klusunia 28.09.04, 16:28 w 5 tygodniu robiłam po raz pierwszy badanie i wyszło IgM 00, teraz w 14 tygodniu powtórzyłam i wyszło 1,22 czyli dodatni, czy tak miałyscie może i co robiłyście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza_luiza Re: toksoplazmoza 28.09.04, 19:39 A co na to lekarz ?? Ja robiłam ale miałam wynik ujemny. To dosyć niebezpieczne, i z tego co pamiętam chyba toksoplazmozy się nie leczy, ale może się mylę... Koniecznie pokaż wyniki lekarzowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
myha33l Re: toksoplazmoza 28.09.04, 20:32 Cześć klusunia.Jestem mamą 6 miesięcznej Magdalenki.Gdy byłam w 3 miesiącu ciąży wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem ciąży. Dostałam krwotok ale dziecko zostało utrzymane na wielkie szczęście. Za miesiąc było to samo ,i lekarz wysłał mnie na badanie na toxoplazmozę.I okazało się że MAM! Wynik byl dodatni 9,0.DOstałam lek o nazwie ROVEMYCINE.Brałam ok. miesiąc i toxo zmalało do 8,0.DOstałam następną porcyjkę i było już 5,0.Bardzo bałam się całą ciążę aby urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji. Udało się !!!Madzia jest zdrowa i bardzo radosna.Polecam Ci wizytę u dobrego lekarza bo toxo.. to poważna choroba ale nie u wszystkich moą wystąpić komplikacje. życzę Ci i Twojemu maleństwu dużo zdrówka i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś