Dodaj do ulubionych

Jak leży dziecko? -dziwne ruchy

22.06.15, 14:09
Do niedawna martwiłam się, czy dziecko obróciło się prawidłowo. Podczas ostatniej wizyty lekarz stwierdził, że maluch leży główką w dół (skończony 34tc). Ale zastanawia mnie, dlaczego nadal ruchy czuję w tym samym miejscu? Nad ranem rzeczywiście jakby uderzało o żebra, ale w ciągu dnia widzę pod skórą rękę albo nóżkę przesuwającą się po mojej prawej stronie, jakby na skrzyżowaniu między linią poziomą od pępka a pionową od kości biodrowej. Ma tak długie ręce, czy są to nóżki? Dodam że bardziej mi to przypomina zaciśniętą pięść, ale jeśli to ręka to sięgałaby tak daleko i czułabym ją bardziej niż nóżki? Zastanawia mnie po prostu czy lekarz mógł się pomylić?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Jak leży dziecko? -dziwne ruchy 22.06.15, 14:19
      To nie musi być rączka, raczej kolanko lub piętka.
      Wszystko zależy jaką pozycje dziecko przyjmuję. Moja córka , jak się okazało najczęściej miała wyprostowane nogi i stopy miała tuż przy główce, co w okresie jej aktywności wprowadzało mnie w konsternację bo nie wiedziałam już iloma kończynami to dziecko miażdży mój pęcherz wink
      Jak spała to nóżki kurczyła w kolankach i mogłam wyczuć je pod żebrami.

Do porodu masz jeszcze czas, lekarz lub położna mogą przez brzuch dotykiem pomóc Ci określić położenie główki. Na zapas się nie martw.
    • brown_aurelia Re: Jak leży dziecko? -dziwne ruchy 01.07.15, 23:22
      miałam podobne odczucia, mało tego, myślałam, że czuję główkę dziecka, a to pupa była smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka