Dodaj do ulubionych

czy to dobry lekarz?

09.10.04, 12:22
Tak sobie rozmyslam o moim lekarzu. Tyle tu czytam o prowadzeniu ciazy i zastanawia mnie czy moj lekarz jest w porzadku bo zaczynam miec watpliwosci:
1. nie wiem ile wazy moje dziecko (to 32 tc), USG przy kazdej wizycie ale masy nie znam. Chcialam zaspokoic moja ciekawosc na ostatniej wizycie ale on powiedzial ze masa odczytana z USG czesto tak rozni sie od rzeczywistej ze on narazie tego nie mierzy-dopiero przed porodem, ok. 38 tc.,
2. tyle piszecie o liczeniu ruchow-moj lekarz nie mowi mi nic takiego , nie zapytal nawet nigdy czy jakiekolwiek ruchy czuje.
Poza tym nie mam do niego zastrzezen, jest cierpliwy i mily, poswieca mi duzo czasu, rozwniez telefonicznie.
A jacy sa wasi leakrze?
Pozdrawiam
Ania i Lenka (32tc)
Obserwuj wątek
    • gosia_815 Re: czy to dobry lekarz? 09.10.04, 13:48
      Mój lekarz też nie jest zbytnio rozmowny,ale cierpliwy-bo zadaje mnóstwo pyt.O
      ruchy też mnie nie pytał,ale czuje je wyraznie o różnych porach dnia więc
      jestem spokojna.Pokazał mi na usg w 28 tyg serduszko córci,pomierzył mówi że
      wszystko ok.Jeśli nie masz pełnego zaufania do niego przejdz się po prostu do
      innego lekarza,spisz sobie na kartce nurtujące Cię pytania.może inny lekarz Ci
      na nie odpowie(powinien)Po co masz się denerwować i dzidzia przy
      okazji,pozdrawiam smile
      • roxi_hart Re: czy to dobry lekarz? 09.10.04, 13:54
        Mam do niego zaufanie - chyba po prostu czytam za duzo watkow na forum. Moje malenstwo kopie ze hej, dzis moj maz sfilmowal moj brzuch i kopniaczki-mowie Wam, wyglada to jak atak Obcegosmile Ale mialam ubaw.
        Lekarz zapewnia mnie ze z corcia wszystko ok, nie ma sie czym martwic.
        Pozdrawiam
        Ania i Lenka (32tc)
      • paulajal Re: czy to dobry lekarz? 09.10.04, 22:22
        J w ciąży zmieniałam lekarza aż 3 razy, wszyscy prywatni i super polecani i
        oblegani. Najbardziej podobała mi się ostatnia gin. Ale ogólnie to mój wnoisek
        jest taki, że nie ma lekarzy idealnych i tyle. I tak trzeba samemu o wszystko
        dopytywać, proponować badania i rozwiązania problemów i już. Te zastrzeżenia, o
        których piszesz nie wydają mi się zbyt ważne (z tą wagą to prawda, mój synek
        wg usg wazył 2,7kg w 34tc, a urodził się w 36tc 2,6 kg), więc chyba Twój gin
        jest ogólnie ok.

Paula
    • aluc Re: czy to dobry lekarz? 09.10.04, 22:27
      z wagą ma lekarz świętą rację, wagę i tak oblicza się z pomiarów, a to pomiary
      są wskazówką, czy rozwój fizyczny normalnie przebiega
      z ruchami - mi ani poprzednio ani teraz nikt nie kazał ruchów liczyć,
      zaznaczano tylko w karcie (ze dwa razy poprzednio i koło 18 tygodnia teraz), że
      ruchy są, bobasy były (jeden jeszcze jest) żywotne, w czasie każdej wizyty
      miałam wysłuchiwane tętno i tyle
      jeśli masz zaufanie, to nie funduj sobie teraz stresu zmiany lekarza, raczej go
      spytaj o te ruchy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka