", czyli na pusty żołądek. W
      momencie gdy zaczęłam brać witaminy w trakcie lub po posiłku - mdłości zniknęły.
      Po drugie dużo popijaj, najlepiej wody min. niegaz.

Pozdrawiam. Atlantis w 31tc2d
      • atena80 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:50
        ja biore tabletki po posiłku wiec to nie moze byc to. Zgagi nie mam a wyniki
        tez sa swietne. Juz niedługo konczy mi sie opakowanie zapytam doktora czy moze
        nie zmienic ich na Materne? A witamin to mi chyba nie brakuje bo codziennie maż
        mnie poi swieżymi sokami z owocówi warzyw które sam przyrządza. Hmmm gdzie tkwi
        problem? Dziekuje Wam za opinie.
        • olencia Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:03
          moze jakas witamina tak na ciebie dziala
          ja bralam elevit i tak jak ty po polknieciu mialam mdlosci tylko ze trwaly one
          duzo dluzej bo ok 10 godzin.
          przestalam brac to i nudnosci minely, teraz biore tylko folik
    • rhynox Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:44
      hej, ja po Prenatalu miałam tAAAAAAAAAAAAką zgagę. to może i mdłości też od
      tego. w końcu odstawiłąm i w ogóle nic całą ciąże nie brałam, a morfologię mam
      super. aż w szpitalu pytali czy jakąś specjalną dietę stosuję i zabrali wyniki
      dla studentów. Do teraz jak widzę reklamę prenatalu jest mi niedobrze.
    • roxi_hart Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:48
      Moj Prenatal wyladowal w koszu na smieci. Nie dosc ze mnie mdlilo to jeszcze ciagle bolala watroba i zoladek. Na sama mysl o tych wielkich tabletkach robi mi sie niedobrze. Teraz lykam Multi Tabs i jest ok.
    • mama_wojtusia2 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:14
      Prawdopobnie. Ja wymiotowałam po Maternie. Odstawiłam ją
      i wymioty sie skończyły. To było prawie 4 lata temu.
      Teraz znowu jestem w ciąży i jak pomyślę o Maternie to mi
      wszystko staje w gardle smile
      Takie życie!
      Pozdrowienia
      • guska3 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:18
        ja tez odczuwałam mdłości po Prenatalu,a jak kupilam sobie witaminy z serii
        Vibowit to w 5 minut po połknieciu juz bylam w ubikacjii
    • dominika8 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:33
      ja tez kilka razy wymiotowalam po Prenatalu, ale przeszlo.
      Jak nie tolerujesz, to lekarz powinien Ci je zmienic na inne
    • abjankowska Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:46
      Skoro masz dobre wyniki, to odstaw ten Prenatal i nie łykaj tych sztucznych
      witamin. One mają uzupełniać niedobory, a jeśli takich niedoborów nie ma, to
      nie trzeba ich brać. Jest teraz dużo warzyw, owoców, więc możesz ich jeść sporo
      i wyniki wtedy też będą dobre. Mój gin powiedział, że jeśli będę miała dobre
      wyniki to wcale nie będę musiała łykać syntetycznych witamin. Powiedział też,
      że wiele pacjentek skarży się na mdłości i wymioty po Prenatalu, Maternie itp.
      Jedz też pełnoziarniste pieczywo i będzie dobrze. A jak lubisz buraczki, to one
      doskonale wpływaja na morfologię i to w zupełności wystarczy. A gdyby Ci się
      wyniki pogorszyły, to znów zaczniesz brać jakieś witaminy - czasem wystarczy
      Falvit.
      Pozdrawiam
      Aga - bez anemii - tylko na naturalnych źródłach witamin
    • bettinaj Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 14:20
      ja zażywam prenatal i jeżeli tylko wezmę go na czczo od razu dostaję mdłości.
      Na ulotce wyraźnie zresztą jest napisane, że tylko po jedzeniu. Tak zażywaj, a
      będzie dobrze.
      pozdrawiam
      beata
    • magdh26 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:02
      Zażywałam Prenatal i nic mi nie było. Teraz zmieniłam na Elevit i też mi nic
      nie jest.
      Magda (34tc)
    • edi26 Re: ja biorę falvit 09.09.04, 15:21
      według mnie jest OK nie mam po nim żadnych mdłości
    • mika_p Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:34
      Owszem, może cos w tym być - mimo, że skład witamin w każdej multiwitaminie dla
      kobiet w ciąży jest zblizony, to firmy stosują różne "wypełniacze" - ten
      prenatalowy może Ci nie pasować.

Miałam kiedyś to samo z pigułkami antykoncepcyjnymi, mdliło mnie całymi dniami,
      ale wystarczyło zmienić jedną markę na inną (a skład hormonalny taki sam), zeby
      mi przeszło.
      • neti87 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:39
        Ja zażywam Maternę. Dobrze ją toleruję, nie mam mdłości ani zaparć.
        Pani w aptece poradziła mi (ze względu na cenę Materny), żebym sobie po miesiącu
        zmieniła preparat witaminowy. Ale tak się zastanawiam czy warto zmieniać coś co
        mi dobrze służy. Na początku też sama myślałam, że dobrze jej jakąś zmianę
        wprowadzić, ale teraz nie wiem.
    • monia767 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 16:44
      Witaj,
      Ja przez pierwsze dni brania Prenatalu tez zwracalam. Lekarz kazal oczekac, az
      skoncza sie standardowe mdlosci, zeby dodatkowo nie obciazac zoladka. No i
      jeszcze zalecil brac je na noc. Po kilku dniach sytuacja sie unormowala.

Monia
    • mama_eryka Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 18:21
      Miałam dokładnie to samo. Wymiotowałam po Maternie i po Prenatalu. Spróbuj
      Feminatal - ja przez całą ciążę zjadłam tylko 2 opakowania (60 tabletek). Ale
      ja dosłownie po wszystkim wymiotowałam. Mogłam jesc tylko suchy ryż i suche
      bułki. Dlatego przytyłam tylko 8 kg. Na szczęście synek urodził się zdrowy.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka