14.09.04, 11:10
Czy któraś z was ma receptę na mdłości w ciąży. To moja druga ciąża i jest
jeszcze gorzej niż w pierwszej, czuję się fatalnie przez całą dobę.
Wymiotuję, mam nadkwaśność, drażnią mnie różne zapachy. Boję się wsiadać do
autobusu, a przecież codziennie muszę dojeżdzać do pracy (2h).
Obserwuj wątek
    • luzix Re: Mdłości 14.09.04, 11:18
      Hej
      juz o tym wczesniej pisalam ze podobno pomaga rzucie imbiru. Mnie pomagalo
      czeste pojadanie tak conajmniej co 40 min -kajzerka albo jakies suchary a rano
      nie wstawalam z lozka zanim czegos nie zjadlam na lezaco. Poza tym chyba nie ma
      na to recepty. Jesli jest taka mozliwosc to dobrze jest pojsc na ten czas na
      zwolnienie -jak tak zrobilam...
      pozdr
      Luzix
    • sas25 Re: Mdłości 14.09.04, 11:24
      Witam! niestety nie jestem w stanie ci pomóc ale bardzo cię prosze odpowiedz na
      moje pytanie. oD którego tygodnia dokuczają mdłości?
      • justyna_28 Re: Mdłości 14.09.04, 11:36
        W pierwszej ciąży mdłości miałam do końca 4 miesiaca, a więc ponad 3 miesiące.
        2 razy nawet zasłabłam w zatłoczonym tramwaju.
    • steffan Re: Mdłości 14.09.04, 16:01
      czesc
      ja jestem nowicjuszka, ale odkrylam pewna recepte. rano wymiotuje i nic na to
      nie poradze, ale pozniej o wiele lepiej sie czuje, gdy nie mam pustego zoladka.
      czyli jednak trzeba jesc - ja jem sucharki, bulki bez niczego, gotowane
      ziemniaki. nie polecam nic pikantnego ani egzotycznego. mysle, ze warto poddac
      sie "smakom" - dzis w poludnie zjadlam zurek (mialam "smaka") i byl ukojeniem
      dla mojego zoladka.
      trzymaj sie.
    • iwka78 Re: Mdłości 14.09.04, 16:34
      Cześć!
      Mnie też jedyną ulgę przynosiło zjedzenie czegokolwiek tuż po przebudzeniu,
      byle co, najlepiej zwykła kanapka z czymkolwiek, ale nie wstając z łóżka bo jak
      już wstałam to murowane że poleciałam do ubikacji. Głowa do góry, nieprzyjemne
      niebawem minie! Pozdrawiam Iwka
    • lukolka Re: Mdłości 15.09.04, 07:39
      Cześćsmile
      A ja na mdłości polecam wodę minaralną gazowanąsmile Naprawdę mi pomagała i nadal
      pomaga. Poza tym przed wstaniem z łózka rano jem 2-3 krakersysmile, w ciągu dnia
      często przegryzam suchą bułkę, albo wafle ryżowe solone. Słyszałam jeszcze, że
      picie pepsi (nie coli!!)daje ulgęwink)
      Trzymj się ciepło. I pomyśl, że jeśli są mdłości i inne typowe dolegliwości, to
      dzidzia rośnie i jest dobrzewink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka