Dodaj do ulubionych

ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:)

04.10.04, 09:42
Tym razem zastanawia mnie w jakiej pozycji czujecie kopniaczki najlepiej. Ja ok. 22-25 tc najwiecej czulam lezac na plecach. Teraz (31tc) czuje ciagle siedzac i lezac na boku. Nie czuje natomiast stojac (lub chodzac) czy tak jak wczesniej lezac na plecach. Jak to jest u Was i dlaczego tak sie dzieje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monia767 Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 09:52
      Wczesniej najlepiej czulam ruchy, kiedy po posilku przestawalam sie ruszac, nie
      wazne czy lezalam czy siedzialam. Od kilku tygodni moje malenstwo strasznie sie
      wierci, gdy klade sie na prawym boku. Dostaje wtedy takie kuksance w pachwine,
      ze wole zmienic bok smile
      Mysle, ze pozycja, w jakiej najlepiej (lub w ogole) odczuwamy ruchy zalezy od
      wieku i pozycji dziecka. Na pewno uspisz malenstwo chodzac, bo takie kolysanie
      po prostu je usypia.

Pozdrawiam,
      Monika & Agata (41tc.)
    • musztarda_ziolowa Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 10:09
      Hej Roxi,
      u mnie jest identycznie, jak u ciebie. Czuje jak mnie mala kopie, gdy leze na
      boku albo siedze (np.teraz). A jak sie poloze na brzuchu, to nie czuje nic...
      A poza tym, to koszmarnie bola mnie zebra od tego okladania od srodka!
      Pozdrawiam
      Dorotka i Emilka (30tc)
    • verla Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 10:27
      nie czujesz chodzac bo sama sie ruszasz co kolysze dziecko i pewnie wlasnie
      wtedy sobie smacznie spi. ja najwiecej ruchow mam jak siedzie - chyba dlatego
      ze niunka ma ciasto wtedy !

pozdrawiam

verla ( 35 tc )
    • rheya Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 10:31
      Cześć Roxi smile u mnie to samo - na plecach jak sie położę to prawie nic nie
      czuję. Dopiero jak siedzę albo na boku. Wygląda zatem że to już normalne w
      zaawansowanej ciąży big_grin Pozdrawiam R. i Miłoszek (33tc)
    • dominika8 Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 10:37
      podpiszę się pod głosami powyżej-mnie też najbardziej kopie ja siedzę, na
      chłopski rozum to jest tak, że grawitacja powoduje, że organy, a zwłaszcza
      pełny żołądek po posiłku, uciska na dziecko, robi się mniej miejsca ( tak sobie
      to tłumaczę)
      a ja myślałam, że jak dotrwam do tego etapu ( 32 tydz) to przestanę się
      wreszcie denerwować.....
      pozdrawiam cieplutko:0
      • rheya do dominika8 04.10.04, 10:42
        dominika jak byłam na początku ciąży to strasznie zazdrościłam dziewczynom "z
        końcówki" i tak sobie myślałąm, że jak ja juz będę w tym tzydziestym tygodniu
        to już z górki i martwić sie tak nie będę. Guzik - martwię się coraz
        bardziej smile To też chyba normalne. Ostatnio się nawet śmieję, ze rodzę co noc -
        takie tam drobne schizy smile Pozdrawiam R. i Miłoszek (33tc)
        • musztarda_ziolowa Re: do dominika8 04.10.04, 13:52
          Jak sie przestalam martwic, ze poronie, to zaczelam sie martwic, ze urodze za
          wczesnie. Obecnie martwie sie, ze:
          1. porod bedzie koszmarnie trudny i bolesny
          2. wyrwa dziecku raczke przy porodzie
          3. podmienia mi dziecko w szpitalu
          4. od razu rozchoruje sie na straszna depresje poporodowa
          5. nie bede miala pokarmu
          ...

Czytam w "W oczekiwaniu na dziecko", ze to wszystko jest normalne.

Pozdrawiam
    • roxi_hart Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 16:05
      Dzieki dziewczyny. Musztardko, ja tez zaczelam sie martwic ze urodze za wczesnie (mam planowane cc wiec mam schizy co bedzie jak zacznie sie przed 38tc). Lekarz nie kazal mi o tym myslec ale to silniejsze ode mnie.
      Pozdrawiam
      Ania i Lenka (31tc)
    • bei Re: ruchy dziecka raz jeszcze-wybaczcie:) 04.10.04, 16:09

Jak chodzimy...ruszamy się- to kołyszemy dziecko- i spi...siedzać- troszke go
      ugniatamy...na boku- to nie wiem- dlaczego prowokujemy maluszka do kopania....a
      leżąć na plecach- to czesto prowokujemy go do ruchów- bo mu niewygodnie leżeć
      na naszym kregosłupie...Nie wiem- dlaczego Twojemu maluchowi jest wówczas
      wygodnie- i spi-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka