Dodaj do ulubionych

Przyrost wagi

06.10.04, 17:50
Witam wszystkie przyszłe mamusiesmile Jestem w 11 tyg. ciąży. P.ginekolog ważyła mnie ostatnio i było 58,5. Dzisiaj w domu wskoczyłam na wagę i zaniemówiłam. Waga pokazywała 61,5. czy to jest normalne? Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • creolka Re: Przyrost wagi 06.10.04, 21:19
      czesc!ja jestem w 23 t ciazy i z ta waga jest róznie, ja na poczatku tez szybko
      tyłam potem sie ustabilizowało. w sumie z 49,5kg na poczatku dzisiaj mam
      56kg.jest to sprawa indywidualna.pozdrawiam
      karola i adaś(22t)
    • anias01 Re: Przyrost wagi 06.10.04, 21:56
      No jasne, że to sprawa indywidualna! Jeśli nie objadasz się słodyczami,
      ciasteczkami i innymi tuczącymi rzeczami, to moim zdaniem nie masz się czym
      przejmować. Pozdrawiam!
      • beatka209 Re: Przyrost wagi 07.10.04, 09:15
        Bardzo wam dziękuję.
    • zonka9 Re: Przyrost wagi 07.10.04, 09:30
      Zazdroszcze Ci , ze tylko tyle przytylas, bo ja jestem 14 t i 5 dni i mam
      +7...wczesniej wazylam 50, a teraz juz 57 i co ja mam zrobic?? Narazie nie
      martwie sie tym i Ty tez sie nie martw, najwazniejsze, zeby Skarby byly zdrowe,
      pozdrawiam.
    • carlina23 Re: Przyrost wagi 07.10.04, 10:24
      wydaje mi sie że nie ma się czym przejmować (zaraz ide do lekarza i też czeka
      mnie ważenie wink)
      Ale chciałabym zwrócić uwage że nie każda waga tak samo waży i pomiędzy np.wagą
      u lekarza a jakąkolwiek inna może być rozbieżność nawet do 2 kg dlatego należy
      się ważyć na jednej i tej samej wadze. W jakiejś gazecie dzieciowej to
      czytałam wink A ponadto waga też jest różna w ciągu dnia , inna rano inna
      wieczorem, po obiadku i z pełnym pęcherzem wiadomo że też inna wink
      • pelka22 Re: Przyrost wagi 07.10.04, 10:36
        No właśnie. Jestem w 10 tc. Moja wyjściowa waga to 60 kg. Jak byłam na
        pierwszej wizycie u P. doktor to ważyłam 61,5, trzy tygodnie później 63,5.
        Ale... ważąc się rano (ma czczo)od samego początku ważę 60, 60,5 kg. Zważyłam
        się wczoraj wieczorkiem i zamarłam. Waga wskazała 65 kg. Załamałam się, ale jak
        zważyłam się rano to ważę 60 i troszeczkę. Zdziwiona jestem tą różnicą, ale
        trzeba wziąść pod uwagę, że w ciągu dnia dużo pije się, trochę je. W nocy
        wstaję z trzy razy do toalety i rano z 4,5 kilo zrzucam, Nieźle co? Dodam, że
        nie objadam się pustymi kaloriami, słodyczami (na razie nie mam na nie ochoty).
    • sandraw Re: Przyrost wagi 07.10.04, 11:23
      a ja jestem w 23 tc i mam +1,5 kg, ale kochana mam taką nadwagę że nie powinnam
      wcale utyć wink
      • odojoachim Re: Przyrost wagi 07.10.04, 17:49
        a ja mam 27tc wazylam przed 52 a teraz 67 i naprawdę nie jem slodyczy czemu ja
        tak tyje mam przeciez tylko 1 bobo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka