Dodaj do ulubionych

Olsztynianki!

07.10.04, 12:17
Jestem pacjentką dr Przybyłowicza, mam pytanko do dziewczyn, które także są
jego pacjentkami, czy robi on USG połówkowe? Czy dokładnie opisuje wymiary
Dziecka. Ostatnio byłam u niego na USG w 13 tyg, owszem powiedział mi ile
Dzidzius mierzy, ale nic poza tym i troche mnie to martwi, bo jak wiadomo,
USG połówkowe jest bardzo ważne.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • badrak Re: Olsztynianki! 07.10.04, 12:21
      Przepraszam, ale dwa razy wysłało mi się to samo!
    • atlantis75 Re: Olsztynianki! 07.10.04, 13:58
      USG połówkowe, jak sama nazwa wskazuje, robi się w połowie ciąży. Tak w
      przedziale 20-24 tc. Także 13 tc to zdecydowanie za wcześniej na szczegółowe
      USG. Nie chodzę do Przybyłowicza, ale pamiętam go ze szpitala (robił mi wtedy
      USG) i byłam zadowolona.
      Także na połówkowe musisz jeszcze poczekać... Wiem, że to trudne smile

Pozdrawiam. Atlantis w 35 tc
      • badrak Re: Olsztynianki! 07.10.04, 15:21
        Źle mnie zrozumiałaś, doskonale wiem co znaczy USG połówkowe, wiem że mam
        jeszcze trochę czasu. Pisałam o 13 tc, bo wydaje mi się, że każdy lekarz
        powinien opisać USG, które też w 13 tg. jest bardzo ważne i mozna już zrobic
        pewne pomiary, których mi dr nie zrobił. Zastanawim się tylko, czy tak samo
        potraktuje mnie na USG połówkowym, bo jesli tak to wolę tego uniknąć. Stąd też
        moje pytanie, do dziwczyn, które są jego pacjentakami.
        A tak na marginesie to miałaś skierowanie na USG do szpitala? Czy mozna iść tam
        prywatnie? Z tego co wiem to właśnie w szpitalu jest najlepszy sprzęt do USG.
        • atlantis75 Re: Olsztynianki! 07.10.04, 17:25
          Po prostu żle sprecyzowałaś pytanie, bo z tekstu wynikało, że chodzi o 13 tc i
          usg połowkowe w tym samym czasie.
          Nie miałam skierowania, bo leżałam w wojewódzkim i po prostu monitorowano
          często mojego synka. I robił to Przbyłwoicz i naprawdę uzyskałam od niego
          mnóstwo informacji. Trzeba mieć skierowanie na usg do szpitala, nie robia
          prywatnie.
          Na następnej wizycie po prostu zadawaj dużo pytań. Może się rozgada wink
          Pozdrawiam. Atlantis i Kubusiek
        • atlantis75 Re: Olsztynianki! 07.10.04, 17:25
          Po prostu żle sprecyzowałaś pytanie, bo z tekstu wynikało, że chodzi o 13 tc i
          usg połowkowe w tym samym czasie.
          Nie miałam skierowania, bo leżałam w wojewódzkim i po prostu monitorowano
          często mojego synka. I robił to Przbyłwoicz i naprawdę uzyskałam od niego
          mnóstwo informacji. Trzeba mieć skierowanie na usg do szpitala, nie robia
          prywatnie.
          Na następnej wizycie po prostu zadawaj dużo pytań. Może się rozgada wink
          Pozdrawiam. Atlantis i Kubusiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka