Dodaj do ulubionych

Proursan / Cholestaza ciążowa

10.01.13, 13:08
Witam,
czy znacie może adres strony internetowej, na której można sprawdzić jakie leki (substancje) są rzeczywiście niedozwolone podczas KP. Poszukuję informacji o leku stosowanym podczas cholestazy ciążowej Proursan (ewentualnie jego odpowiednik Ursofalk). Jadłam go podczas pierwszej ciąży (oczywiście na ulotce napisane jest, że lek jest niedozwolony w czasie ciąży i KP). prawdopodobnie będę też musiała brać podczas ewentualnej kolejnej ciaży. Czy mogę wnioskować, że jeśli nie zaszkodzi maluszkowi, to również "starszakowi" karmionemu piersią? Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • gosia_i_lenka Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 10.01.13, 13:47
      >Czy mogę wnioskować, że jeśli nie zaszkodzi maluszkowi, to również "starszakowi" karmionemu >piersią? Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
      To niekoniecznie tak działa. Przez łożysko może jakaś substancja nie przenikać, a do mleka owszem
    • gosia_i_lenka Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 10.01.13, 13:54
      www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
      • kariatyda79 Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 11.01.13, 10:39
        Dzięki smile
        • agasobczak Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 15.01.13, 04:04
          Dla uspokojenia smile)) miałam choelstaze w pierwszej ciąży - nie pojawiła się ani w drugiej, trzeciej ani w czwartej KU WIELKIEMU zdziwieniu lekarzy... Więc głowa do góry smile Badania robiłam często
          • salomeaw Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 16.01.13, 08:11
            z prośbą o kontakt do użytkownika agasobczak. Ja cholestazę miałam w 2007 roku, przy kolejnej ciąży w 2011, cholestaza również pojawiła się. Czy mogę prosić o maila do Pani. Mój salomeaw@wp.pl.
          • kariatyda79 Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 17.01.13, 10:56
            Dzięki smile
            tak było tez w przypadku mojej Mamy. Ja jestem wcześniakiem, "dzieckiem cholestazy", a moje młodsze siostry już nie. Może taka konfiguracja jest dziedziczna, tak jak sama skłonność do CHo smile
    • aggulana Re: Proursan / Cholestaza ciążowa 06.11.13, 11:47
      a mnie zostało jedno nietknięte całe opakowanie Proursanu 250mg 100 kapsułek (termin ważności 02/2017). Chętnie odsprzedam za niższą cenę. aggulana@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka