Dodaj do ulubionych

Przyszłe mamusie tarchomin

26.10.04, 11:44
Może jest jakś przyszła mamusia na tarchominie która nudzi się w domu
przeokropnie i miałaby ochotkę czasem pójść na spacer i pogadać.Ja jestem w
11tc i brakuje mi kogoś z kim mogła pogadać ile moge męczyć moje koleżanki
ciążą pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 11:57
      Cześć!
      Ja własnie tydzień temu przeprowadziłam sie na Tarchomin i kompletnie tu nikogo
      nie znam. Jestem w 29 tyg.c. i tak naprawde tez mi sie strasznie nudzi. Przez
      cały czas ogladam akcesoria dla dzieci na różnych stronach i główkuje nad
      wózkiem (który?).
      Pozdrawiam Cie serdecznie.

• loren1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 12:17
        Supermożemy sie umówić jak znajdziesz chwilkę mój adres email
        irena@skrzynka.org ja mieszkam niedaleko ronda na światowida pozdrawiam
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 16:32
      Cześć dziewczynywink

Ja też z Tarchomina (ul. Odkryta, blisko zajezdni autobusowej) smile) Jestem w 21
      tc. Moze założymy jakiś klub przyszłych mamuś z tej okolicysmile W sumie fajnie
      byloby się kiedyś spotkac i pogadać przy herbatce. Obecnie tez siedzę w domu.
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 22:37
        Aniu, może dołączysz do nas jutro na spacerku?
      • loren1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 22:38
        to niezły pomysł kobietki co wy na to?
      • 77iwona Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 10:01
        Czesc
        JA również mieskam na Odkrytej i na zwolnieniu jestem od dpołowy sierpnia.
        Termin na 25/03/05 czyli obecnie 19 tydz.
        Ja także chętnie sie spotkam, jak pogoda pozwoli na spacerku lub herbatce.
        pozdr.
    • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 18:36
      ja mieszkam niedaleko Odkrytej, i od kilku miesięcy dostaje świra z nudów,
      (telewizor, Internet - sprzątanie. i tak każdego dnia)ale niestety na spacery
      już za późno jestem na końcówce i co tu ukrywać ciężko mi się poruszać, na
      ławeczkę przed blok i nigdzie dalej. Idąc po zakupy sapie jak lokomotywa. Może
      jak będziemy już w dwójkę to prędzej, ale Wy spacerujcie, od kilku dni mamy
      przepiękną pogodę trzeba to wykorzystać.
      • lula11 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 19:01
        To i ja się dopiszę, mieszkam na Tarchominie juz ponad 5 lat ( od slubu), więc
        juz troszkę znam to osiedle, chętnie tą wiedzą podzielę się z innymi mamami.
        Jestem mamą 4 letniej Oli, 2 letniej Julii i 9 tyg. cudu.
        W domu mam urwanie głowy,ale chętnie wybiorę się na spacerek z moimi pociechami
        by porozmawiać o trudach i radościach macierzyństwa i nie tylkosmile).
        Agata.
        • bella76 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 19:24
          To i ja się dopiszęsmile też mieszkam tu już ponad 5 lat (też Odkryta). Szkoda, że
          z tymi spacerkami to dopiero teraz wyszło, bo ja za jakiś tydzień rodzę.. Ale
          piszcie i do mnie, może jeszcze z raz uda mi się z Wami spotkać (pewnie znamy
          się wszystkie z widzeniasmile) a potem będzie można się na spacerki wózkowe
          umawiać, co?smile
          Pozdrawiam tarchominkiwink
          • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 26.10.04, 21:28
            Witaj Bella,
            Termin miałam na dziś, ale maluchowi się nie spieszy, toteż za tydzień może dwa
            zostanę po raz pierwszy mamą. Czy ty także jesteś po raz pierwszy w
            błogosławionym stanie? W którym szpitalu zamierzasz rodzić? Przepraszam za tyle
            pytań, ale może masz ochotę ze mną porozmawiać? Może kiedyś zabierzemy nasze
            brzdące na spacer?
            Iwona
            • rosanna Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 10:12
              Ja tez z Odkrytej, tu chyba najwiecej dzieci sie rodzismile
              Jestem w 4-5 tygodniu, to moje drugie dziecko.
              Dziewczyny czy mozecie polecic dobrego gina z naszych okolic?
            • bella76 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 10:52
              Iwo, ja rodzę mniej więcej za tydzień (jutro mam usg, to się okaze), jeśli
              wytrzymam, bo skurcze mam już od kilku dni a to dopiero 37 tydzień.
              Prawdopobnie cesarka. Ja będę rodzić w MSWiA, a Ty? to moje pierwsze dziecko i
              już nie mogę się doczekać kiedy je zobaczę, będę miała dziewczynkę a Ty?
              Tak w ogóle to na "naszym" tarchominie to same ciężarówki albo mamy z wózkami,
              prawda?smile
              A na spacerki to ja bardzo chętnie, zawsze fajniej we dwie, ale mam nadzieję,
              że jeszcze reszta dziewczyn się dołączy, my po prostu zaczniemy, bo jesteśmy
              najbardziej na wylociewink Bądźmy w kontakcie, co?smile
              • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 12:22
                Nie znam płci mojego maleństwa, chcieliśmy z mężem mieć niespodziankę,
                zamierzamy rodzić w Wołominie do wody, ja także bardzo się niecierpliwie, z
                jednej strony chciałabym mieć to już za sobą a z drugiej nie wiem czy już
                jestem gotowana na przyjęcie maluszka przydałoby się jeszcze ze dwa tygodnie,
                ale nie mam na to wpływu. Ja jeszcze nie czuje skurczy, ale ogarnęła mnie
                mania, że odchodzą mi wody, ale raczej to nie możliwe, bo "czop" siedzi na
                miejscu. Wybrałaś już imię?
                Pozdrawiam. Iwona
                • bella76 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 13:12
                  Ale fajnie - do wody!!! tez kiedyś bardzo chciałam tak urodzić, ale nasza mała
                  jest po zabiegu in vitro i bardzo się boję takich "eksperymentów" po tak
                  długiej walce o nią, więc chyba w ogóle skończy się cesarką. Musisz mi potem
                  opowiedzieć jak było w tej wodziesmile
                  Nasza córka nazywać się będzie Laurasmile już nie mogę się jej doczekać.

A napisz mi proszę, skąd wiesz, że czop siedzi na miejscu?? jak to czuć?
                  • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:04
                    Kiedy szyjka zaczyna się rozwierać, czop wypada. Może pojawić się na zewnątrz
                    jako zbita, lekko zakrwawiona masa śluzu, albo, jeżeli utknął w pochwie
                    zwiększa się wydzielina z pochwy w przedziale kolorów od bezbarwnego poprzez
                    różowawy do brązowego. Ja u siebie nie zaobserwowałam takich objawów, więc
                    myślę ze nadal zamyka on szyjkę macicy. Chociaż z drugiej strony wyczytałam, że
                    jeśli odejdzie on po rozpoczęciu skurczów można w ogóle go nie zauważyć.
                    Na pewno podzielę się wrażeniami po porodzie do wody.
    • agnieszkast Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 12:23
      Witajcie dziewczyny.
      Nie myślałam że jest nas tak dużo. Mieszkam niedaleko pętli.Jestem w 18tc i
      będzie to moje drugie maleństwo.
      Niestety na razie nie mogę dołączyć do wspólnych spacerków, bo od dwóch tygodni
      jestem chora. Jestem już po dwóch antybiotykach i szczrze mówiąc boję się
      okropnie co z tego wyniknie. ALe jak tylko się wykuruję to chętnie się dołączę.

Pozdrowienia
      Agnieszka
      agnieszkast@gazeta.pl
      • rosanna Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 13:51
        Ja chetnie dolacze z moja 8-letnia corka, ale moze w weekend,
        poki co czuje sie dobrze i pracuje.
        • kasia_de Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 14:05
          Cześć, wpisuję się do klubu wink
          Mam na imię Kasia, jestem w 31 tyg., podobno ma być to chłopczyk, więc na razie
          jest Jacusiem.
          Mieszkam na osiedlu "pod dębami" (przy skrzyżowaniu Topolowej i Strumykowej),
          od 2,5 roku.
          Chętnie wybiorę się na spacer, teraz albo po urodzeniu Jacusia (termin na 2
          stycznia).
          Będę rodzić w szpitalu na Starynkiewicza.
          Mój numer gg 5050022, gdyby któraś z Was chciała pogadać.
          Pozdrawiam
          Kasia
    • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 14:49
      Zebrało sie nas troche.
      Proponuje spodkanie w weekend, jeśli pogoda dopisze.
      Co Wy na to?
      kasiakie@poczta.onet.pl
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:31
      No to widzę, że klub się powiększasmile.
      Pomysł ze wspólnymi spacerkami po urodzeniu dzieci jest b. fajny, chociaż ja to
      dopiero 21 tc, więc jeszcze trochę czasu mam przed sobąsmile. Widze też, ze
      okolice Odkrytej są silnie reprezentowane. Jesli chodzi o mnie to bardzo
      chętnie bym się spotkała, ale wydaje mi się, że moze lepszy będzie jakiś dzień
      w tygodniu, kiedy mężowie w pracy, a my "bidulki" same w domku siedzimy, co Wy
      na to? No to która z Was jest za spotkaniem w listopadzie? No i chyba byłoby to
      raczej w domku, bo coś pogoda się popsułasad.
      POzdrawiamsmile
      Ania.
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:35
      kasiuncia25smile
      Dopiero teraz zauważyłam Twojego posta odnośnie dzisiejszego spacerku, wiec juz
      chyba za póżno, poza tym cos pogoda wstretnawa dziś... Ale dzieki za miłą
      propozycje, mam nadzieje, ze innym razem sie uda smile
      Pozdrawiamsmile
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:46
        Zawsze można sie cieplutko ubrać i troszke połazić po wale (pewnie wiesz
        gdzie), z psem i tak trzeba wyjść na jakiś spacer smile
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:55
      Kasiuncia25, a wiesz, ze nie jest to zly pomysl, bo tak sie sklada ze mam
      pieska, he, he i bardzo lubi spacerkismile. Chociaz jest troszkę "szurniety", bo
      to west, a one mają trudny charaktersmileA Ty masz jakiego pieska, duzego czy
      malego, bo moj ma czasem zachowanie aspołecznesmile Tak wiec chętnie sie piszę na
      spacerek z pieskiem, niech no tylko jakis promyk slonca sie pokaze, chociaz
      moze być i bez slonc, bo można sie nie doczekać. Musimy tylko ustalić jakis
      dzien i godzinesmile
      Pozdrawiamsmile
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 15:59
        Ja mam szalonego boksera ale boksy juz takie są. Ja mam czas dziś od 17 a jutro
        cały dzień więc jestem do dyspozycji.
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 16:09
      Bokser powiadasz, oj to moj wescik cos ma do bokserów, bo często je
      obszczekuje, ale moze Twojego by polubilsmile. Akurat dzis za bardzo nie moge,
      jutro też jestem troche zajęta. Najchętniej w piątek tak gdzies kolo godziny
      14.00, co Ty na to? A w ogóle to gdzie mieszkasz, ja Odkryta 46B.
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 16:12
        Odkryta 39, zaraz przy przedszkolu. W piątek też mi pasuje.
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 16:19
      To my prawie sąsiadkismile. A ja coś chyba ślepa jestem, bo nie kojarzę
      przedszkola w tej okolicy. Czy moze to gdzies w okolicy sklepu Babilon?
      A wiec umówmy się wstępnie na ten piatek o godz 14.00, tylko gdzie, moze
      wlasnie kolo sklepu Babilon?
      • kocianna Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 19:37
        Ja też się dopiszę, ja też! Ja 29 tc, mieszkam na Tarchominie 3 lata (obok
        kościoła NMP Matki Pięknej Miłości - to ten największy w okolicy). Na
        zwolnieniu co prawda nie jestem, ale pracę kończę stosunkowo wcześnie, a piątki
        w ogóle mam wolne. Siedzę cały czas na forum i gg, a powinnam spacerować smile
    • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 27.10.04, 20:07
      sporo nas na tarchominie i białołęce. Mam propozycje może w przyszłości
      powalczyłybyśmy o jakiś fajny plac zabaw dla naszych pociech (np; ogród
      jordanowski podobny jak przy Odyńca) ileż można spacerować po wale wzdłuż Wisły.
      co prawda mamą zostanę za kilka ... dni, ale nasze osiedla już zamieszkują mamy
      z bobasami w różnym wieku i byłoby super, gdyby nasze dzieci mogły spędzać czas
      wśród innych dzieci wspinając się, huśtając, budując babki z piasku w
      piaskownicy z prawdziwego zdarzenia.
      Co o tym myślicie?
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 28.10.04, 11:34
        To jest świetny pomysł. W prawdzie mieszkam tu od niedawna ale jeszcze nie
        widziałam fajnego miejsca gdzie możnaby wyjśc na spacer z dzieckiem. Jedynie
        ten wał po którym spacerują mamusie z wózeczkami ale przydałby sie plac zadaw
        dla tych troszke starszych dzieciaczków, które chętnia pobuszowałyby w piasku
        itp.
        Podpisuje sie pod tym obiema rękami.
        • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 28.10.04, 17:22
          Odezwie się w tej sprawie za kilka miesięcy, teraz przygotowuje się do porodu,
          kilka miesięcy będę potrzebowała na odnalezienie się w nowej sytuacji (tzn.
          bycie mamą) i do dzieła. Dobrze, że będę mogę na kogoś liczyć, łatwiej będzie
          coś zdziałać jak będzie większe zainteresowanie.
          • kocianna Re: Przyszłe mamusie tarchomin 28.10.04, 17:38
            Place zabaw można jeszcze u nas znaleźć, szczególnie na strzeżonych osiedlach -
            ale mało tego jest. Polecam forum "Echa Białołęckiego" - www.echo.3w.pl
            zakładka Forum Białołęki - teraz co prawda dzieją się na tym forum jakieś
            absurdalne rzeczy, ale zazwyczaj jest tam całkiem miło i można prowadzić
            rzeczową dyskuję, która czasem ukazuje się w "Echu" papierowym.
            • rosanna Re: ginekolog tarchomin 28.10.04, 17:42
              Ladny plac zabaw jest na moim osiedlu - Akacje 6.
              Dziewczyny podajcie mi namiary na dobrego ginekologa,
              moze gdzies w naszych okolicach!
              • kocianna Re: ginekolog tarchomin 28.10.04, 20:30
                Ja chodzę do Moniki Antepowicz (w Medycynie Rodzinnej). Przyjmuje na NFZ
                (trzeba powiedziec, ze to wizyta ciążowa) i prywatnie (w tym samym miejscu) za
                65 pln. Jestem zadowolona, była ekspertem Gazety na "zdrowiu kobiety" - ale nie
                wszystkie forumowiczki się z nią zgadzały. Pracuje w Bielańskim. Prowadziła
                dwie ciąże mojej koleżance, która jest lekarzem, i też była zadowolona.
                Mnie ona odpowiada, ale każda z nas ma inne oczekiwania wobec lekarza.

Aha, w MR nie ma USG w gabinecie gin, tylko osobno (oddzielny gin od USG
                przyjmuje w soboty), i nie jest to sprzęt super klasy, ale taki najgorszy też
                nie.
    • annia30 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 29.10.04, 10:26
      kasiuncia25

to jak z tym dzisiejszym spacerem, bo dalej nie wiem, czy jestesmy umówione czy
      też nie?
      • rosanna Re: Przyszłe mamusie tarchomin 08.11.04, 15:39
        Ide w sobote na pierwsza wizyte do dr Antepowicz, trzymajcie kciuki!
        • aajn2 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 13.11.04, 22:22
          Hej dziewczyny!
          Mieszkam na M.Trąby, nikogo tu nie znam. Mam pieska z ktorym chodze na
          spacerki! Moze kiedys spotkamy sie? Moj mal ajn2@wp.pl lub gadu 3218010.
          mam na imie Agnieszka.
        • asma1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 14.11.04, 11:26
          Ja też mieszkam na Odkrytej i do Medycyny Rodzinnej do dr Antepowicz trafiłam
          zupełnie przypadkowo, ale naprawdę polecam.
          Do wspólnych spacerów (spotkań) chetnie dołączę, chociaż widzę, że pierwszy już
          przegapiłam.
    • asma1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 16.11.04, 22:46
      Przyszłe mamy z Tarchomina czy planujecie w najbliższym czasie jakieś
      spotkanie - spacer? Czy ewenyualnie można jeszcze dołączyć do grupy?
      Pozdrawiam
      • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 16.11.04, 22:58
        Cześć! Stworzenie grupy raczej sie nie powiodło ale jszcze nic straconego.
        Jeśli chodzi o mnie to spacerki już odpadają, jestem w 32 tygodniu i jest mi
        coraz ciężej poza tym coraz bardziej kręgosłup daje znać o sobie więc już nie
        dam rady raczej. Ale przecież z naszymi maluszkami też będziemy łazić i to
        pewnie nie mało więc może wtedy uda sie stworzyć grupe.
        Pozdrawiam serdecznie.
        Kasia i Kamilek w brzuszku.
        • asma1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 16.11.04, 23:22
          Cześć,
          U mnie zaczął sie 25 tydz., więc jeszcze bym mogła połazić, ale nie będe
          nalegać bo wiem co to znaczy złe samopoczucie. Byc może uda nam się spotkać,
          gdy będziesz już po wszystkim. Pewnie miło będzie pogawędzić na najbardziej
          interesujące nas teraz tematy.
          Pozdrawiam
          Asma+brzuszek
      • aajn2 do ASTMA1 16.11.04, 23:23
        To moze my wybierzemy sie na spacerek? moj gadu 3218010. Mieszkam na Traby. Aga
        • asma1 Re: do ASTMA1 16.11.04, 23:31
          Chętnie, ja mieszkam na Odkrytej i z tego co sie orientuję to Ul. Trąby jest
          pzredłużeniem Odkrytej. Więc może spróbujmy założyć tą grupę przyszłych mam z
          Tarchomina. Mogłabym się spotkać w czwartek po południu, ale to już chyba
          będzie ciemno, więc może w piątek do południa. Co ty na to?
          Pozdrawiam
    • kasiuncia25 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 16.11.04, 23:28
      Jest nowe forum "mamy z tarchomina", frekfencja na razie kiepska ale wszystko w
      naszych rekach.
      • aajn2 DO ASTMA 1 16.11.04, 23:44
        ok. Mozemy sie spotkac w pt rano. Moze masz gadu, bo przeciez moze cos wypasc
        nieprzewidzianego! Ja zabralabym pieska przy okazji, niech poszaleje. Moze przy
        lasku na Odkrytej, tam gdzie sie idzie w strone Wisly, w strone walu. A
        godzina, nie wiem moze 11.00?
        • aajn2 ASMA 1 nie ASTMA 1 sorki 16.11.04, 23:47
        • asma1 Re: DO ASTMA 1 16.11.04, 23:50
          Niestety nie mam GG, ale odbieram pocztę asma1@gazeta.pl codziennie, wiec jakby
          coś to pisz. Rozumiem, że chodzi Ci o ten lasek, który prowadzi do wału obok
          kaplicy. Jeśli tak to możemy się spotkać w piątek o 11. Proszę o potwierdzenie
          czy miejsce naszego spotkania się zgadza. Pa,pa
          • aajn2 DO ASMA1 17.11.04, 08:45
            ok. Chodzi o ten lasek i ta droge co biegnie w strone walu. W pt o 11.00 czekam
            z pieskiem- Rottweilerka. Nie przestrasz sie jej, jest lagodna.
            Aga
    • asma1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 19.11.04, 20:19
      Właśnie dzisiaj - mimo trochę uciążliwej pogody odbył się wspólny spacer
      przyszłych mam z Tarchomina. Byłyśmy dwie - ja i Aga i była bardzo miło. Jeśli
      ktoś chciałby do nas dołączyć - zapraszam.
      • aajn2 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 19.11.04, 20:44
        Hej dziewczyny!
        To ja byłam ta druga osoba na spacerku! Zapraszamy, dołączcie się!
        Aga
    • sgosia5 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 23.11.04, 11:27
      To ja też dołączę! Obecnie minął 11tc. Mam 32 lata. Pozdrawiam rosannę, bo mamy
      termin na ten sam miesiąc (VI'05)! Mieszkam na osiedlu BMI na Mehoffera przy
      cmentarzu, Może z którąś z Was spotkam się kiedyś w połowie Topolowej (między
      Światowida a Mehoffera), bo chodzę tędy po zakupy. Niestety na razie pogoda nie
      za bardzo sprzyja spacerom a i ja nie jestem za bardzo w formie, bo od miesiąca
      męczą mnie straszne mdłości, poza tym troche się przeziębiłam i jakaś osłabiona
      jestem...To moja druga dzidzia, mam 2,5-letnią córcię, z którą siedzę na
      urlopie wych. No i troche mi się przedłużysmile
      • ania_sz77 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 23.11.04, 18:13
        Pozdrawiam mamy z Tarchomki i Nowodworów. Pogodna nie na spacerki ostatnio, ale
        moj numer GG 5874312. Mam termin na 2 lutego, więc mi już bliżej niż dalej, ale
        i ciężej z dnia na dzień...
      • asma1 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 23.11.04, 21:30
        Chętnie sie spotkam na spacerku (Aga być może też). Może przeczekajmy tę złą
        aurę i zaplanujmy coś na przyszły tydzień.
        Pozdrawiam
        • aajn2 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 23.11.04, 23:35
          Moze w przyszlym tygodniu bedzie lepiej!!!
    • gosia66 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 24.11.04, 20:37
      witam wszystkie ciężarówki
      ja również mieszkam na Tarchominie -dopiero od roku- na ul. Książkowej
      jestem w 16 tc i chętnie bym się z Wami spotkała, bo nikogo nie znam na tym
      osiedlu
      ja pracuje codziennie do 16-17 a i pogoda nie ciekawa, jednak jak się tylko
      poprwi to chętnie pospaceruje
      • iwo777 Re: Przyszłe mamusie tarchomin 02.12.04, 17:01
        jestem już po, urodziłam synka. Szymon ważył 360, i miał całe 56 cm. Jak tylko
        poczujemy się lepiej idziemy na spacer, będzie miło jak będziemy mieli z kim
        wspólnie pospacerować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka