kosia5 29.10.04, 12:52 dziewczyny poradźxie od rana nie cuzje ruhców dzidiz wczoraj było ok a dzis jeszcze nic. czy mam już leciec do lekarza czy pocekać do wieczora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baby5 Re: ruchy dziecka w 30tc 29.10.04, 12:59 Sama nie wiem... Ja jestem w 28tc i raczej przez cały dzień czuję, że gdzieś tam się wierci. Jednak bywaja dni, kiedy jak wiekszość dzieci odzywa się dopiero wieczorkiem Poczekaj więc może do wieczora a jak nie, to zgłoś się nawet nie do lekarza a najbliższego szpitala gdzie wykonają Ci KTG i juz będziesz spokojna! Na to nie musisz mieć żadnego skierowanie to muszą Ci zrobić na poczekaniu. Trzymaj się i zobaczysz, ze dzidzia niebawem da znać o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: ruchy dziecka w 30tc 29.10.04, 13:49 Ja jestem w 29 tyg. Mój maluszek kopie najczęściej i najmocniej wieczorem. Spróbój sie położyć wygodnie, najlepiej godzinke po jedzeniu wtedy maleństwo powinno sie "odezwać". W moim przypadku to działa chociaż nie za każdym razem bo czasami on woli spać. Gdzieś przeczytałan że pozycja leżąca jest najlepsza do wyczówania ruchów dziecka a jakiś czas po jedzeniu dostaje ono zastrzyk energii. Napewno nie powinnaś panikować i poczekaj do wieczora. Też miałam taki dzień że strasznie sie martwiłam, dostałam potem ogromnego kopniaka, to chyba za kare ze niepotrzebnie sie stresowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: ruchy dziecka w 30tc 29.10.04, 15:19 Moja mama bedac ze mna w ciazy robila w ten sposob ze stawala brzuszkiem blisko radia i w jednym momencie wlaczala je na maxa.Podobno zawsze pomagalo.Ja nie musialam tego robic bo moja coreczka byla bardzo ruchliwa. Odpowiedz Link Zgłoś