malinowa80 25.04.15, 08:54 Hej Czy któraś z Was ma sprawdzone metody na nudności??? Męczą mnie praktycznie cały dzień- w zasadzie to takie uciskanie w żołądku i przy tym robi mi się nie dobrze... Będę wdzięczna za sprawdzone rady bo oszaleję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubasekk Re: 7tc i nudności 25.04.15, 12:45 Niestety nie ma czegoś takiego jak sprawdzone metody Na każdą kobietę działa coś innego. Nie dopuszczaj do uczucia głodu - tyle mogę Ci poradzić. Do reszty dojdziesz sama Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: 7tc i nudności 25.04.15, 20:05 Tak potwierdzam.Nie ma sprawdzonego sposobu na nudności.Mogę jedynie pocieszyć że mnie męczyły do 6 mies,ale to głównie na jakieś poszczególne zapachy.Potem ich unikałam... www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: 7tc i nudności 25.04.15, 20:24 herbata z imbirem, koniecznie coś zjeść przed wstaniem z łóżka, migdały, to często pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Re: 7tc i nudności 25.04.15, 21:15 W ciazy z synem na mdlosci nie pomagalo nic. W ciazy z corka-oprocz mdlosci byl tex jakby bol zoladka- na mdłości pomagal mi sok grapefriutowy. Bol zoladka minal w 4 m-cu. Wczesniej nie chcial sie odczepic Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa80 Re: 7tc i nudności 29.04.15, 06:54 no powiem Ci ze ja ból żołądka też mam. Co prawda od lat mam problemy z nadkwasotą ale od dwóch lat jak by było lepiej a teraz w ciąży wróciło Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa80 Re: 7tc i nudności 29.04.15, 06:55 dzięki, własnie chodziło mi o takie rzeczy jak migdały, sok grapefruitowy, herbatę z imbirem.,.będę próbować po kolei Odpowiedz Link Zgłoś
blanca2008 Re: 7tc i nudności 06.05.15, 16:47 trochę pomagała herbata imbirowa, migdały, jadłam też wafle ryżowe i chrupki kukurydziane podobno oblepiają żołądek ale pomagało na wymioty, a mdłości ustępowały mi całkowicie tylko podczas jazdy samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
paulid Re: 7tc i nudności 06.05.15, 18:02 Miałam do 13 tc. Tylko mdłości, bez wymiotów. Ale było potwornie, trwały 24 godz. na dobę. Musiałam jeść co 2 godziny, bo inaczej ledwo żyłam. Pomagało mi trochę żucie gumy miętowej, picie gazowanej wody. Kup sobie też krople Imbifem. Po nich było czasem ciut lepiej. Ale nie ma sposobu, moim zdaniem. Trzeba to przetrwać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
blanca2008 Re: 7tc i nudności 06.05.15, 19:01 przypomniał mi się jeszcze jeden pomysł, początki mojej ciąży przypadły na letnie miesiące największe mdłości miałam od połowy lipca do końca września (ustąpiły całkowicie dopiero w piątym miesiącu) kroiłam cytrynę, limonkę, arbuza na małe kawałki wrzucałam do pojemnika do robienia kostek lodu, zalewałam wodą, zamrażałam a potem ssałam te kostki, trochę pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: 7tc i nudności 08.05.15, 16:19 Miałam silne nudności ok. 4 tygodni, ani razu nie wymiotowałam. Pomagało częste przegryzanie czegoś, z tym że na ok. 3 tygodnie moja 'dieta' ograniczyła się do sucharów, biszkoptów, galaretek i landrynek. Od wszystkiego innego mnie odrzuciło. Zamiast normalnych posiłków jadłam 8-10 przegryzek dziennie. Paczkę biszkoptów miałam zawsze pod ręką w pracy i podjadałam po jednym. Zażywałam też kapsułki imbirowe z Herbapolu - nieszkodliwe dla ciężarnych, jak byłam w domu to piłam herbatki z rumianku i imbiru. I jakoś przetrwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: 7tc i nudności 11.05.15, 09:45 U mnie nie sprawdziło się nic z "domowych metod". Migdały, herbatniki przed wstaniem z łóżka, imbir - wszystko na nic. Jako że w pracy musiałam trochę podróżować samochodem, lekarka przepisała mi czopki torecan - troooooszkę złagodziły objawy. W zasadzie najlepszy sposób to częste podgryzanie czegoś, co nie powoduje u Ciebie nudności (u mnie wafle ryżowe i herbatniki), żeby uniknąć ssania w żołądku. Tylko pilnuj się, żeby ta metoda częstego podjadania nie została Ci na całą ciążę, tak jak mnie Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: 7tc i nudności 11.05.15, 10:34 To ciekawe, że przypisała Ci torecan - torecanu nie wolno stosować w ciąży. Kiedyś było wolno, ale potem się okazało, że szkodzi i zakazano. Widocznie ona nie na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś