Dodaj do ulubionych

Styczniówki 2005 jesteście?

30.10.04, 17:59
Obserwuj wątek
    • aska_f Re: Styczniówki 2005 jesteście? 30.10.04, 19:44
      Jesteśmy tutaj: smile)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=15078762
    • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:04
      Jesteśmy...ja wprawdzie dopiero 30 styczeń, więc końcówka...ale jakby nie było
      jeszcze styczeńsmile
      • monia1000 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 20:29
        Cześć Blablatka!
        Ja też mam termin na 30 stycznia smile
        Pozdrawiam Ciebie i wszystkie styczniówki z brzusiami smile
        • majalabeille Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 14:30
          Cześć wszystkie styczniówki! Mam termin na 26 stycznia i już nie mogę się
          doczekać. Razem z mężem kompletujemy wyprawkę. Rozglądamy sie za łóżeczkiem i
          wózeczkiem, fajnie by było juz je mieć ale podobno nie mozna kupować ich przez
          urodzeniem? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki!
          • urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 19:42
            Tez mam 26 stycznia wink Pozdrawiamy smile p.s. urodzi sie Olenka smile
    • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:07
      Ja mam temin na 17 i już nie moge sie doczekać smile)
      • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:38
        Ja już też chciałabym,żeby był koniec stycznia..bo to oczekiwanie zaczyna być
        męczącesmilezwłaszcza, że ,mam tysiące ograniczeń - praktycznie nic nie mogę
        robić więc czas tym bardziej się dłuży...dlatego parę dni temu założyłam
        internetxjako antidotum na nudę i smutki...
    • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:43
      A wiesz już czy to dziewczynka czy chłopiec?
      Ja będe miała synka smile
      • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:54
        U mnie też synuś...mąż się zmartwił bo w rodzinie dominuje brzydka płeć więc
        nastawiał się na piękną córęsmile mi generalnie było obojętne, ważne żeby
        wszystko było ok...ale już na myśl o synku się nastawiłam. Imię jest - Mikołaj.
    • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:59
      Mój będzie Kamilek. Mój mąż tez stawiał na córcie ale z synka cieszy sie równie
      mocno. Ale może to lepiej ze synek bo to nasze pierwsze a plamujemy dwójke.
      • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:05
        to super. My narazie nie planujemy następnego, ale kto wie być może kiedyś??
        Szpital już macie wybrany? A formę porodu - znieczulenie rodzinny itp?
        • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:16
          Ja jestem panikarą i strasznie boje sie bólu wiec bez znieczulenia sie nie
          obejdzie. Od poczatku wiedzieliśmy, że bedziemy rodzic razem. Szpital tez mamy
          dawno wybrany, ten w którym pracuje mój gin prowadzący.
          • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:21
            ja mam podobnie z tym lękiem...i też raczej nastawiam się na znieczulenie i
            męża jako asystentasmile z lekarzem i szpitalem to był problem od początku, bo
            jeszcze do niedawna chodziłam na wizyty do prywatnej kliniki(Kraków) i miałam
            tam rodzić..za namową głównie męża i paru innych bardziej kompetentnych osób
            zmieniłam lekarza i mam zamiar rodzić w normalnym szpitalu, w tym w którym
            pracuje lekarz który aktualnie prowadzi moją ciążę.
            • baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 15:40
              Witam przyszłe styczniowe Mamusiesmile
              Ja mam termin na 21 stycznia. Poród pewnie będzie wcześniej poniewaz to będzie
              cesarka ze wzgledów zdrowotnych (kregosłup). Przypuszczam, ze jeśli waga dzidzi
              będzie ok to zdecydujemy sie około 15.01smile Całkowicie rozumiem Was bo ja juz
              strasznie nie moge się doczekać tego małego WIELKIEGO szczęścia!!!! Wiemy już,
              ze będzie to chłopczyk - Filipeksmile Oboje z mężem jestesmy strasznie zadowoleni
              i szczerze mówiąc płeć była nam obojętna - najważniejsze, zeby dzidziuś był
              zdrowy!
              Chciałam tak w ogóle zapytać jak sie czujecie? Często kopią Was Maluszki bo mój
              jest strasznie aktywny?

Pozdrawiam Was baaardzo gorąco!
              • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 15:57
                Ja czuje sie świetnie, Junior kopie dużo, często i mocno.
                Mam do Ciebie pytanie, ja też mam troszke problemy z kręgosłupem tzn. mam
                bardzo krzywy i troche boli, czy też powinnam mieć cc?
                Pozdrawiam.
                • baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 16:23
                  Witaj Kasiusmile
                  U mnie problemy z kregosłupem dotyczą niezrosnięcia kości ogonowej (ruchoma). Z
                  powodu tego czesto miewam bóle co wynika z obciążenia kregosłupa przez dzidzięsmile
                  Moja ginekolog powiedziała mi, że przy porodzie może to byc powodem sporego
                  bólu i jak najbardziej mogę zdecydowac się na cesarkę przedstawiajac historie
                  choroby. Tak więc zdecydowałam sięsmile
                  Jakbyś miała jakieś pytania zawsze możemy porozmawiać na GGsmile Mój numer to:
                  5266899.

Pozdrawiamsmile
                  • okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.11.04, 08:30
                    Witajcie!
                    Ja mam termin na 4 stycznia. Też nie mogę się doczekać, będę rodziła w Poznaniu
                    na Polnej. Mam nadzieję, że dzidzia wytrzyma w brzuszku do swojego terminu, nie
                    chciałabym rodzić w 2004 r. Mój Pawełek, bo to chłopiec, kopie często! Niestety
                    ma zwyczaj podchodzenia pod prawe żebro, co mamusię b. boli. Poza tym wszystko
                    ok. Pozdrawiam
                    Ula
                    • okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 17:14
                      Witajcie Kochane!
                      Tak sobie czytam i coraz bardziej nie mogę się doczekać rozwiązania. Mam już
                      praktycznie wszystko, trzeba tylko wyprać i poprasowac, łózeczko i wózek
                      również czekają na swojego małego użytkownika. Wszystkie powyższe czynności
                      zostawiam sobie na grudzien kiedy to w koncu pójdę na zwolnienie. Termin mam na
                      4 stycznia, a wiec muszę chociaż z miesiąc odpocząć. Do pracy też dojeżdzam pół
                      godzinki, trochę to męczące, zwłaszcza, że jeżdżę środkami komunikacji
                      miejskiej. Koleżanki się dziwią, że jeszcze kulam się do pracy, ale tak
                      naprawdę boję się samotnego wyczekiwania, boje się, że w ten sposób ten czas
                      się wydłuży.
                      pozdrawiam Was wszystie i Wasze maluszki
                      Ula i Pawełek 33 tc
              • k_kiki Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 08:44
                Witaj! Ja tez mam termin na 21 stycznia i też synuś - Kubus. Dzidzia kopie
                szczegolnie, kiedy sie polozę. Czuję się dosyc dobrze, tyle że lekarka nakazała
                duzo odpoczywać ze względu na krótką szyjkę - 28 mm. Gdzie zamierzasz rodzic
                swojego maluszka?? Ja jestem z W-wy i planuję na Żelaznej.
                Pozdrawiam
                K
    • jowa20 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.11.04, 14:49
      Ja rowniz termin na 19.01.2005 oczywiscie nie moge sie juz doczekac
      rozwiazania,rowniez z przyczyn zdrowotynch,gdyz mam spory ucisk na
      przepone,caly czas mi duszno i slabo,przy wykonywaniu najmniejszych czynnosci
      b.sie mecze i jak pomysle,ze to jeszcze ponad 2 mc to lek mnie ogarnia,bo czuje
      sie z dnia na dzien corac slabiej.Czy nie jestem sama?Prosze o slowa
      otuchy.P.s.Jesli chodzi o ruchy dzidzi to jest ona b.aktywna i ciagle skacze mi
      po pecherzu smile.NAGROGA ZA CIERPIENIA BEDZIE WYJĄTKOWA!!!!
      • kama_msz Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 20:43
        ja cie chetnie pociesze,bo moje malenstwo tez mi zaczyna juz troche
        ciazycsmilewidocznie nie do konca jest takie malenkie.tez mam czasem problem z
        oddychaniem,a jak jestem na spacerze,to maz sie ze mnie smieje,ze sapie jak lord
        vadersmileno i te okropne bole plecow i bezsennosc,no,ale to przeciez uroki
        ostatnich miesiecy.mam termin na 23.01 wiec jeszcze troche przede mna.
        moja niunia co pewien czas wciska mi stope miedzy zebra,co tez nie jest zbyt
        przyjemne.dobrze,ze jest sie przed kim wyzalicsmilenie jestesmy same i to jest
        najwazniejsze.
        pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie i ich malenstwa
        kama z kinia
        • thiessa Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 23:36
          Baby5 ja tez mam na 21 stycznia, ale wg. moich obliczen (dzien poczecia)
          wynika, ze bedzie to ok. tygodnia wczesniej. Maluszek plci nieznanej (wolimy
          niespodzianke) jest bardzo aktywny, kopie, robi fikolki niemal przez caly
          dzien. Kregoslup tez mi juz niezle daje popalic mimo, ze brzuszka nie mam
          duzego. Juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala ciaze za soba.
    • kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 10:09
      Ja mam termin na 24.01.2005! i też już nie mogę się doczekać. Moja dzidzia (nie
      znam jeszcze płci) jest aktywana szczególnie wieczorem, gdy już się położę; w
      dzień też czuję ruchy, ale nie są one tak silne, a to pewnie dlatego, że cały
      czas siedzę za biurkiem i Dzidzi jest ciasno. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i
      Maleństwa.
      • milaja Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 12:33
        O rany jak fajnie!! Ja też mam na 24.01.2005!! To moja II ciąża, mam 3l.10m.
        synka, a termin porodu drugiego bąbla mam na ten sam dzień co pierwszego.
        Będzie równiutko 4 lata różnicy.
        Nie znamy płci - małe nie chce się wcale pokazać, skromnie zaciskajac na USG
        uda, a że siedzi centralnie pupcią na moim pęcherzu to "od spodu" też sie nie
        da zajrzeć. Może to wstydliwa dziewczynka?? Hihihihii....
        kasiowata1 gdzie będziesz rodzić, skąd jesteś? ja z W-wy i planuje rodzić w
        IMiDz.
        Jak się czujecie dziewczyny? Bo ja ogólnie nieźle, tylko ostatnio puchne jak
        balon i cos nie moge sobie z tym dac rady. Macie jakieś praktyczne sposoby na
        obrzęki?
        Pozdrawiam, milaja
        • kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 12:58
          Ja jestem z Bydgoszczy i mam zamiar rodzić w szpitalu miejskim. Też jeszcze nie
          znam płci, ale w przyszłym tygodniu idę do lekarza, więc może się czegoś
          dowiem. To moja pierwsza ciąża i tak naprawdę wszystko mi jedno co to będzie
          byleby Dzidzia była zdrowa.
          Ogólnie też czuję się dobrze, ale podobnie jak u Ciebie puchną mi palce i
          kostki i ogólnie cała jestem jakaś taka bardziej opuchnięta. Mój lekarz
          powiedział, że to woda się zatrzymuje w organizmie i kazał ograniczyć ilość
          spożywanych płynów (do 2 litrów dziennie razem z zupkami i owocami).
          pozdrawiam, kasiowta1
    • johana19 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 10:23
      Cześć, witam wszystkie mamusie i dzidziusie! Mam na imię Asia, mieszkam w
      Słupsku i mam termin na 30 stycznia 2005. Nasza Dzidzia też długo nie chciała
      ujawnić czy jest chłopcem czy dziewczynką (taka wstydliwa była i cały czas się
      zakrywała) ale na ostatnim USG w końcu się zlitowała i okazało się, że to
      dziewuszka smile Bardzo się cieszymy. Szczególnie tatuś bo choć to nasze pierwsze
      dziecko to marzył o córeczce smile)) Tylko z imieniem mamy problem bo jakoś nie
      możemu dojść do kompromisu, a czasu coraz mniej smileChłopiec miał być Nikodem
      albo Igor, a dziewczynka??? Nie mamy pojęcia... Może ktoś zna ładne,
      nieoklepane i zarazem oryginalne imię? Od początku ciąży czuję się świetnie
      tylko teraz choć przytyłam w sumie niewiele i brzusio mam też nie za duży to z
      dnia na dzień jest mi tak jakoś coraz ciężej, wszystko muszę robić wolniej bo
      szybko się męczę. Nawet chodzić już tak szybko jak kiedyś nie mogę smile Od
      jakiegoś czasu doskwierają mi bóle kręgosłupa (szczególnie w krzyżu) no i od
      paru dni ta okropna zgaga sad Poza tym, jako że całe życie spałam na brzuchu
      (lub w pozycji embrionalnej) to mam problemy ze znalezieniem dogodnej pozycji
      do snu i przez to cierpię na bezsenność. Do tej pory cały czas jeszcze pracuję
      ale jutro mam kolejną wizytę u lekarza i chyba pójdę już na zwolnienie bo nie
      wyrabiam już pół godziny dojazdu w jedną stronę samochodzem, a potem 8-
      godzinnego siedzenia za biurkiem. Nasza córcia jest bardzo aktywna i kopie
      mocno, szczególnie wieczorem. A od kilku dni to tak się rozpycha, że kiedy leżę
      to widać jak się przemieszcza bo brzusio mi "faluje" smile Kupujecie już wyprawkę
      dla maluszka? nie chodzi mi tylko o ubranka ale również o inne akcesoria typu
      wózek, łóżeczko, pościel, nożyczki, smoczki itp. A w ogóle jak ktoś ma ochotę
      to chętnie pogadam na GG. mój numer 1381799. Pozdrawiam cieplutko.

Asia i Dzidzio (28tc)
      "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1"
      • kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 09:45
        Witam Mamusie!
        Chciałam się pochwalić, że w sobotę kupiliśmy łóżeczko i materacyk dla naszej
        Dzidzi - jest to pierwszy zakup! Na razie leży złożone w kartonie, bo najpiew
        chcemy pomalować pokoik i dopiero potem rozłożymy. Rozglądamy się też za
        wózkiem, ale nie wiemy na co się zdecydować - może macie jakieś swoje typy?
        Jutro idę do lekarza i prawdopodobnie będę miała USG i może nasza Dzidzia
        ujawni swoją płeć, bo do tej pory się ukrywała. Ja też jeszcze pracuję, ale
        jest już coraz ciężej wysiedzieć 8 godzin za biurkiem i chyba niedługo tez
        pomyślę o zwolnieniu.
        Pozdrawiam
        Kasia i Dzidzia (~24.01.2005)
      • barcina Re: Styczniówki 2005 jesteście? 10.11.04, 20:44
        Witajcie, ja mam termin na 18 stycznia. Nasza Dzidzia też się ukrywa i nie chce
        pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką, a my wahamy się, czy chcemy
        wiedzieć. Też mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki, aż w końcu samo nam
        wpadło do głowy. Jeśli to dziewczynka to będzie miała na imię Ula, a chłopiec...
        no cóż... najpierw byliśmy pewni, ale teraz mamy wątpliwości... może Ignacy.

Pozdrawiam wszystkie czekające...
        P.S. Skąd wiecie, że to akurat stopa Dzidzi kopie Was po żebrach???
        • asiasal Re: Styczniówki 2005 jesteście? 11.11.04, 12:44
          witajcie Styczniówki

Barcina ja również mam termin na 18 stycznia i też mam problem z rozpoznaniem
          czy to rączka czy nóżka wchodzi mi pod żebro.
          Ponieważ nie chcemy wiedzieć jakiej płci jest nasza dzidzia imiona mamy
          wybrane dla chłopca i dla dziewczynki. Mąż nazywa malucha Junior (jest
          przekonany że to będzie chłopiec).
          W poniedziałek idziemy do lekarza mierzyć i ważyć naszą dzidzie, zobaczymy ile
          urosła przez miesiac - sadząc po rozmiarach brzucha chyba sporo smile

Pozdrawiam cieplutko MAmusie i Dzieciaczki
    • ota74 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 16:04
      WITAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMUSIE ZWŁASZCZA TE STYCZNIOWE .DOPIERO CO ODKRYŁAM
      TO FORUM I JESTEM BARDZO PODEKSCYTOWANA TYM ODKRYCIEM.CZYTAM CO PISZECIE I
      DZIĘKI TEMU WIELE MOICH WĄTPLIWOŚCI ZNIKA . MOŻE PARE SŁÓW O SOBIE : JESTEM 30-
      TO LATKĄ , MIESZKAM NA ŚLĄSKU , TERMIN PORODU MAM NA 23 STYCZNIA I TO BĘDZIE
      NASZA PIERWSZA DZIDZIA. MIMO WIELU PROBLEMÓW I OBAW JESTEM SZCZĘŚLIWA ŻE BĘDĘ
      MAMĄ . TERAZ PRZECHODZE ETAP LĘKU CZY DAM SOBIE RADĘ I CZY Z DZIECIĄTKIEM
      WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE , CZY SIĘ URODZI ZDROWE I CZY PORÓD ODBĘDZIE SIĘ BEZ
      KOMPLIKACJI.ALEŻ SIĘ CIESZĘ ŻE WAS ZNALAZŁAM . POZDRAWIAM SERDECZNIE WAS I
      WASZE MALEŃSTWA .
      • baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 16:53
        Witamy Cie w takim raziesmile Chciałam zapytać skąd jesteś bo ja dokładnie z
        Katowic? Jeśli będziesz miała ochotę pogadac zawsze możesz poklikać na GG:
        5266899smile

Pozdrowionka!
      • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 18:50
        Witam ja też czekam z utęsknieniem na styczen.Mam termin na 25 i czeka mnie
        wtedy ogromny wisiłek nawet powiem Wam ,że podwojny. W moim brzuchu zamieszkało
        2 maluszków.Jestem ze Śląska (Świętochłowice).
        Pozdrawiam

• kajka271 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 12:46
          Hej!
          Ja tez jestem tu nowa. Bosko sie czyta, że inni tez maja takie same problemy. Mam termin na 16tego stycznia i juz sie nie moge doczekac. Umówiłam sie w pracy, że dam radę do końca listopada pracować i juz odliczam dni kiedy będę mogła się wyspać.
          Bosko, że będziesz miała blixniaczki, mój mąż marzył o tym, ale niestety będziemy musieli sie starać o kolejne dzieci za rok czy dwa.
          Rozpoczeliśmy juz kompletowanie wyprawki, czyli zbieranie rzeczy po znajomych, bo takie maleństwa nic nie niszczą i zabroniono nam kupowac ubranka dla maleństwa. A ja juz nie moge sie oprzeć jak chodzę po sklepach. Rozglądamy sie tez za łóżeczkiem, jest taki wybór na rynku, że aż nie samowite. Moze wiecie czym się kierować?
          • baby5 Re: Witaj Tina:) 08.11.04, 12:52
            No to mieszkamy bardzo bliziutko siebiesmile Jestem z Katowic a od niedawna
            mieszkam w Siemianowicach przy telewizji więc wręcz po sasiedzkusmile

Pozdrowionka!
            • majalabeille Re: Styczniówki 2005 08.11.04, 14:50
              Ja juz jestem na zwolnieniu bo nie wyrabialam osmiu godzin w pracy, Patryczek
              nie daje mi tak dlugo siedziec wygodniesmileMieszkam w Dąbrowie Górniczej i
              chętnie poklikam na gg moj numer 1084902. Pozdrawiam.
            • tina23 Re: Baby5 12.11.04, 10:59
              O jak miło mieć sasiadkę.
              Siemianowice,Chorzów czy Świętochłowice to jak na jednym placu zabaw...
              Jak masz ochotę to napisz:
              justynasurlej@op.pl
              Pozdrawiam!
    • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 22:00
      A ja byłam dziś u lekarza i powiedział że jest wszystko idealnie. Mój Kamilek
      ma 40cm i waży 2 kg. Kamień spadł mi z serca bo zawsze przed wizyta denerwuje
      sie czy wszystko ok.
      Buziaczki dla wszystkich styczniówek.
      • tina23 Re:Dla zainteresowanych 10.11.04, 19:40
        Podam Wam mój nr GG 3935921 oraz moj adres justynasurlej@op.pl
        Zapraszam
      • agakom Re: Styczniówki 2005 jesteście?ulozenie Malenstwa 10.11.04, 22:04
        Witam Wszystkie Stycznioweczki!
        Ja rowniez w styczniu spodziewam sie Malenstwa, bedzie to nasze pierwsze
        dziecko, z usg wyszedl chlopczyk - Kayetanek. Termin mam na 20 stycznia,
        oczywiscie mam wiele obaw i lekow dot. porodu, ale jednoczesnie nie moge sie
        doczekac tego dnia. Maluszek ma swoje humorki, czasami kopie prawie caly dzien,
        a innym razem nie chce mu sie odzywac, osobiscie wole jak kopie, gdyz wtedy
        wiem, ze wszystko jest ok.
        Co do wagi to nadrabiam zaleglosci /odkad pamietam wazylam 45 kg/, gdyz utylam
        ponad 12 kg sad .
        Alez sie rozpisalam wink
        Mam jednoczenie do Was pytania, jak jest u Was ulozony Maluszek, gdyz u mnie od
        poczatku jest polozony poprzecznie i juz troche sie obawiam, czy nie skonczy
        sie to cesarka, tym bardziej, ze lekarz cos takiego przybakiwal na ostatniej
        wizycie.
        Pozdrawiam serdecznie
        aga 29/30 tc
    • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 11:12
      A ja dostaję "głupawki".Czasami nie mogę pozbierać myśli, jestem zakęcona.
      Wczoraj np. nie umiałam nawet sałatki wymieszać bo to wymagało za dużego
      skupienia,ale się udało po 1/2 godz.podejściu...Hi!Hi!
    • max161 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 12:06
      Witam! Ja mam termin na 15 ale pewnie będzie wcześniej!! Będzie córa!
      Pozdrawiam inne styczniowe mamy!
    • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 12:10
      Mi zostało jeszcze 66 dni.... Jak ja sie nie moge doczekać a dni płyną tak
      wolno... Też tak macie?
      • anna.p2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 14:39
        Witam! Ja mam termin na 4 stycznia. Mam nadzieję, że moja córcia poczeka do
        stycznia smile
        U mnie 33/34 tc i nie ukrywam, że mam często "doły", szczególnie wieczorami.
        Nie umiem zbytnio sobie z tym poradzić. Chciałaby, żeby był już styczeń. To
        czekanie jest takie ciężkie....
        Pozdrawiam
        • blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 14:57
          Ja mam podobnie...muszę leżeć a to dodatkowo pogarsza sytuację bo czas
          dwukrotnie się wydłużasad pozostało mi tylko czekać i modlić się żeby synek
          doczekał do końca stycznia..wierzę, że posłucha mamy i poczeka...
          a czas tak się dłuuuuuży...
          • mala_mysza Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 01:11
            Witam styczniowe Mamusie smile

Ja mam termin na 1.01.2005r - będzie druga kobietka smile
            Nasza "starsza" niunia 27.01 kończy 5 latek, tak więc będzie 5-letnia różnica.

Jedyne na co narzekam podczas ciąży (mam nadzieję, że już nic więcej się
            nie "przypałęta"), to ból pleców, zgaga i bieganie co 15 minut do toalety smile.
            No i oczywiście gdy tylko układam się do snu, to wtedy dzidzia zaczyna
            szaleć smile
            Ogólnie ciężko jest mi znaleźć wygodną "pozycję" do spania - zazwyczaj rano gdy
            się budzę, to czuję się jak zbity pies smile)

Mam nadzieję, że maleństwo doczeka do Nowego Roku u mamusi w brzuszku smile

Wszystko poza pieluchami już mamy (sporo rzeczy zostało nam po pierwszej niuni).

Starsza niunia ma na imię Sandra, a młodsza będzie na 99% Roksana. smile
            • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 11:57
              Ale ta Roksanka fajny termin sobie wybrała!
              • anna.p2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 12:09
                To prawda, pierwszy dzień stycznia, oby dzidzia zechciała poczekać. Mam
                nadzieję, że moja kruszynka też sie wstrzyma. Ja termin mam 3 dni po Roksaniesmile
                Z drugiej strony to chciałabym żeby było już po wszystkim, żeby to był już
                styczeń. To czekanie mnie wykańcza, no ale muszę jeszcze 1,5 m-ca wytrzymać.
                Pozdrawiam wszystkie styczniówki
                • mala_mysza Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 14:41
                  Aniu, to trzymam mocno kciuki, aby Twoje Maleństwo również chciało poczekać do
                  stycznia smile

Mnie to czekanie też już dobija, ale najbardziej niecierpliwa jest córcia smile
                  Codziennie pyta, kiedy wreszcie "wypuszczę" tą dzidzię, bo jej już jest tam
                  ciasno smile)
                  Już wie, że najpierw będzie Mikołaj i choinka, a później dopiero dzidzia (mam
                  przynajmniej taką nadzieję, że nie zrobi nam "niespodzianki" na Święta smile))

Oczywiście Sylwestra spędzamy w domku - stąd mam w razie co najbliżej do
                  szpitala smile)
                  • estusia Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 14:58
                    hejka!
                    ja mam termin na 10 stycznia,ale coś czuję ze bedzie wcześniej, ale jakby co to
                    do końca grudnia zaciskam kolana i trzymam smile pamiętam jak na początku ciąży
                    przesiadywałam tutaj i byłam taka podniecona ze to 8, 10, 13 tydzień ciąży, a
                    teraz to już jakiś taki przeżytek smile nie mogę się już doczekać kiedy przytulę
                    mego synka.Pozdrawiam !!!
                    estusia i 33tc mały Jakub
                    • patunia79 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 16:44
                      U nas termin wg OM na 12 stycznia ale ostatnie USG też stwierdziło 1 stycznia
                      ale mam nadzieje że się mój synek trochę wstrzyma, bo szpital w którym mam
                      rodzic oddają do użytku dopiero w styczniu (myślę że na początku), więc muszę
                      również zaciskac kolana i czekać, ale ostatnie dni nie były miłe, Patryś
                      wciskał mi główkę w krocze i bolał mnie brzuszek tak trochę miesiączkowo, no
                      ale już lepiej i miejmy nadzeje że tak pozostanie do końca.
                      Mój lekarz chce się ze mną spotykac już co 3 tygodnie i twierdzi że mały będzie
                      gotowy do przyjścia za jakieś 4-5 tygodni, ale to tylko teoria praktykę ustali
                      mój synek sam wink)
                      PO krótce: 15 kg na +, 110 cm w pasie, a mój synek w 31 tygodniu ważył 1510 g
                      nie dużo ale jets bardzo długi zwłaszcza nóżki. Ułożony jest od 23 tygodnia
                      cały czas główką w dół i gin twierdzi że już tak zostanie mae szanse aby się
                      odwrócił bo ma za długie nóżki no i dobrze wink)

Pozdrawiam Was wszystkie
            • agulka99 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 12:09
              Witam wszystkie stycznowe mamusie!!!
              Ja dzis z Wami po raz pierwszy i z pewnością nie ostatni.
              Podobnie, zaliczam się do stycznówek - jednen z terminów, chyba najbardziej
              prawdopowdobny, to 2 stycznia 2005.
              Na razie wszystko wskazuje, że będziemy mieć chłopaczka. Zamierzam go urodzić w
              szpitalu na Solcu (W-wa).

Pozdrawiam...

• okulewiczu do anna.p2 15.11.04, 17:54
          Witaj. Ja również mam termin na 4 stycznia. Wszystko jest w sumie o.k., ale
          ostatnio gin stwierdził, że szyjka się skraca i musze iść na zwolninie.
          Generalnie dłuzy mi się to wyczekiwanie, to jakby nie było jeszcze 49 dni
          pozdrawiam wszystkie mamy Ula i Pawełek 33 tc
    • urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 19:42
      Jestesmy smile ocztwiscie smile ja mam na 26 stycznia smile
    • kasiawich Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 21:53
      Ja tez mam termin na styczen, a dokladnie na 21!
      sporo sie nas styczniowek zebralo, prawda?smile
      • ota74 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 12:12
        Cześć Dziewczyny ! Ja mam termin na 23 stycznia.Czuję się w miarę dobrze
        jedynie co mnie męczy to ta paskudna zgaga.Jutro idziemy z Dzidzią do lekarza
        będziemy się mierzyć i ważyć .Maleństwo chyba nie urosło zbytnio od ostatniego
        badania bo czuję jak gania mi po całym brzuchu więc chyba ma jeszcze sporo
        miejsca.Pozdrawiam cieplutko Was i Wasze Maleństwa.
        • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 21:32
          No to jak stycznioweczki-zaciskamy kolana...hi!hi!
          A jak tam wasze wyprawki gotowe?Torba moze też już czeka?
          Ja wstępnie mam dzidziusiowe rzeczy, no ale zawsze czegoś brak.Jutro planuję
          jeszcze dokupić jakieś ciuszki bo sa takie cudenka, ze szok!Muszę jeszcze kupić
          lozeczka,wozek wanienkę+stojak, ale to juz z meżem bo osiolkiem nie jestem i na
          plecach nie przytacham.
          A torba?Nawet jeszcze torby nie mam i jakoc ciężko mi nawet o tym myslec...
          • baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 10:29
            Witam Stycznióweczkismile
            Ja także nie mogę się juz doczekać Maleństwa! Ciuszki juz wszytskie gotowe a w
            sobotę złożyliśmy zamówienie na całą resztę, którą odbierzemy dopiero po
            porodzie - poczeka na nas w sklepikusmile
            Mam nadzieję, że czujecie się dobrze bo u nas powiem szczerze jest super!
            Maluch całymi dniami daje o sobie znać ale bardziej się już wzgórkami rozpycha
            niz kopie. 09.11 byłam na usg i podobno duży z niego już chłopak. Był to
            dokładnie 29tc4d a wszystkie jego wymiary sięgały 31tc! Lekarka powiedziała, ze
            może byc spory bo juz wtedy ważył 1500gsmile

Duuuużo zdrówka i cierpliwości w oczekiwaniu na Mluszkismile

www.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;17/st/20050121/dt/7/k/7d6c/preg.png
            P.S. A tu mój numer GG jeśli któraś z Was miałaby oczotę poklikaćsmile 5266899
            • pa.ma Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 18:23
              Witam Ciezaroweczki-Stycznioweczki!
              Pozdrawiam z moja Malenka - ma sie pojawic 24 stycznia ; )
              Juz sie nie moge doczekac.
              Pozdrawiamy Was cieplutko!
              Marta i Hania
            • mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 27.11.04, 17:44
              Hej
              Ja właśnie wkroczyłam w 35 tc ale brzuszek ani się nie opuścił ani specjalnie
              się nie zwiększa. Wszyscy mówią że mam mały brzuszek choć ja czuję się jak
              słoniątko. Nie mogę doczekać sie maleństwa. Wprawdzie mam planowaną cesarke ale
              lekarz nie określił konkretnego dnia(w pierwszych dniach stycznia). Mam
              nadzieję że córeczka nie wytnie nam wszystkim psikusa i wyznaczy swój termin.
              Pozdrawiam was stycznióweczki i wasze aniołki.
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 21:07
      Dziewczyny czy będziecie kupować kombinezon dla maluszka???
      Pozdrawiam!
      • kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 22:41
        ja już mam ale tylko dlatego że kupiła go moja mama. Myśle że napewno sie
        przyda. Radze Ci kupić taki z nóżkami a nie śpiworek bo bez problemu zapniesz
        maluszka w foteliku. Ten kombinezonik który ka mam nie jest za gruby więc
        przyda sie jak już mój synek będzie mógł wychodzić na spacerki.
        Pozdrawiam
        • aska_f Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 23:12
          Hej, hej!
          Widzę że wątek się rozrasta więc i ja się dopiszę smile Mam termin na 22 stycznia,
          będzie córa, która póki co kopie straszliwie, aż czasami mam wrażenie że chce
          mi się przebić przez skórę wink) Po domu biega już 19 miesięczny kawaler i coraz
          częściej się zastanawiam jak mi się uda podzielić między dwójkę maluchów... smile)
          A jeśli chodzi o śpieowrek - ja kupiłam małej (to na razie jedyna rzecz jaka
          kupiłam!) bez nóżek, za to z dziurką na pasy do fotelika smile Taki z nóżkami dla
          malucha jest niewygodny (taki miałam dla synka), wepchnięcie do niego małych,
          kruchychy nóżek często było ponad moje siły. Wydaje mi się że taki "całościowy"
          będzie dużo wygodniejszy smile

Pozdrawiam serdecznie,
          Aśka
          • agakom Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 23:32
            Witam
            Odnosnie spiworka - to ja tez kupiłam Maluszkowi taki calosciowy, ale za to z
            dziurką na pasy do fotelika /fakt to maz wybieral smile)) /
            Pozdrawiam serdecznie
            aga 30 tc
            • okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 16.11.04, 09:34
              Hej Dziewczęta! To forum jest niesamowite. W końcu sie dowiedziałam czemu służą
              te dziurki w kombinezonie całościowym1!! smile Pozdrawiam
              Ula i Pawełek 33 tc
              • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 18.11.04, 11:51
                Ja też kupiłam kombinezony dla maluchow. Wiszą w szafie iczekają...ja tez.
                Rozm. 62 Pozdrawiam
                • mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 25.11.04, 19:12
                  Cześć
                  Dopiero dzisiaj odkryłam to forum. Ja też spodziewam sie mojego maleństwa w
                  styczniu. Będę miała cesarkę w pierwszych dniach stycznia. Już nie mogę się
                  doczekać by zobaczyć córeczkę i przekonać sie że jest zdrowa. Czy są jakieś
                  mamy z Krakowa? Chętnie poznam.Jaki szpital wybrałyście?
                  Pozdrawiam.
                  • baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 25.11.04, 23:09
                    Widzę, że wiele z nas wybrało całościowe kombinezoniki z dziurka na pasek od
                    fotelikasmile Super sprawa, nie? Tez taki własnie zakupiłam. Tak jak pisałam
                    wyprawka w postaci ubranek i innych niezbędnych drobiazgów czeka już w domku.
                    Rzeczy taki jak wózek, łóżeczko, wanienka, pościele zamówiliśmy ale mam
                    straszny dylemat, kiedy je odebrać bo w sklepie można przetrzymac aż do
                    porodu... Z drugiej strony zaleca się wcześniejsze chociaż wypakowanie
                    łózeczka, żeby się wywietrzyło z lakieru... Sama nie wiem; a jak to u Was
                    wygląda?
                    Czy sa jakieś styczniowe Mamusie, które będą miały cesarkę?

Pozdrawiam!
                    www.TickerFactory.com/ezt/d/1;8;17/st/20050121/dt/7/k/2cd5/preg.png
                    • max161 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 26.11.04, 08:35
                      Ja wszystko zgromadziłam już w domu. Co prawda to już drugi potomek i większość
                      po prostu sobie czekała, ale przy pierworodnym 4 tygodnie przed terminem
                      rozstawiliśmy sprzęty... i opłaciło się. Synek się pospieszył i wszystko już
                      było na miejscu. Myślę, że z tym czekaniem to jednak przesada. Co ma być to i
                      tak będzie, a wstawione i przygotowane łóżeczko tylko mnie uspokaja... Mam
                      termin na około 5 stycznia, a już za tydzień szykujemy przemeblowanie.
                      Pozdrawiam!!!!
                      maksimi
                  • urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 27.11.04, 23:08
                    Ja jestem z Krakowa. Nieszczegolnie zastanawialam sie ktory szpital wybiore smile
                    padlo od razu na Siemiradzkiego...
                    • mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 28.11.04, 11:42
                      Niestety się nie spotkamy bo ja rodzę na ujastek. Gorąco pozdrawiam i pogłaskaj
                      ode mnie brzuszek smile
                    • ewakrakow1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 20:11
                      dlaczego chcesz rodzić w siemiradzkim? znasz tam kogoś? słyszałas jakies opinie
                      na temat tego szpitala? pozdrawiam
    • lurien brzuch 26.11.04, 08:35
      u mnie zaczął sie własnie 33 tc i chyba już obnizyl mi sie brzuch, czy to nie za wcześnie? jak jest u Was?
      • baby5 Re: brzuch 26.11.04, 08:44
        Witajsmile
        U mnie też własnie zaczął sie 33tc ale nie zauważyłam, żeby obniżył mi się
        brzuch ale pamiętaj, że każda ciąża przebiega inaczejsmile

Pozdrawiam!
        www.TickerFactory.com/ezt/d/1;8;17/st/20050121/dt/7/k/2cd5/preg.png
        • celka_s Re: brzuch 01.12.04, 16:58
          Ja mam termin na luty, ale ostatnio moja pani ginekolog powiedziała, że moge
          pod koniec stycznia urodzic, więc dołącze do Was. Pozdrowienia!!!
      • anna.p2 Re: brzuch 26.11.04, 12:31
        Ja zaczęłam 35 tydzień, lekarz zalecił mi teraz leżenie bo skróciła mi sie
        szyjka i macica też mi sie obniżyła. Termin mam na 4 stycznia i moja dzidzia
        chyba nie ma zamiaru tak długo czekać smile
        Nie mam jeszcze kilku rzeczy kupionych (podpasek, maści, laktatora, pieluszek
        dla dzidzi)
        Od wczoraj na dodatek mój mąż zastępuje kolegę z pracy, bo ten będzie na
        miesięcznym zwolnieniu. To oznacza późne powroty do domu. Akurat teraz kiedy ja
        mam leżenie!!sad No i nie dostanie teraz urlopu gdyby dzidzia miała zamiar
        wcześniej sie narodzić. Cała ta sytuacja mnie zdenerwowała. Teraz jest już
        dobrze. Nic na to się nie poradzi, co ma być to będzie.
        Pozdrawiam Ania
    • carolla2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 28.11.04, 21:56
      Cześć, mam termin na 20 stycznia
      powodzenia pozdrawiam
      Karola 32tydzień "Bartek"
    • ewakrakow1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 20:08
      częśc!!!!!!! ja tez jestem z krakowa i mam termin na 25 styczeń. pozdrawiam
      serdecznie wszystkie mamuśki!
    • ap282 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 21:24
      Cześć.Jestem kolejną styczniówką.Mam termin na 24.01.2005r.Podobno ma być synek
      Mikołaj,a mam już dwu-letnią córeczkę.Nie mogę się już doczekać kiedy wezmę na
      ręce maleństwo,tylko boję się zazdrości ze strony córeczki.Dziewczyny
      trzymajcie się, nie długo rodzimy, styczeń tuż tuż. PA.
      • tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 17.02.05, 12:00
        NO I JAK TAM?
        PORODZIŁYSCIE JUZ?
        NO, JASNE ZE TAK.
        PROSZE DO RAPORTU.

U MNIE JEST KUBUS I DOMINIK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka