aska_f Re: Styczniówki 2005 jesteście? 30.10.04, 19:44 Jesteśmy tutaj: ) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=15078762 Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:04 Jesteśmy...ja wprawdzie dopiero 30 styczeń, więc końcówka...ale jakby nie było jeszcze styczeń Odpowiedz Link Zgłoś
monia1000 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 20:29 Cześć Blablatka! Ja też mam termin na 30 stycznia Pozdrawiam Ciebie i wszystkie styczniówki z brzusiami Odpowiedz Link Zgłoś
majalabeille Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 14:30 Cześć wszystkie styczniówki! Mam termin na 26 stycznia i już nie mogę się doczekać. Razem z mężem kompletujemy wyprawkę. Rozglądamy sie za łóżeczkiem i wózeczkiem, fajnie by było juz je mieć ale podobno nie mozna kupować ich przez urodzeniem? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki! Odpowiedz Link Zgłoś
urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 19:42 Tez mam 26 stycznia Pozdrawiamy p.s. urodzi sie Olenka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:07 Ja mam temin na 17 i już nie moge sie doczekać ) Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:38 Ja już też chciałabym,żeby był koniec stycznia..bo to oczekiwanie zaczyna być męczącezwłaszcza, że ,mam tysiące ograniczeń - praktycznie nic nie mogę robić więc czas tym bardziej się dłuży...dlatego parę dni temu założyłam internetxjako antidotum na nudę i smutki... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:43 A wiesz już czy to dziewczynka czy chłopiec? Ja będe miała synka Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:54 U mnie też synuś...mąż się zmartwił bo w rodzinie dominuje brzydka płeć więc nastawiał się na piękną córę mi generalnie było obojętne, ważne żeby wszystko było ok...ale już na myśl o synku się nastawiłam. Imię jest - Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 12:59 Mój będzie Kamilek. Mój mąż tez stawiał na córcie ale z synka cieszy sie równie mocno. Ale może to lepiej ze synek bo to nasze pierwsze a plamujemy dwójke. Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:05 to super. My narazie nie planujemy następnego, ale kto wie być może kiedyś?? Szpital już macie wybrany? A formę porodu - znieczulenie rodzinny itp? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:16 Ja jestem panikarą i strasznie boje sie bólu wiec bez znieczulenia sie nie obejdzie. Od poczatku wiedzieliśmy, że bedziemy rodzic razem. Szpital tez mamy dawno wybrany, ten w którym pracuje mój gin prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 13:21 ja mam podobnie z tym lękiem...i też raczej nastawiam się na znieczulenie i męża jako asystenta z lekarzem i szpitalem to był problem od początku, bo jeszcze do niedawna chodziłam na wizyty do prywatnej kliniki(Kraków) i miałam tam rodzić..za namową głównie męża i paru innych bardziej kompetentnych osób zmieniłam lekarza i mam zamiar rodzić w normalnym szpitalu, w tym w którym pracuje lekarz który aktualnie prowadzi moją ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 15:40 Witam przyszłe styczniowe Mamusie Ja mam termin na 21 stycznia. Poród pewnie będzie wcześniej poniewaz to będzie cesarka ze wzgledów zdrowotnych (kregosłup). Przypuszczam, ze jeśli waga dzidzi będzie ok to zdecydujemy sie około 15.01 Całkowicie rozumiem Was bo ja juz strasznie nie moge się doczekać tego małego WIELKIEGO szczęścia!!!! Wiemy już, ze będzie to chłopczyk - Filipek Oboje z mężem jestesmy strasznie zadowoleni i szczerze mówiąc płeć była nam obojętna - najważniejsze, zeby dzidziuś był zdrowy! Chciałam tak w ogóle zapytać jak sie czujecie? Często kopią Was Maluszki bo mój jest strasznie aktywny? Pozdrawiam Was baaardzo gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 15:57 Ja czuje sie świetnie, Junior kopie dużo, często i mocno. Mam do Ciebie pytanie, ja też mam troszke problemy z kręgosłupem tzn. mam bardzo krzywy i troche boli, czy też powinnam mieć cc? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 31.10.04, 16:23 Witaj Kasiu U mnie problemy z kregosłupem dotyczą niezrosnięcia kości ogonowej (ruchoma). Z powodu tego czesto miewam bóle co wynika z obciążenia kregosłupa przez dzidzię Moja ginekolog powiedziała mi, że przy porodzie może to byc powodem sporego bólu i jak najbardziej mogę zdecydowac się na cesarkę przedstawiajac historie choroby. Tak więc zdecydowałam się Jakbyś miała jakieś pytania zawsze możemy porozmawiać na GG Mój numer to: 5266899. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.11.04, 08:30 Witajcie! Ja mam termin na 4 stycznia. Też nie mogę się doczekać, będę rodziła w Poznaniu na Polnej. Mam nadzieję, że dzidzia wytrzyma w brzuszku do swojego terminu, nie chciałabym rodzić w 2004 r. Mój Pawełek, bo to chłopiec, kopie często! Niestety ma zwyczaj podchodzenia pod prawe żebro, co mamusię b. boli. Poza tym wszystko ok. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 17:14 Witajcie Kochane! Tak sobie czytam i coraz bardziej nie mogę się doczekać rozwiązania. Mam już praktycznie wszystko, trzeba tylko wyprać i poprasowac, łózeczko i wózek również czekają na swojego małego użytkownika. Wszystkie powyższe czynności zostawiam sobie na grudzien kiedy to w koncu pójdę na zwolnienie. Termin mam na 4 stycznia, a wiec muszę chociaż z miesiąc odpocząć. Do pracy też dojeżdzam pół godzinki, trochę to męczące, zwłaszcza, że jeżdżę środkami komunikacji miejskiej. Koleżanki się dziwią, że jeszcze kulam się do pracy, ale tak naprawdę boję się samotnego wyczekiwania, boje się, że w ten sposób ten czas się wydłuży. pozdrawiam Was wszystie i Wasze maluszki Ula i Pawełek 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
k_kiki Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 08:44 Witaj! Ja tez mam termin na 21 stycznia i też synuś - Kubus. Dzidzia kopie szczegolnie, kiedy sie polozę. Czuję się dosyc dobrze, tyle że lekarka nakazała duzo odpoczywać ze względu na krótką szyjkę - 28 mm. Gdzie zamierzasz rodzic swojego maluszka?? Ja jestem z W-wy i planuję na Żelaznej. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
jowa20 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.11.04, 14:49 Ja rowniz termin na 19.01.2005 oczywiscie nie moge sie juz doczekac rozwiazania,rowniez z przyczyn zdrowotynch,gdyz mam spory ucisk na przepone,caly czas mi duszno i slabo,przy wykonywaniu najmniejszych czynnosci b.sie mecze i jak pomysle,ze to jeszcze ponad 2 mc to lek mnie ogarnia,bo czuje sie z dnia na dzien corac slabiej.Czy nie jestem sama?Prosze o slowa otuchy.P.s.Jesli chodzi o ruchy dzidzi to jest ona b.aktywna i ciagle skacze mi po pecherzu .NAGROGA ZA CIERPIENIA BEDZIE WYJĄTKOWA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 20:43 ja cie chetnie pociesze,bo moje malenstwo tez mi zaczyna juz troche ciazycwidocznie nie do konca jest takie malenkie.tez mam czasem problem z oddychaniem,a jak jestem na spacerze,to maz sie ze mnie smieje,ze sapie jak lord vaderno i te okropne bole plecow i bezsennosc,no,ale to przeciez uroki ostatnich miesiecy.mam termin na 23.01 wiec jeszcze troche przede mna. moja niunia co pewien czas wciska mi stope miedzy zebra,co tez nie jest zbyt przyjemne.dobrze,ze jest sie przed kim wyzalicnie jestesmy same i to jest najwazniejsze. pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie i ich malenstwa kama z kinia Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Styczniówki 2005 jesteście? 03.11.04, 23:36 Baby5 ja tez mam na 21 stycznia, ale wg. moich obliczen (dzien poczecia) wynika, ze bedzie to ok. tygodnia wczesniej. Maluszek plci nieznanej (wolimy niespodzianke) jest bardzo aktywny, kopie, robi fikolki niemal przez caly dzien. Kregoslup tez mi juz niezle daje popalic mimo, ze brzuszka nie mam duzego. Juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala ciaze za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 10:09 Ja mam termin na 24.01.2005! i też już nie mogę się doczekać. Moja dzidzia (nie znam jeszcze płci) jest aktywana szczególnie wieczorem, gdy już się położę; w dzień też czuję ruchy, ale nie są one tak silne, a to pewnie dlatego, że cały czas siedzę za biurkiem i Dzidzi jest ciasno. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
milaja Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 12:33 O rany jak fajnie!! Ja też mam na 24.01.2005!! To moja II ciąża, mam 3l.10m. synka, a termin porodu drugiego bąbla mam na ten sam dzień co pierwszego. Będzie równiutko 4 lata różnicy. Nie znamy płci - małe nie chce się wcale pokazać, skromnie zaciskajac na USG uda, a że siedzi centralnie pupcią na moim pęcherzu to "od spodu" też sie nie da zajrzeć. Może to wstydliwa dziewczynka?? Hihihihii.... kasiowata1 gdzie będziesz rodzić, skąd jesteś? ja z W-wy i planuje rodzić w IMiDz. Jak się czujecie dziewczyny? Bo ja ogólnie nieźle, tylko ostatnio puchne jak balon i cos nie moge sobie z tym dac rady. Macie jakieś praktyczne sposoby na obrzęki? Pozdrawiam, milaja Odpowiedz Link Zgłoś
kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 04.11.04, 12:58 Ja jestem z Bydgoszczy i mam zamiar rodzić w szpitalu miejskim. Też jeszcze nie znam płci, ale w przyszłym tygodniu idę do lekarza, więc może się czegoś dowiem. To moja pierwsza ciąża i tak naprawdę wszystko mi jedno co to będzie byleby Dzidzia była zdrowa. Ogólnie też czuję się dobrze, ale podobnie jak u Ciebie puchną mi palce i kostki i ogólnie cała jestem jakaś taka bardziej opuchnięta. Mój lekarz powiedział, że to woda się zatrzymuje w organizmie i kazał ograniczyć ilość spożywanych płynów (do 2 litrów dziennie razem z zupkami i owocami). pozdrawiam, kasiowta1 Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 10:23 Cześć, witam wszystkie mamusie i dzidziusie! Mam na imię Asia, mieszkam w Słupsku i mam termin na 30 stycznia 2005. Nasza Dzidzia też długo nie chciała ujawnić czy jest chłopcem czy dziewczynką (taka wstydliwa była i cały czas się zakrywała) ale na ostatnim USG w końcu się zlitowała i okazało się, że to dziewuszka Bardzo się cieszymy. Szczególnie tatuś bo choć to nasze pierwsze dziecko to marzył o córeczce )) Tylko z imieniem mamy problem bo jakoś nie możemu dojść do kompromisu, a czasu coraz mniej Chłopiec miał być Nikodem albo Igor, a dziewczynka??? Nie mamy pojęcia... Może ktoś zna ładne, nieoklepane i zarazem oryginalne imię? Od początku ciąży czuję się świetnie tylko teraz choć przytyłam w sumie niewiele i brzusio mam też nie za duży to z dnia na dzień jest mi tak jakoś coraz ciężej, wszystko muszę robić wolniej bo szybko się męczę. Nawet chodzić już tak szybko jak kiedyś nie mogę Od jakiegoś czasu doskwierają mi bóle kręgosłupa (szczególnie w krzyżu) no i od paru dni ta okropna zgaga Poza tym, jako że całe życie spałam na brzuchu (lub w pozycji embrionalnej) to mam problemy ze znalezieniem dogodnej pozycji do snu i przez to cierpię na bezsenność. Do tej pory cały czas jeszcze pracuję ale jutro mam kolejną wizytę u lekarza i chyba pójdę już na zwolnienie bo nie wyrabiam już pół godziny dojazdu w jedną stronę samochodzem, a potem 8- godzinnego siedzenia za biurkiem. Nasza córcia jest bardzo aktywna i kopie mocno, szczególnie wieczorem. A od kilku dni to tak się rozpycha, że kiedy leżę to widać jak się przemieszcza bo brzusio mi "faluje" Kupujecie już wyprawkę dla maluszka? nie chodzi mi tylko o ubranka ale również o inne akcesoria typu wózek, łóżeczko, pościel, nożyczki, smoczki itp. A w ogóle jak ktoś ma ochotę to chętnie pogadam na GG. mój numer 1381799. Pozdrawiam cieplutko. Asia i Dzidzio (28tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiowata1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 09:45 Witam Mamusie! Chciałam się pochwalić, że w sobotę kupiliśmy łóżeczko i materacyk dla naszej Dzidzi - jest to pierwszy zakup! Na razie leży złożone w kartonie, bo najpiew chcemy pomalować pokoik i dopiero potem rozłożymy. Rozglądamy się też za wózkiem, ale nie wiemy na co się zdecydować - może macie jakieś swoje typy? Jutro idę do lekarza i prawdopodobnie będę miała USG i może nasza Dzidzia ujawni swoją płeć, bo do tej pory się ukrywała. Ja też jeszcze pracuję, ale jest już coraz ciężej wysiedzieć 8 godzin za biurkiem i chyba niedługo tez pomyślę o zwolnieniu. Pozdrawiam Kasia i Dzidzia (~24.01.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
barcina Re: Styczniówki 2005 jesteście? 10.11.04, 20:44 Witajcie, ja mam termin na 18 stycznia. Nasza Dzidzia też się ukrywa i nie chce pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką, a my wahamy się, czy chcemy wiedzieć. Też mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki, aż w końcu samo nam wpadło do głowy. Jeśli to dziewczynka to będzie miała na imię Ula, a chłopiec... no cóż... najpierw byliśmy pewni, ale teraz mamy wątpliwości... może Ignacy. Pozdrawiam wszystkie czekające... P.S. Skąd wiecie, że to akurat stopa Dzidzi kopie Was po żebrach??? Odpowiedz Link Zgłoś
asiasal Re: Styczniówki 2005 jesteście? 11.11.04, 12:44 witajcie Styczniówki Barcina ja również mam termin na 18 stycznia i też mam problem z rozpoznaniem czy to rączka czy nóżka wchodzi mi pod żebro. Ponieważ nie chcemy wiedzieć jakiej płci jest nasza dzidzia imiona mamy wybrane dla chłopca i dla dziewczynki. Mąż nazywa malucha Junior (jest przekonany że to będzie chłopiec). W poniedziałek idziemy do lekarza mierzyć i ważyć naszą dzidzie, zobaczymy ile urosła przez miesiac - sadząc po rozmiarach brzucha chyba sporo Pozdrawiam cieplutko MAmusie i Dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
ota74 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 16:04 WITAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMUSIE ZWŁASZCZA TE STYCZNIOWE .DOPIERO CO ODKRYŁAM TO FORUM I JESTEM BARDZO PODEKSCYTOWANA TYM ODKRYCIEM.CZYTAM CO PISZECIE I DZIĘKI TEMU WIELE MOICH WĄTPLIWOŚCI ZNIKA . MOŻE PARE SŁÓW O SOBIE : JESTEM 30- TO LATKĄ , MIESZKAM NA ŚLĄSKU , TERMIN PORODU MAM NA 23 STYCZNIA I TO BĘDZIE NASZA PIERWSZA DZIDZIA. MIMO WIELU PROBLEMÓW I OBAW JESTEM SZCZĘŚLIWA ŻE BĘDĘ MAMĄ . TERAZ PRZECHODZE ETAP LĘKU CZY DAM SOBIE RADĘ I CZY Z DZIECIĄTKIEM WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE , CZY SIĘ URODZI ZDROWE I CZY PORÓD ODBĘDZIE SIĘ BEZ KOMPLIKACJI.ALEŻ SIĘ CIESZĘ ŻE WAS ZNALAZŁAM . POZDRAWIAM SERDECZNIE WAS I WASZE MALEŃSTWA . Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 16:53 Witamy Cie w takim razie Chciałam zapytać skąd jesteś bo ja dokładnie z Katowic? Jeśli będziesz miała ochotę pogadac zawsze możesz poklikać na GG: 5266899 Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 07.11.04, 18:50 Witam ja też czekam z utęsknieniem na styczen.Mam termin na 25 i czeka mnie wtedy ogromny wisiłek nawet powiem Wam ,że podwojny. W moim brzuchu zamieszkało 2 maluszków.Jestem ze Śląska (Świętochłowice). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 12:46 Hej! Ja tez jestem tu nowa. Bosko sie czyta, że inni tez maja takie same problemy. Mam termin na 16tego stycznia i juz sie nie moge doczekac. Umówiłam sie w pracy, że dam radę do końca listopada pracować i juz odliczam dni kiedy będę mogła się wyspać. Bosko, że będziesz miała blixniaczki, mój mąż marzył o tym, ale niestety będziemy musieli sie starać o kolejne dzieci za rok czy dwa. Rozpoczeliśmy juz kompletowanie wyprawki, czyli zbieranie rzeczy po znajomych, bo takie maleństwa nic nie niszczą i zabroniono nam kupowac ubranka dla maleństwa. A ja juz nie moge sie oprzeć jak chodzę po sklepach. Rozglądamy sie tez za łóżeczkiem, jest taki wybór na rynku, że aż nie samowite. Moze wiecie czym się kierować? Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Witaj Tina:) 08.11.04, 12:52 No to mieszkamy bardzo bliziutko siebie Jestem z Katowic a od niedawna mieszkam w Siemianowicach przy telewizji więc wręcz po sasiedzku Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
majalabeille Re: Styczniówki 2005 08.11.04, 14:50 Ja juz jestem na zwolnieniu bo nie wyrabialam osmiu godzin w pracy, Patryczek nie daje mi tak dlugo siedziec wygodnieMieszkam w Dąbrowie Górniczej i chętnie poklikam na gg moj numer 1084902. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Baby5 12.11.04, 10:59 O jak miło mieć sasiadkę. Siemianowice,Chorzów czy Świętochłowice to jak na jednym placu zabaw... Jak masz ochotę to napisz: justynasurlej@op.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 08.11.04, 22:00 A ja byłam dziś u lekarza i powiedział że jest wszystko idealnie. Mój Kamilek ma 40cm i waży 2 kg. Kamień spadł mi z serca bo zawsze przed wizyta denerwuje sie czy wszystko ok. Buziaczki dla wszystkich styczniówek. Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re:Dla zainteresowanych 10.11.04, 19:40 Podam Wam mój nr GG 3935921 oraz moj adres justynasurlej@op.pl Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Styczniówki 2005 jesteście?ulozenie Malenstwa 10.11.04, 22:04 Witam Wszystkie Stycznioweczki! Ja rowniez w styczniu spodziewam sie Malenstwa, bedzie to nasze pierwsze dziecko, z usg wyszedl chlopczyk - Kayetanek. Termin mam na 20 stycznia, oczywiscie mam wiele obaw i lekow dot. porodu, ale jednoczesnie nie moge sie doczekac tego dnia. Maluszek ma swoje humorki, czasami kopie prawie caly dzien, a innym razem nie chce mu sie odzywac, osobiscie wole jak kopie, gdyz wtedy wiem, ze wszystko jest ok. Co do wagi to nadrabiam zaleglosci /odkad pamietam wazylam 45 kg/, gdyz utylam ponad 12 kg . Alez sie rozpisalam Mam jednoczenie do Was pytania, jak jest u Was ulozony Maluszek, gdyz u mnie od poczatku jest polozony poprzecznie i juz troche sie obawiam, czy nie skonczy sie to cesarka, tym bardziej, ze lekarz cos takiego przybakiwal na ostatniej wizycie. Pozdrawiam serdecznie aga 29/30 tc Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 11:12 A ja dostaję "głupawki".Czasami nie mogę pozbierać myśli, jestem zakęcona. Wczoraj np. nie umiałam nawet sałatki wymieszać bo to wymagało za dużego skupienia,ale się udało po 1/2 godz.podejściu...Hi!Hi! Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 12:06 Witam! Ja mam termin na 15 ale pewnie będzie wcześniej!! Będzie córa! Pozdrawiam inne styczniowe mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 12:10 Mi zostało jeszcze 66 dni.... Jak ja sie nie moge doczekać a dni płyną tak wolno... Też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 14:39 Witam! Ja mam termin na 4 stycznia. Mam nadzieję, że moja córcia poczeka do stycznia U mnie 33/34 tc i nie ukrywam, że mam często "doły", szczególnie wieczorami. Nie umiem zbytnio sobie z tym poradzić. Chciałaby, żeby był już styczeń. To czekanie jest takie ciężkie.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: Styczniówki 2005 jesteście? 12.11.04, 14:57 Ja mam podobnie...muszę leżeć a to dodatkowo pogarsza sytuację bo czas dwukrotnie się wydłuża pozostało mi tylko czekać i modlić się żeby synek doczekał do końca stycznia..wierzę, że posłucha mamy i poczeka... a czas tak się dłuuuuuży... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mysza Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 01:11 Witam styczniowe Mamusie Ja mam termin na 1.01.2005r - będzie druga kobietka Nasza "starsza" niunia 27.01 kończy 5 latek, tak więc będzie 5-letnia różnica. Jedyne na co narzekam podczas ciąży (mam nadzieję, że już nic więcej się nie "przypałęta"), to ból pleców, zgaga i bieganie co 15 minut do toalety . No i oczywiście gdy tylko układam się do snu, to wtedy dzidzia zaczyna szaleć Ogólnie ciężko jest mi znaleźć wygodną "pozycję" do spania - zazwyczaj rano gdy się budzę, to czuję się jak zbity pies ) Mam nadzieję, że maleństwo doczeka do Nowego Roku u mamusi w brzuszku Wszystko poza pieluchami już mamy (sporo rzeczy zostało nam po pierwszej niuni). Starsza niunia ma na imię Sandra, a młodsza będzie na 99% Roksana. Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 11:57 Ale ta Roksanka fajny termin sobie wybrała! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 12:09 To prawda, pierwszy dzień stycznia, oby dzidzia zechciała poczekać. Mam nadzieję, że moja kruszynka też sie wstrzyma. Ja termin mam 3 dni po Roksanie Z drugiej strony to chciałabym żeby było już po wszystkim, żeby to był już styczeń. To czekanie mnie wykańcza, no ale muszę jeszcze 1,5 m-ca wytrzymać. Pozdrawiam wszystkie styczniówki Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mysza Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 14:41 Aniu, to trzymam mocno kciuki, aby Twoje Maleństwo również chciało poczekać do stycznia Mnie to czekanie też już dobija, ale najbardziej niecierpliwa jest córcia Codziennie pyta, kiedy wreszcie "wypuszczę" tą dzidzię, bo jej już jest tam ciasno ) Już wie, że najpierw będzie Mikołaj i choinka, a później dopiero dzidzia (mam przynajmniej taką nadzieję, że nie zrobi nam "niespodzianki" na Święta )) Oczywiście Sylwestra spędzamy w domku - stąd mam w razie co najbliżej do szpitala ) Odpowiedz Link Zgłoś
estusia Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 14:58 hejka! ja mam termin na 10 stycznia,ale coś czuję ze bedzie wcześniej, ale jakby co to do końca grudnia zaciskam kolana i trzymam pamiętam jak na początku ciąży przesiadywałam tutaj i byłam taka podniecona ze to 8, 10, 13 tydzień ciąży, a teraz to już jakiś taki przeżytek nie mogę się już doczekać kiedy przytulę mego synka.Pozdrawiam !!! estusia i 33tc mały Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 16:44 U nas termin wg OM na 12 stycznia ale ostatnie USG też stwierdziło 1 stycznia ale mam nadzieje że się mój synek trochę wstrzyma, bo szpital w którym mam rodzic oddają do użytku dopiero w styczniu (myślę że na początku), więc muszę również zaciskac kolana i czekać, ale ostatnie dni nie były miłe, Patryś wciskał mi główkę w krocze i bolał mnie brzuszek tak trochę miesiączkowo, no ale już lepiej i miejmy nadzeje że tak pozostanie do końca. Mój lekarz chce się ze mną spotykac już co 3 tygodnie i twierdzi że mały będzie gotowy do przyjścia za jakieś 4-5 tygodni, ale to tylko teoria praktykę ustali mój synek sam ) PO krótce: 15 kg na +, 110 cm w pasie, a mój synek w 31 tygodniu ważył 1510 g nie dużo ale jets bardzo długi zwłaszcza nóżki. Ułożony jest od 23 tygodnia cały czas główką w dół i gin twierdzi że już tak zostanie mae szanse aby się odwrócił bo ma za długie nóżki no i dobrze ) Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
agulka99 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 12:09 Witam wszystkie stycznowe mamusie!!! Ja dzis z Wami po raz pierwszy i z pewnością nie ostatni. Podobnie, zaliczam się do stycznówek - jednen z terminów, chyba najbardziej prawdopowdobny, to 2 stycznia 2005. Na razie wszystko wskazuje, że będziemy mieć chłopaczka. Zamierzam go urodzić w szpitalu na Solcu (W-wa). Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu do anna.p2 15.11.04, 17:54 Witaj. Ja również mam termin na 4 stycznia. Wszystko jest w sumie o.k., ale ostatnio gin stwierdził, że szyjka się skraca i musze iść na zwolninie. Generalnie dłuzy mi się to wyczekiwanie, to jakby nie było jeszcze 49 dni pozdrawiam wszystkie mamy Ula i Pawełek 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 19:42 Jestesmy ocztwiscie ja mam na 26 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiawich Re: Styczniówki 2005 jesteście? 13.11.04, 21:53 Ja tez mam termin na styczen, a dokladnie na 21! sporo sie nas styczniowek zebralo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ota74 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 12:12 Cześć Dziewczyny ! Ja mam termin na 23 stycznia.Czuję się w miarę dobrze jedynie co mnie męczy to ta paskudna zgaga.Jutro idziemy z Dzidzią do lekarza będziemy się mierzyć i ważyć .Maleństwo chyba nie urosło zbytnio od ostatniego badania bo czuję jak gania mi po całym brzuchu więc chyba ma jeszcze sporo miejsca.Pozdrawiam cieplutko Was i Wasze Maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 14.11.04, 21:32 No to jak stycznioweczki-zaciskamy kolana...hi!hi! A jak tam wasze wyprawki gotowe?Torba moze też już czeka? Ja wstępnie mam dzidziusiowe rzeczy, no ale zawsze czegoś brak.Jutro planuję jeszcze dokupić jakieś ciuszki bo sa takie cudenka, ze szok!Muszę jeszcze kupić lozeczka,wozek wanienkę+stojak, ale to juz z meżem bo osiolkiem nie jestem i na plecach nie przytacham. A torba?Nawet jeszcze torby nie mam i jakoc ciężko mi nawet o tym myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 10:29 Witam Stycznióweczki Ja także nie mogę się juz doczekać Maleństwa! Ciuszki juz wszytskie gotowe a w sobotę złożyliśmy zamówienie na całą resztę, którą odbierzemy dopiero po porodzie - poczeka na nas w sklepiku Mam nadzieję, że czujecie się dobrze bo u nas powiem szczerze jest super! Maluch całymi dniami daje o sobie znać ale bardziej się już wzgórkami rozpycha niz kopie. 09.11 byłam na usg i podobno duży z niego już chłopak. Był to dokładnie 29tc4d a wszystkie jego wymiary sięgały 31tc! Lekarka powiedziała, ze może byc spory bo juz wtedy ważył 1500g Duuuużo zdrówka i cierpliwości w oczekiwaniu na Mluszki www.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;17/st/20050121/dt/7/k/7d6c/preg.png P.S. A tu mój numer GG jeśli któraś z Was miałaby oczotę poklikać 5266899 Odpowiedz Link Zgłoś
pa.ma Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 18:23 Witam Ciezaroweczki-Stycznioweczki! Pozdrawiam z moja Malenka - ma sie pojawic 24 stycznia ; ) Juz sie nie moge doczekac. Pozdrawiamy Was cieplutko! Marta i Hania Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 27.11.04, 17:44 Hej Ja właśnie wkroczyłam w 35 tc ale brzuszek ani się nie opuścił ani specjalnie się nie zwiększa. Wszyscy mówią że mam mały brzuszek choć ja czuję się jak słoniątko. Nie mogę doczekać sie maleństwa. Wprawdzie mam planowaną cesarke ale lekarz nie określił konkretnego dnia(w pierwszych dniach stycznia). Mam nadzieję że córeczka nie wytnie nam wszystkim psikusa i wyznaczy swój termin. Pozdrawiam was stycznióweczki i wasze aniołki. Odpowiedz Link Zgłoś
i.n.f.i.n.i.t.y Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 21:07 Dziewczyny czy będziecie kupować kombinezon dla maluszka??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuncia25 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 22:41 ja już mam ale tylko dlatego że kupiła go moja mama. Myśle że napewno sie przyda. Radze Ci kupić taki z nóżkami a nie śpiworek bo bez problemu zapniesz maluszka w foteliku. Ten kombinezonik który ka mam nie jest za gruby więc przyda sie jak już mój synek będzie mógł wychodzić na spacerki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 23:12 Hej, hej! Widzę że wątek się rozrasta więc i ja się dopiszę Mam termin na 22 stycznia, będzie córa, która póki co kopie straszliwie, aż czasami mam wrażenie że chce mi się przebić przez skórę ) Po domu biega już 19 miesięczny kawaler i coraz częściej się zastanawiam jak mi się uda podzielić między dwójkę maluchów... ) A jeśli chodzi o śpieowrek - ja kupiłam małej (to na razie jedyna rzecz jaka kupiłam!) bez nóżek, za to z dziurką na pasy do fotelika Taki z nóżkami dla malucha jest niewygodny (taki miałam dla synka), wepchnięcie do niego małych, kruchychy nóżek często było ponad moje siły. Wydaje mi się że taki "całościowy" będzie dużo wygodniejszy Pozdrawiam serdecznie, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
agakom Re: Styczniówki 2005 jesteście? 15.11.04, 23:32 Witam Odnosnie spiworka - to ja tez kupiłam Maluszkowi taki calosciowy, ale za to z dziurką na pasy do fotelika /fakt to maz wybieral )) / Pozdrawiam serdecznie aga 30 tc Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu Re: Styczniówki 2005 jesteście? 16.11.04, 09:34 Hej Dziewczęta! To forum jest niesamowite. W końcu sie dowiedziałam czemu służą te dziurki w kombinezonie całościowym1!! Pozdrawiam Ula i Pawełek 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 18.11.04, 11:51 Ja też kupiłam kombinezony dla maluchow. Wiszą w szafie iczekają...ja tez. Rozm. 62 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 25.11.04, 19:12 Cześć Dopiero dzisiaj odkryłam to forum. Ja też spodziewam sie mojego maleństwa w styczniu. Będę miała cesarkę w pierwszych dniach stycznia. Już nie mogę się doczekać by zobaczyć córeczkę i przekonać sie że jest zdrowa. Czy są jakieś mamy z Krakowa? Chętnie poznam.Jaki szpital wybrałyście? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 25.11.04, 23:09 Widzę, że wiele z nas wybrało całościowe kombinezoniki z dziurka na pasek od fotelika Super sprawa, nie? Tez taki własnie zakupiłam. Tak jak pisałam wyprawka w postaci ubranek i innych niezbędnych drobiazgów czeka już w domku. Rzeczy taki jak wózek, łóżeczko, wanienka, pościele zamówiliśmy ale mam straszny dylemat, kiedy je odebrać bo w sklepie można przetrzymac aż do porodu... Z drugiej strony zaleca się wcześniejsze chociaż wypakowanie łózeczka, żeby się wywietrzyło z lakieru... Sama nie wiem; a jak to u Was wygląda? Czy sa jakieś styczniowe Mamusie, które będą miały cesarkę? Pozdrawiam! www.TickerFactory.com/ezt/d/1;8;17/st/20050121/dt/7/k/2cd5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 26.11.04, 08:35 Ja wszystko zgromadziłam już w domu. Co prawda to już drugi potomek i większość po prostu sobie czekała, ale przy pierworodnym 4 tygodnie przed terminem rozstawiliśmy sprzęty... i opłaciło się. Synek się pospieszył i wszystko już było na miejscu. Myślę, że z tym czekaniem to jednak przesada. Co ma być to i tak będzie, a wstawione i przygotowane łóżeczko tylko mnie uspokaja... Mam termin na około 5 stycznia, a już za tydzień szykujemy przemeblowanie. Pozdrawiam!!!! maksimi Odpowiedz Link Zgłoś
urodzecorke Re: Styczniówki 2005 jesteście? 27.11.04, 23:08 Ja jestem z Krakowa. Nieszczegolnie zastanawialam sie ktory szpital wybiore padlo od razu na Siemiradzkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: Styczniówki 2005 jesteście? 28.11.04, 11:42 Niestety się nie spotkamy bo ja rodzę na ujastek. Gorąco pozdrawiam i pogłaskaj ode mnie brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 20:11 dlaczego chcesz rodzić w siemiradzkim? znasz tam kogoś? słyszałas jakies opinie na temat tego szpitala? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lurien brzuch 26.11.04, 08:35 u mnie zaczął sie własnie 33 tc i chyba już obnizyl mi sie brzuch, czy to nie za wcześnie? jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
baby5 Re: brzuch 26.11.04, 08:44 Witaj U mnie też własnie zaczął sie 33tc ale nie zauważyłam, żeby obniżył mi się brzuch ale pamiętaj, że każda ciąża przebiega inaczej Pozdrawiam! www.TickerFactory.com/ezt/d/1;8;17/st/20050121/dt/7/k/2cd5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: brzuch 01.12.04, 16:58 Ja mam termin na luty, ale ostatnio moja pani ginekolog powiedziała, że moge pod koniec stycznia urodzic, więc dołącze do Was. Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: brzuch 26.11.04, 12:31 Ja zaczęłam 35 tydzień, lekarz zalecił mi teraz leżenie bo skróciła mi sie szyjka i macica też mi sie obniżyła. Termin mam na 4 stycznia i moja dzidzia chyba nie ma zamiaru tak długo czekać Nie mam jeszcze kilku rzeczy kupionych (podpasek, maści, laktatora, pieluszek dla dzidzi) Od wczoraj na dodatek mój mąż zastępuje kolegę z pracy, bo ten będzie na miesięcznym zwolnieniu. To oznacza późne powroty do domu. Akurat teraz kiedy ja mam leżenie!! No i nie dostanie teraz urlopu gdyby dzidzia miała zamiar wcześniej sie narodzić. Cała ta sytuacja mnie zdenerwowała. Teraz jest już dobrze. Nic na to się nie poradzi, co ma być to będzie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
carolla2 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 28.11.04, 21:56 Cześć, mam termin na 20 stycznia powodzenia pozdrawiam Karola 32tydzień "Bartek" Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 20:08 częśc!!!!!!! ja tez jestem z krakowa i mam termin na 25 styczeń. pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki! Odpowiedz Link Zgłoś
ap282 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 01.12.04, 21:24 Cześć.Jestem kolejną styczniówką.Mam termin na 24.01.2005r.Podobno ma być synek Mikołaj,a mam już dwu-letnią córeczkę.Nie mogę się już doczekać kiedy wezmę na ręce maleństwo,tylko boję się zazdrości ze strony córeczki.Dziewczyny trzymajcie się, nie długo rodzimy, styczeń tuż tuż. PA. Odpowiedz Link Zgłoś
tina23 Re: Styczniówki 2005 jesteście? 17.02.05, 12:00 NO I JAK TAM? PORODZIŁYSCIE JUZ? NO, JASNE ZE TAK. PROSZE DO RAPORTU. U MNIE JEST KUBUS I DOMINIK Odpowiedz Link Zgłoś