renata1609 20.09.04, 14:02 Miałam ostatnio robione badanie ginekologiczne. Lekarz powiedział mi, że mam małą macicę. Czy to może być przyczyną braku ciąży - staramy sie od 3 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
constancja Re: Mała macica 20.09.04, 14:07 Witam, mnie przed ciążą lekarze mówili, że bęę miała problemy...dla porównania, moja macica była wielkości śliwki, a powinna była być wielkości mojej piąstki. Jeden mnie straszył a kolejny powiedział, że nie ma co się tym martwić.... I sprawdziło się. Poradź się innego lekarza, zawsze takie "wyroki" warto konsultować. Consta i 20 tyg. Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
renata1609 Re: Mała macica 20.09.04, 14:10 A czy w takim razie na początku ciąży czulaś jak macica Ci sie powiększa lub boli. W jakim czasie od zapłodnienia odczuwałaś oznaki ciąży. dzięki za poprzednią odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Mała macica 20.09.04, 15:15 cześc! moja koleżanka miała za małą macicę, dowiedziała się o tym zanim zaszła w ciążę. Lekarz dał jej jakies tabletki i teraz jest już mama dwójki dzieci. Ale nie wiem czy te tabletki sa konieczne. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
creolka Re: Mała macica 20.09.04, 15:36 nie martw sie.mnie lekarka powiedziala ze bede miała problemy z zajsciem w ciaze przez mała macice.w tu majowa wpadka a teraz jestem w 20 tyg ciazy! trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: Mała macica 20.09.04, 16:56 Miałam małą macicę. Lekarz twierdził, że do zajścia w ciążę nie ma to aż takiego znaczenia jak do bezpiecznego donoszenia. Ponieważ zbiegło się to z małymi jajnikami i brakiem jajeczkowania kilka miesięcy miałam kurację z dwóch zastrzyków bigonadylu na cykl. Macica urosła bardzo szybko (nie pamiętam, ale norma była chyba 2mm na 3 m-ce a ja miałam 4mm). W każdym raqzie jestem w ciąży i czuję jak się rozciąga. Bardzo często mam wrażenie kłucia jakby w jelitach (nie wiedząc, ze jestem w ciąży zastanawiałam się co zjadłam) - to rozpychający się lokator i jego mieszkanko... Odpowiedz Link Zgłoś