Dodaj do ulubionych

Mała macica

20.09.04, 14:02
Miałam ostatnio robione badanie ginekologiczne. Lekarz powiedział mi, że mam
małą macicę. Czy to może być przyczyną braku ciąży - staramy sie od 3 lat
Obserwuj wątek
    • constancja Re: Mała macica 20.09.04, 14:07
      Witam, mnie przed ciążą lekarze mówili, że bęę miała problemy...dla porównania,
      moja macica była wielkości śliwki, a powinna była być wielkości mojej piąstki.
      Jeden mnie straszył a kolejny powiedział, że nie ma co się tym martwić.... I
      sprawdziło się. Poradź się innego lekarza, zawsze takie "wyroki" warto
      konsultować.
      Consta i 20 tyg. Kacpersmile
      • renata1609 Re: Mała macica 20.09.04, 14:10
        A czy w takim razie na początku ciąży czulaś jak macica Ci sie powiększa lub
        boli. W jakim czasie od zapłodnienia odczuwałaś oznaki ciąży.

dzięki za poprzednią odpowiedz
    • anek130 Re: Mała macica 20.09.04, 15:15
      cześc! moja koleżanka miała za małą macicę, dowiedziała się o tym zanim zaszła
      w ciążę. Lekarz dał jej jakies tabletki i teraz jest już mama dwójki dzieci.
      Ale nie wiem czy te tabletki sa konieczne.

pozdrawiam
      Ania
    • creolka Re: Mała macica 20.09.04, 15:36
      nie martw sie.mnie lekarka powiedziala ze bede miała problemy z zajsciem w
      ciaze przez mała macice.w tu majowa wpadka a teraz jestem w 20 tyg ciazy!
      trzymam kciuki
      • krztyna Re: Mała macica 20.09.04, 16:56
        Miałam małą macicę. Lekarz twierdził, że do zajścia w ciążę nie ma to aż
        takiego znaczenia jak do bezpiecznego donoszenia. Ponieważ zbiegło się to z
        małymi jajnikami i brakiem jajeczkowania kilka miesięcy miałam kurację z dwóch
        zastrzyków bigonadylu na cykl. Macica urosła bardzo szybko (nie pamiętam, ale
        norma była chyba 2mm na 3 m-ce a ja miałam 4mm). W każdym raqzie jestem w ciąży
        i czuję jak się rozciąga. Bardzo często mam wrażenie kłucia jakby w jelitach
        (nie wiedząc, ze jestem w ciąży zastanawiałam się co zjadłam) - to rozpychający
        się lokator i jego mieszkanko...
        smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka