Dodaj do ulubionych

ciąża po tabletkach

08.10.04, 21:47
Ok. połowy września skończyłam brac tabletki (Harmonet) i bardzo chcielibyśmy
począć teraz maluszka. Jakie są wasze doświadczenia, w którym m-cu po
odstawieniu tabl. udało się wam? Wiem, że zalecana jest przerwa ok. 3m-ce,
ale spotkałam się tez z opinią, że w pierwszych 4 m-cach po odstawieniu
najłatwiej zajść w ciążę. Ja baaaardzo chcę jak najszybciej! Jak było u was?
Obserwuj wątek
    • ajlon Re: ciąża po tabletkach 08.10.04, 22:37
      Ja zaszłam w drugim miesiącu po odstawieniu (w pierwszym daliśmy spokój) ale
      niestety poroniłam. Później za trzy miesiące od poronienia z sukcesem. Ale
      prowadziłam kontrolę temp. Może przez to było szybciej. Pozdrawiam i życzę
      sukcesu.
    • kawka74 Re: ciąża po tabletkach 08.10.04, 22:49
      ja się staram trzeci cykl po tabletkach i właściwie to powinnam te starania
      zawiesić, bo skoczyła mi prolaktyna i mogę sobie próbować do uśmiechniętej
      śmierci, póki tej prolaktyny nie zbiję. Ale to nie jest reguła, większości
      dziewczyn udaje się chyba dość szybko, trafiłam już wcześniej tu na forum na
      taki wątek i czas zafasolkowania oscylował wokół dwóch trzech miesięcy.
      • nalewka1 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 04:32
        ja po odstawieniu tabletek zaszlam w ciaze od razu. nawet nie doczekalam do
        pierwszego okresu. Jak do tej pory (24 tc) czuje sie bardzo dobrze. Ciaza jest
        pojedyncza i nie mialam zadnych problemow. tabletki bralam 4 lata non stop. Ale
        nie jest to regula, ze zachodzi sie tak latwo. Jedna z dziewczyn probowala 9
        miesiacy nim zaszla w ciaze. zycze wytrwalosci i powodzenia.
        Ania
    • antylopa77 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 07:56
      Dzięki, za uwagi. Dodam, że już mam córeczkę, 4-letnią i teraz chcemy
      braciszka. Z pierwszą ciążą było ok, bez najmniejszych problemów. Mam nadzieję,
      że i teraz tak będzie.

Nalewka, o tej godzinie nie spisz?
    • antylopa77 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 08:01
      Nalewka, a po jakim czasie zrobiłaś test? czy tylko brak @ dał ci sygnał, że to
      już?
    • mimi261 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 10:51
      Ja brałam tabletki okolo 5 lat, moze nawet dłuzej. PO odstawieniu w listopadzie
      zeszłego roku lekarka poradzila aby nie starac sie o dziecko w najbliższych
      trzech miesiącach aby organizm pozbył sie pozostałosci po nich. A wcale nie
      odstawiłam po to by zajśc w ciążę.. Tak więc przez 4 miesiące jakoś się uważało
      codziennie prawie,ale nagle po pół roku ( pod koniec czerwca)los zdecydował za
      nas że to już czas i pod koniec lipca wyszły dwie kreski! Z wszelkich wyliczeń
      wynika że doszło do tego przed owulacją i do tej pory się smiejemy " jak to się
      mogło stać?" ale wszystko jest w porządku, dziecko rozwija się książkowo.
      pozdrawiam i radziłabym jednak odczekać troszkę po odstawieniu..
    • steffan Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 11:00
      bralam tabletki przez ok. 5 lat. po odstawieniu mielismy pomysl, zeby jak
      najszybciej - moze wyjda blizniaki?? ale nie wyszly. zaszlam w ciaze 5 mies. po
      odstawieniu i na razie konczymy 1 trymestr. moja gin twierdzi, ze sa 2 szkoly -
      jednak czekac, druga - ze nie ma to znaczenia. mysle, ze to kwestia natury.
    • cymbeline Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 11:26
      Cześć antylopa,ja przestałam brać tabletki w kwietniu tego roku,chciałam sobie
      zrobić wiekszą przerwę przed planowaną ciążą,bo brałam długo tabletki-6 lat bez
      przerwy i bałam się co bedzie jak przerwę.Ale wszystko wróciło szybko do normy.
      pierwszą próbę "zrobienia" sobie dziecka podjeliśmy 2 tygodnie temu,a wczoraj
      wieczorkiem zrobiłam test i...jest kreseczka ciążowa!!! Nie wiem czy powinnam
      się już cieszyć,bo kreseczka jest baaardzo słabiutka a okres powinnam dostać za
      2 dni,ale się cieszę bardzo,że za pierwszym razem się udało i juz nie mogę się
      doczekać wizyty u ginekologa,czego i Tobie zyczę!!!
      Ja praktycznie miałam objawy od dnia przypuszczalnego zapłodnienia,obudziłam
      się 2 tygodnie temu ze strasznym bólem głowy,byłam osłabiona,miałam duże
      zawroty głowy,czułam się bardzo zmeczona.Najpierw pomyślałam,ze to migrena,bo
      miewam je często,ale nie pomogła mi tabletka,króra zawsze do tej pory się
      sprawdzała,wiec pomyslałam nieśmiało,ze to może ciąza,ale chyba za wczesnie na
      objawy.Zmierzyłam gorączkę i miałam ok.37,2-37,5. Do dzisiaj włącznie przez
      całe te 2 tygodnie mam takie same objawy,zaraz po pracy siadam w fotelu i czuję
      się taaaaka zmęczona,ze nie wiem nawet kiedy usypiam,co nigdy wczesniej mi sie
      nie zdażało,w dodatku potem w nocy jeż zasypiam bez problemów,a rano budze sie
      taka zmeczona jkabym cały dzień wywijała łopatą w kamieniołomiesmile))
      Pozdrawiam serdecznie.
      • antylopa77 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 14:07
        Mnie dzisiaj też tak dziwnie boli głowa i jakby mnie mdliło. Ale nie wiem czy
        to ciąża? Po test jeszcze nie polecę, bo @ powinnam mieć za 4 dni. Jak nie
        będzie, to teścik zrobię w następny weekend.
        Cymbeline, trzymam za Ciebie kciuki i gratuluję. Jak mój teścik wyjdzie
        pozytywnie, dam znać.
        • cymbeline Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 15:12
          Droga Antylopko,wierzę,że Twoje objawy to ciążowe i trzymam kciuki. Koniecznie
          się odezwij,jak się upewnisz,będę czekała na wieścismile)) A co do testu,to masz
          rację,że chcesz poczekać.Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już w
          momencie zapłodnienia wiedziećsmile)) Ja piewszy test zrobiłam w 6 dni po
          obliczonej owulacji,nie wyszło nic i byłam zrozpaczona.Potem jednak
          postanowiłam zrobić drugi,to ten wczorajszy i już pojawiła się na nim
          bladziutka nadzieja na dzidzię wiec teraz może w poniedziałek (pod warukiem,że
          nie dostanę okresu) zrobię trzecią próbę (w końcu do trzech razy sztuka)i
          zobaczę co będzie.A narazie nikomu się nie przyznaję,nawet mężowi,bo jak nic z
          tego nie wyjdzie to będzie mi przykro wszystko odwoływać.
          Ale teraz trzymam kciuki za nas obie i do usłyszonka antylopkosmile))
      • antylopa77 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 15:16
        I temperaturę mierzyłam 37 st., kiedy normalnie nawet przy anginie czy
        przeziębieniu nigdy nie wychyla się poza 36,8st. Może to juz...
        • cymbeline Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 15:34
          Na to wygladasmile)) Bardzo częśto temperatura jest jednym z piewszych objawów
          ciaży wtedy,gdy jest podwyższona od dnia zapłoddnienia do około 3 tygodni. Wiec
          jeśli normalnie nie zdaża Ci się mieć podwyższonej to właśnie może to być objaw
          ciaży! Liczę,że u mnie też tak jest.Już 2 tygodnie chodzę z gorączką,bólem
          głowy, zawrotami,zmęczeniem i bolesciami biustu...
          • nalewka1 Re: ciąża po tabletkach 09.10.04, 17:05
            czesc Antylopa, zazwyczaj pisze o tej porze, bo mieszkam w USA i u mnie jest
            wieczor, kiedy w Polsce jest czarna noc. A co do ciazy, to mailam obiawy: duze,
            bolace piersi, bol plecow, sikalam czesto. Choc musze przyznac, ze czekalam na
            okres i nawt jak mi sie spoznial, to zwalilam to na odstawienie tabletek i
            rozregulowanie organizmu. Ja poszlam do lekarza to sie zdiwilam ze to tak szybko
            i ze juz jestem w ciazy!
    • johana19 Re: ciąża po tabletkach 10.10.04, 14:17
      Brałam Minisiston przez 7 lat. Po odstawieniu zaszłam w ciążę w drugim cyklu.
      Maleństwo rozwija się znakomicie. Właśnie zaczęłam 24tc. Pozdrawiam.

Asia i Dzidzio

"lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1"
    • muuunia Re: ciąża po tabletkach 10.10.04, 17:15
      nam sie udało juz w pierwszym cyklu po odstawieniu i choć bardzo dzidzi
      pragnęliśmy to taka skuteczność trochę nas zaskoczyła
      Monia &Krzyś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka