Dodaj do ulubionych

Zgaga - gigant

01.10.04, 08:28
Słuchajcie! Miałam dziś w nocy zgagę - gigant (14 tc). Nie wytrzymałam i
zazyłam 3/4 tabletki Rennie. Czy myślicie że to mogło zaszkodzić dzidzi? Kto
miał podobny problem?
Obserwuj wątek
    • joasia20 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 08:30
      Rennie nie szkodzi!!! mój lekarz to potwierdził, można brać
    • anielka25 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 09:59
      Ja jestem w 17 tygodniu ciąży i zgagi dopadły mnie jakieś dwa tygodnie temu.
      Koszmar, męczyło mnie od rana do wieczora a potem w nocy. Na zgagę podobmno nie
      wolno brać wszystkich tabletek. To co wolno to podobno Malox ale najlepiej
      zapytać w aptece albo lekarza. Z domowych sposobów to co pomaga to migdały,
      ziarna słonecznika siemie lnianie... Aby zapobiegać nauczyłam się nie jeść nic
      smażonego, unikać słodyczy, kwaśnych rzeczy. Może to katusza ale pomaga i od
      kilku dni mnie nie piecze...
    • mazuba Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:13
      gdzies czytalam , ze dozwolona jest tez ranitydyna przy niestrawnosci i zgadze,
      czyli popularny, rozreklamowany ranigast...
      pozdr
      magda
    • monia767 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:16
      Mnie lekarz zalecil Ranigast.
    • verla Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:16
      ja mam zgage od 3 miesiecy maxymalna i zadne domowe sposoby nie pomagaja. Jem
      Rennie w ilosciach okolo 6 tabletek dziennie i prawie codziennie. teraz mi
      troche mija ale w 7 miesiacu dzien w dzien jadlam rennie. nie ma zadnych
      przeciwskazan, co wiecej rennie nie wchlania sie do przewodu pokarmowego wiec
      nie ma mowy o lozysku bo dziala miejscowo. Tj. neutralizuje kwasy w zoladku i
      wsio.

pzdr
      verla ( 35 tc )
      • kariba Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:52
        Rennie jak najbardziej można brać w ciąży. Mój gin mi polecił bo przez jakieś 3
        tyg. zgaga wypalała mi wręcz przełyk. Pomagało.Powiedział tylko, aby nie brać
        jej np. tuż po połknięciu witamin czy innych leków bo wtedy zmniejsza się ich
        wchłanianie.pozdrawiam kariba
    • perissa Ranigast :) 01.10.04, 13:30
      Nie ma nic lepszego. Renie pomaga również (nawet szybciej), ale na krótko.
      Ranigast daje ulgę na kilka godzin.
      Już kolejną ciążę Ranigast ratuje mi życie wink - miewam taką zgagę, że dosłownie
      zachłystuję się kwasem!
      pozdrawiam -
      Perissa, 21 t.c.
    • aga305 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 13:45
      ja prawie całą ciąże miałam zgagę i gdyby nie Renie to chyba bym nie
      wytrzymala. Jest to bezpieczny lek i nic mojemu dziecku sie nie stalo. Nawet w
      szpitalu mozna bylo otrzymac te tabletki oczywiscie wszystko w rozsądnej ilości.

Pozdrawiam
      Aga
      • aste Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 14:07
        ja przez 3 ostatnie miesiace ciazy, rennie prawie garsciami jadłam zadne diety
        i domowe sposoby nie pomagały a kwas mi wypalał przełyk, gdyby nie rennie...
        ech nie ma co gdybac, zapas musiał byc stale w domu. załuje tylko, ze zwlekałam
        z ta pomoca dla siebie rennie jest bezpieczne wiec jesli masz problemy ze zgaga
        nie namyslaj sie tylko bierz. nie ma co sie meczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka