Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

18.09.04, 11:22
Drogie mamy proszę o radę. Jestem szczęśliwą mama zdrowego maluszka. Niestety
po porodzie moje włosy są w opłakanym stanie, wypadają. Mamy z podobnymi
problemami jakie brałyście witaminy aby wzmocnić włosy? Bardzo proszę o
rady.
Obserwuj wątek
    • jowa20 Re: wypadające włosy 18.09.04, 11:43
      ja jestem w ciazy,22 t i strasznie mi wypadaja wlosy,mialam do pasa i scielam
      z bolem na takie do ramion,troche sie poprawily.A Tobie jesli jestes po ciazy
      polecam tabletki Silica cana ok.17 zl(50 tabletek na 50 dni)mi przez ciaza
      bardzo pomagaly.Ponoc rewelacyje sa tez ampulki z Vichy lub Loreala tylko
      drogie kolo 120 zl opakowanie,ale skuteczne.Pozdrawiam.
    • muminek1000 Re: wypadające włosy 18.09.04, 14:34
      Witam,też mnie ten problem dopadł.Myślałam,że jak będę brała witaminy to jakoś
      mnie to ominie a tu klops...włosy były wszędzie(szczególnie wyłaziły na
      mokro).Pewna pani w aptece powiedziała mi,że mam stosować WAX(nawet dla osób po
      chemioterapii).Dzięki Bogu posłuchałam kobietę, bo dziś miałabym trzy pióra na
      krzyż.POMAGA i to bardzo ,co więcej ODRASTAJĄ!!!Bardzo Ci to polecam.Może
      trochę upierdliwe bo trzeba chodzić z folią na głowie przez pół godziny ale co
      tam...Preparat nazywa się HENNA TREATMENT WAX o ile dobrze pamiętam płaciłam za
      240g.-18zł.kupujesz to w aptece.Pozdrawiam (już nie wyleniały)Muminek
      • hanka13 Re: wypadające włosy 20.09.04, 10:27
        z tym balsamem WAX to prawda, jest dobry- zageszcza wlosy. A z witaminami,
        jesli karmisz, to uwazaj - nadal przenikaja do mleka, wiec zeby dzidzia nie
        nalykala sie czegos za duzo...
        hanka
      • mamaakacperka Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:09
        Spróbuj Skrzyp polny. Mi pomógł - na szczęście włosy zaczęły odrastać (włosy wypadały mi garściami, szczególnie podczas kąpieli gdy je moczyłam, zrobiły mi sie aż zakola hehehe). Powinien pomóc napewno.

Pozdrawiam Aneta i Kacperek
        • luna333 Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:23
          moja kumpela po porodzie prawie wyłysiała - i wcierała w głowę LOXON do nabycia
          w aptece - tylko nie pamiętam który bo są 2 rodzaje, słabszy i mocniejszy -
          wlosy jej odrosły - teraz ma baardzo gęste i piękne, mój kumpel robił sobie
          okłady z nafty kosmetycznej - tej do włosów - też miał piękne i gęste, na
          paznokcie i włosy jest też preparat SYLICA na pewno jest dobra na paznokcie, co
          do włosów to jednak wybrałabym loxon - mam go w planach po porodzie bo mam
          włosy za tyłek i nie mam zamiaru ich ciąć smile
          pozdrawiam
          • mola16 Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:34
            A czy można stosować obojetnie kiedy ten LOXON? Tylko po ciąży czy w trakcie
            równiez?
            • luna333 Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:38
              który loxon nie wiem (jest słabszy i mocniejszy - może na ulotce jest coś
              napisane) -choć myślę że jest małe prawdopodobieństwo przenikania tego
              preparatu do krwi, ja zastosuję po urodzeniu chyba że mi w ciąży zaczną
              lecieć smile
            • wjola78 Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:42
              Ja miałam ten sam problem przez pierwsze 2,5 miesiąca ciąży. Zaczęłam stosować
              Seboradin w ampułkach i pomogło. Po każdym myciu na suche lub mokre włosy
              wsmarowuje się 1 ampułkę i nie trzeba spłukiwać. W tej chwili skończyłam jedną
              kurację (14 dni)i zaczęłam kolejną..... tak na wypadek gdyby problem wrócił smile
              Efekty widać - przestałam zapychać prysznic swoimi włosami i pojawiły się
              krótkie włoski na głowie smile
    • schaapje Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:38
      a ja wczoraj w jakiejs gazetce typu 'dziecko' wyczytalam, ze to normalne, ze
      wlosy po porodzie zaczynaja wypadac w zwiekszonej ilosci. pisali tam, ze
      podczas ciazy one 'zapominaja' ze maja wypadac i dopiero po urodzeniu dziecka
      im sie przypomina i wtedy wypadaja te, co normalnie by i tak wypadly (planowe)
      oraz te, ktore podczas ciazy obumarly, ale im sie wypasc zapomnialo smile

moze pokretnie to brzmi, ale tak wlasnie pisali
      w 'dziecku' albo dodatku specjalnym 'Shape' smile))
      • luna333 Re: wypadające włosy 28.12.04, 14:44
        też to czytałam -ale chyba w "mam dziecko" co nie zmienia faktu że wolę gęste smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka