atena80 09.09.04, 12:40 czy to mozliwe zeby po zażyciu witamin Prenatal następowały mdłości??? Dopóki ichnie wezmę czuje sie dobrze po tym jak już połknę tabletke za jakis czas nachodza mnie 2h, 3h mdłości. Ktoś mi odpowie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:43 Miałam to samo, gdy łykałam prenatal "na sucho", czyli na pusty żołądek. W momencie gdy zaczęłam brać witaminy w trakcie lub po posiłku - mdłości zniknęły. Po drugie dużo popijaj, najlepiej wody min. niegaz. Pozdrawiam. Atlantis w 31tc2d Odpowiedz Link Zgłoś
atena80 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:50 ja biore tabletki po posiłku wiec to nie moze byc to. Zgagi nie mam a wyniki tez sa swietne. Juz niedługo konczy mi sie opakowanie zapytam doktora czy moze nie zmienic ich na Materne? A witamin to mi chyba nie brakuje bo codziennie maż mnie poi swieżymi sokami z owocówi warzyw które sam przyrządza. Hmmm gdzie tkwi problem? Dziekuje Wam za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
olencia Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:03 moze jakas witamina tak na ciebie dziala ja bralam elevit i tak jak ty po polknieciu mialam mdlosci tylko ze trwaly one duzo dluzej bo ok 10 godzin. przestalam brac to i nudnosci minely, teraz biore tylko folik Odpowiedz Link Zgłoś
rhynox Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:44 hej, ja po Prenatalu miałam tAAAAAAAAAAAAką zgagę. to może i mdłości też od tego. w końcu odstawiłąm i w ogóle nic całą ciąże nie brałam, a morfologię mam super. aż w szpitalu pytali czy jakąś specjalną dietę stosuję i zabrali wyniki dla studentów. Do teraz jak widzę reklamę prenatalu jest mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 12:48 Moj Prenatal wyladowal w koszu na smieci. Nie dosc ze mnie mdlilo to jeszcze ciagle bolala watroba i zoladek. Na sama mysl o tych wielkich tabletkach robi mi sie niedobrze. Teraz lykam Multi Tabs i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:14 Prawdopobnie. Ja wymiotowałam po Maternie. Odstawiłam ją i wymioty sie skończyły. To było prawie 4 lata temu. Teraz znowu jestem w ciąży i jak pomyślę o Maternie to mi wszystko staje w gardle Takie życie! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
guska3 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:18 ja tez odczuwałam mdłości po Prenatalu,a jak kupilam sobie witaminy z serii Vibowit to w 5 minut po połknieciu juz bylam w ubikacjii Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:33 ja tez kilka razy wymiotowalam po Prenatalu, ale przeszlo. Jak nie tolerujesz, to lekarz powinien Ci je zmienic na inne Odpowiedz Link Zgłoś
abjankowska Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 13:46 Skoro masz dobre wyniki, to odstaw ten Prenatal i nie łykaj tych sztucznych witamin. One mają uzupełniać niedobory, a jeśli takich niedoborów nie ma, to nie trzeba ich brać. Jest teraz dużo warzyw, owoców, więc możesz ich jeść sporo i wyniki wtedy też będą dobre. Mój gin powiedział, że jeśli będę miała dobre wyniki to wcale nie będę musiała łykać syntetycznych witamin. Powiedział też, że wiele pacjentek skarży się na mdłości i wymioty po Prenatalu, Maternie itp. Jedz też pełnoziarniste pieczywo i będzie dobrze. A jak lubisz buraczki, to one doskonale wpływaja na morfologię i to w zupełności wystarczy. A gdyby Ci się wyniki pogorszyły, to znów zaczniesz brać jakieś witaminy - czasem wystarczy Falvit. Pozdrawiam Aga - bez anemii - tylko na naturalnych źródłach witamin Odpowiedz Link Zgłoś
bettinaj Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 14:20 ja zażywam prenatal i jeżeli tylko wezmę go na czczo od razu dostaję mdłości. Na ulotce wyraźnie zresztą jest napisane, że tylko po jedzeniu. Tak zażywaj, a będzie dobrze. pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
magdh26 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:02 Zażywałam Prenatal i nic mi nie było. Teraz zmieniłam na Elevit i też mi nic nie jest. Magda (34tc) Odpowiedz Link Zgłoś
edi26 Re: ja biorę falvit 09.09.04, 15:21 według mnie jest OK nie mam po nim żadnych mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:34 Owszem, może cos w tym być - mimo, że skład witamin w każdej multiwitaminie dla kobiet w ciąży jest zblizony, to firmy stosują różne "wypełniacze" - ten prenatalowy może Ci nie pasować. Miałam kiedyś to samo z pigułkami antykoncepcyjnymi, mdliło mnie całymi dniami, ale wystarczyło zmienić jedną markę na inną (a skład hormonalny taki sam), zeby mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 15:39 Ja zażywam Maternę. Dobrze ją toleruję, nie mam mdłości ani zaparć. Pani w aptece poradziła mi (ze względu na cenę Materny), żebym sobie po miesiącu zmieniła preparat witaminowy. Ale tak się zastanawiam czy warto zmieniać coś co mi dobrze służy. Na początku też sama myślałam, że dobrze jej jakąś zmianę wprowadzić, ale teraz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monia767 Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 16:44 Witaj, Ja przez pierwsze dni brania Prenatalu tez zwracalam. Lekarz kazal oczekac, az skoncza sie standardowe mdlosci, zeby dodatkowo nie obciazac zoladka. No i jeszcze zalecil brac je na noc. Po kilku dniach sytuacja sie unormowala. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_eryka Re: mdłości po Prenatalu??? 09.09.04, 18:21 Miałam dokładnie to samo. Wymiotowałam po Maternie i po Prenatalu. Spróbuj Feminatal - ja przez całą ciążę zjadłam tylko 2 opakowania (60 tabletek). Ale ja dosłownie po wszystkim wymiotowałam. Mogłam jesc tylko suchy ryż i suche bułki. Dlatego przytyłam tylko 8 kg. Na szczęście synek urodził się zdrowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś