Dodaj do ulubionych

tonik - chinina

19.10.04, 11:40
Cześć dziewczyny!
Jestem obecnie w 16 t.c. i właśnie naczytałam się na necie o niekorzystnym wpływie chininy na rozwój ciąży (może prowadzić do wad słuchu). I własnie w tym momencie sobie przypomniałam, że jakiś miesiąc temu wypiłam dwie 1 1/2 l. butelki toniku (na który miałam przeogromna ochotę)w ciągu 3 dni. Nie był to jakiś Kinley, ale zwykły tonik Żywiecki. A teraz oczywiście mam zmartwienie, czy aby tą moją zachcianką nie przyczyniłam się do czegoś złego.... Proszę o Wasze opinie na ten temat!
Obserwuj wątek
    • izik_99 Re: tonik - chinina 19.10.04, 11:53
      nie wiem czy to prawda ale ja dosc sporo pijam tonicku bo bardzo go lubie.Mam
      nadzieje ze to jakas kolejan zbdura o tej chininie.
      Iza
      • alicja-alicja Re: tonik - chinina 19.10.04, 12:30
        Hej, niestety to nie bzdura, uważajcie dziewczyny na chininę. Skoro i tak
        musimy uważać na tyle rzeczy, to nie powinno nam to sprawić większego
        problemu...sądzę, że jeśli piłaś ten tonik jednorazowo, a nie regularnie to nic
        się nie stało. Ja na początku ciąży jadłam mnóstwo leków, bo bardzo późno
        dowiedziałam się o ciąży, ale nic się nie stało. Od 9 tc już uważałam i jest
        OK. Pozdrawiam.
        • izik_99 Re: tonik - chinina 19.10.04, 12:59
          no to ladnie,mam nadzieje ze z moja dzidzia wszystko dobrze,nie pilam go
          codziennie.Moze w sumie wypilam z 4 toniki lub 3.To chyba nie powinno miec
          zbytniego wplywu.Teraz juz go nie tkne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka