Dodaj do ulubionych

Cholestaza

19.03.15, 10:38
Witam,
Czy cholestaza moze prowadzic bezposrednio - do nudnosci / braku uczucia rownowagi - i zawrotow glowy. Swedzenie o dziwo nie wystepuje. Jakie leki nalezy podac kobiecie i wy stosujecie aby nie zaszkodzic malenstwu.
Obserwuj wątek
    • melory_nox Re: Cholestaza 19.03.15, 12:03
      Nie spotkałam się z takimi objawami cholestazy jak piszesz.
      U mnie był tylko świąd. Przy 1 ciąży miałam cholestazę od ok 18-20 tygodnia i brałam do końca tj. do 37 tygodnia, kiedy rozwiązano ciążę, essentiale, ursofalk i nospe do końca ciąży + częste KTG od 25 tyg. i częste usg, żeby sprawdzić przepływy w pępowinie. Ursofalk ładnie zbijał mi wyniki alat, aspat, bilirubina, fosfataza i kwasy żółciowe) tak, że długo były tylko ciut ponad normę. Od 34 tygodnia leżałam już w szpitalu bo kwasy żółciowe wtedy mocno mi się podwyższyły.
      Dziecko urodziło się z infekcją bakteryjną, ale to nie miało związku z cholestazą.
      Poza tym rozwojowo OK.
      • marygirl Re: Cholestaza 20.03.15, 09:46
        Tez mialam tylko swedzenie,wyszla ok tydzien przed porodem,nie miala zwiazku z porodem,synek zdrowy.ja mialam tylko diete cukrzycowa na patologii ciazy,lekow nie podawali.w drugiej ciazy nie bylo juz choleostazy
        • marygirl Re: Cholestaza 20.03.15, 09:47
          Diete watrobowa znaczy 
    • melory_nox Re: Cholestaza 20.03.15, 10:04
      Tak, tak ... i jeszcze dieta wątrobowa obowiązkowawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka