anecia78 13.09.04, 12:11 co robic ? jak leczyc ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijuli1 Re: owsiki w ciazy !!! HELP 13.09.04, 12:31 Nie wiem, czy możesz ze mnie brać przykład, bo mój przypadek jest chyba trochę dziwny. Też miałam owsiki będąc w ciąży, nie robiłam z tym nic, tzn. nie leczyłam. O owsikach wiem tyle, że jeśli są, to zaraża się cała rodzina. Trzeba gotować, prasować bieliznę, żeby zabić jajeczka. Spałam z mężem w jednym łóżku, nie gotowałam pościeli, bo mam z kory. Po porodzie do tej pory (17 miesiecy) po owsikach nie ma ani śladu. Czy to może być zasługa przedporodowej lewatywy? Nie wiem. Jestem przeciwniczką leków w ciąży, stąd była moja decyzja o odłożeniu leczenia na potem. Polecam jeść dużo pestek z dyni - owsiki tego nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: owsiki w ciazy !!! HELP 13.09.04, 12:58 Podobno jednynie skuteczne są leki, ale w ciąży jest inaczej, z lekami trzeba uważać. Oczywiście powinnaś zacząć od porządnego wyprania i wyprasowania bielizny osobistej, pościelowej i ręczników. O sposobie z pestami z dynią też słyszałam, ale zazwyczaj jest on łączony z kuracją z tabletkami (np. Pyrantelum). Podobno pomaga też picie kwasu z kapusty kiszonej. Odpowiedz Link Zgłoś