Dodaj do ulubionych

Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu?

26.10.04, 19:57
Proszę jeśli któraś z Was potrafi wyjaśnić mi co ozanaczają leukocyty 10 - 15
Erytrocyty 3-5. Dziękuję. Bardzo się martwię!
Obserwuj wątek
    • ala.lola Re: Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu? 26.10.04, 20:54
      WITAM... Twoj mocz jest jak najbardziej w porzadku... Jak mialam robione wyniki
      to leu. i eryt. pokrywaly preparat... A to oznacza zapalenia pecherza moczowego
      lub klopoty z nerkami... Nie musisz martwic sie tym..Dla pewnosci mozesz
      pokazac lekarzowi rodzinnemu swoje wyniki..
      Pozdrawiam...
    • margin1 ala.lola! 26.10.04, 21:06
      Jesteś kochana! Dzięki. Trzeba zawsze wierzyć!
      • monikaj1 Re: ala.lola! 26.10.04, 21:14
        Poczytaj sobie na przykład tutaj:

serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51214,949909.html
        • martak5 Re: ala.lola! 27.10.04, 09:13
          cześć! Ja miałam podobne wyniki badań i moja ginekolog powiedziała, że nie jest
          z nich zadowolona. Powiedziała, że jest stan zapalny. Dostałam leki a za 2
          tygodnie mam zrobić jeszcze raz ogólne badanie moczu. I jeśli wyjdą podobne mam
          się do niej szybko zgłosić. Radzę pokazać te wyniki lekarzowi.
          • malaika7 Re: ala.lola! 27.10.04, 09:30
            Takie wyniki to nic dobrego. Mój lekarz kazał zrobić mi posiew moczu, później
            jest się zazwyczaj leczonym antybiotykiem. Pokaż je jak najszybciej lekarzowi.
            Być może to infekcja w układzie moczowym.
            • neti87 Re: ala.lola! 27.10.04, 11:16
              To nie jest rewelacyjny wynik. Nie znam się na tych erytrocytach, ale leukocytów
              masz za dużo, być może masz jakieś bakterie. Zrobiłabym na Twoim miejscu posiew.
              Wtedy ewentualnie możesz się przeleczyć antybiotykiem.
              Jeśli chodzi o erytrocyty to norma to 1-3 w polu widzenia, a leukocyty 1-5 w
              polu widzenia (10 i więcej to już niedobrze).

www.resmedica.pl/zdart8998.html (polecam przeczytać!!!!)
              serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51214,949909.html
    • aaala1 Re: Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu? 27.10.04, 11:48
      Jak ja miałm leukocytów 8-12 to lekarka powiedziała, ze nie są dobre, kazała
      robić posiew moczu.
      Potem okazało sie ze mi w laboratorium zle zrobili i było ok.
      Lepiej powtórz badanie moczu bo z tym różnie bywa i zrób posiew czy bakterie
      nie rosną
      • neti87 Re: Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu? 27.10.04, 11:58
        Zawsze badanie warto powtórzyć, ale zrobienie posiewu też nie zawadzi. Przed
        następnym badaniem moczu podmyj okolice intymne wodą z mydełkiem, dokładnie
        opłucz, potem do pojemniczka nasiusiaj tylko mocz ze środkowego strumienia
        (czyli najpierw siusiamy do kibelka, potem do pojemniczka i końcówka siusiania
        znowu do kibelka). Przepraszam za opis, ale może niepotrzebnie się denerwujesz,
        może rzeczywiście Twój mocz był czymś zanieczyszczony przypadkiem. Moim zdaniem
        jednak warto powtórzyć badanie i zrobic posiew, tak jak już pisałam. Twój wynik
        nie był dobry wbrew temu co napisała jedna z dziewczyn.
    • margin1 Re: Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu? 27.10.04, 18:13
      Bardzo dziękuję Wam za porady! W piątek idę do mojego lekarza. Właśnie kupiłam
      owoc żurawiny i piję ciepłą herbatkę. Jutro powtórzę badanie! Dziękuję!Margin
      • karolcia_81 Re: Czy ktoś może mi odczytać wynik moczu?Prośba!! 27.10.04, 19:21
        Ja też mam niezbyt dobre wyniki moczu i w poniedziałek byłam u lekarza ,który
        przepisał mi lek o nazwie UVERSAN.Wiedział,że będzie tam adnotacja,że nie
        należy stosować podczas ciąży ale powiedział że spokojnie mogę te tabletki
        brać.Tylko kazał mi zużyć całe opakowanie (70tab) i trochę się boję czy to aby
        nie zaszkodzi mojemu maleństwu.A te wyniki półtora miesiąca temu też wykazały
        bakterie.
        Może któraś z Waz wie coś na temat tego leku.Trochę się martwię.czekam na
        odpowiedź.
        Pozdrawiam Karolina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka