sandra1301 01.10.04, 08:28 Słuchajcie! Miałam dziś w nocy zgagę - gigant (14 tc). Nie wytrzymałam i zazyłam 3/4 tabletki Rennie. Czy myślicie że to mogło zaszkodzić dzidzi? Kto miał podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia20 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 08:30 Rennie nie szkodzi!!! mój lekarz to potwierdził, można brać Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 09:59 Ja jestem w 17 tygodniu ciąży i zgagi dopadły mnie jakieś dwa tygodnie temu. Koszmar, męczyło mnie od rana do wieczora a potem w nocy. Na zgagę podobmno nie wolno brać wszystkich tabletek. To co wolno to podobno Malox ale najlepiej zapytać w aptece albo lekarza. Z domowych sposobów to co pomaga to migdały, ziarna słonecznika siemie lnianie... Aby zapobiegać nauczyłam się nie jeść nic smażonego, unikać słodyczy, kwaśnych rzeczy. Może to katusza ale pomaga i od kilku dni mnie nie piecze... Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:13 gdzies czytalam , ze dozwolona jest tez ranitydyna przy niestrawnosci i zgadze, czyli popularny, rozreklamowany ranigast... pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:16 ja mam zgage od 3 miesiecy maxymalna i zadne domowe sposoby nie pomagaja. Jem Rennie w ilosciach okolo 6 tabletek dziennie i prawie codziennie. teraz mi troche mija ale w 7 miesiacu dzien w dzien jadlam rennie. nie ma zadnych przeciwskazan, co wiecej rennie nie wchlania sie do przewodu pokarmowego wiec nie ma mowy o lozysku bo dziala miejscowo. Tj. neutralizuje kwasy w zoladku i wsio. pzdr verla ( 35 tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
kariba Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 10:52 Rennie jak najbardziej można brać w ciąży. Mój gin mi polecił bo przez jakieś 3 tyg. zgaga wypalała mi wręcz przełyk. Pomagało.Powiedział tylko, aby nie brać jej np. tuż po połknięciu witamin czy innych leków bo wtedy zmniejsza się ich wchłanianie.pozdrawiam kariba Odpowiedz Link Zgłoś
perissa Ranigast :) 01.10.04, 13:30 Nie ma nic lepszego. Renie pomaga również (nawet szybciej), ale na krótko. Ranigast daje ulgę na kilka godzin. Już kolejną ciążę Ranigast ratuje mi życie - miewam taką zgagę, że dosłownie zachłystuję się kwasem! pozdrawiam - Perissa, 21 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 13:45 ja prawie całą ciąże miałam zgagę i gdyby nie Renie to chyba bym nie wytrzymala. Jest to bezpieczny lek i nic mojemu dziecku sie nie stalo. Nawet w szpitalu mozna bylo otrzymac te tabletki oczywiscie wszystko w rozsądnej ilości. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: Zgaga - gigant 01.10.04, 14:07 ja przez 3 ostatnie miesiace ciazy, rennie prawie garsciami jadłam zadne diety i domowe sposoby nie pomagały a kwas mi wypalał przełyk, gdyby nie rennie... ech nie ma co gdybac, zapas musiał byc stale w domu. załuje tylko, ze zwlekałam z ta pomoca dla siebie rennie jest bezpieczne wiec jesli masz problemy ze zgaga nie namyslaj sie tylko bierz. nie ma co sie meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś