Dodaj do ulubionych

Małe piersi

05.11.04, 11:04
Proszę pocieszcie mnie, że nie jestem sama z tym problemem - jestem w 33 tyg.
a moje piersi w ogóle się nie powiększyły (tylko kilka cm pod biustem bo
utyłam już 12 kg)Obawiam się , ze nie będę mogła karmić i że coś jest nie
tak - pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • smallwitch Re: Małe piersi 05.11.04, 11:13
      Hej Saba
      nie martw się, ilość wytwarzanego pokarmu nie zależy od wielkości piersi. Moje
      piersi powiększyły się dopiero tuż przed porodem, a po porodzie jeszcze
      bardziej. Co prawda przed ciążą miałam B, ale wiem, że rozmiar nie ma tu nic do
      rzeczy. Ze mną na sali poporodowej leżała dziewczyna, która była niemal płaska,
      jedynie sutki jej odstawały (sorry za nieładne określenie) i karmiła swoje
      maleństwo, które doskonale się najadało. Powiem Ci nawet, że szło jej to
      duuuużo lepiej niż mnie, bo moje piersi zrobiły się wielkie, nabrzmiałe i mój
      synek miał problemy z uchwyceniem brodawki.
      Wiec nie mart się, na pewno bedzie dobrze - podobno przy karmieniu piersią
      sukces zależy w 90% od pozytywnego nastawienia
      pozdrawiam serdecznie i życzę obfitej "drogi mlecznej"
      smallwitch z Tomeczkiem (24.04.04)
      • saba13 Re: Małe piersi 05.11.04, 12:35
        Dzięki serdeczne Smallwitch, trochę mnie to pocieszyło.Ja też mam rozmiar B ale
        jak słyszę wokoło jak to wszystkim się piersi powiększają nawet o kilka
        rozmiarów no i do tego częste komentarze,że" ty to chyba nie będziesz miała
        czym karmić "to przykro się robi.
        • schaapje Re: Małe piersi 05.11.04, 12:41
          a mnie sie zrobilo 75D, ale zawsze mialam takie watle brodawki i teraz sie
          zaczelam zastanawiac, czy dam sobie rade z karmieniem. nie chce panikowac, bo
          moze nie jest tak zle (w koncu cos tam mam), ale wczesnej w ogole o tym nie
          myslalam....
          • patryszia Re: Małe piersi 08.11.04, 17:43
            Czesc.Nie przejmuj sie tym.ja tez mam male piersi a swojego synka karmilam 20
            mscy.Piekny okres.A teraz tez czekam 9tc.Pozdrawiam.
    • nerwus4 Re: Małe piersi 05.11.04, 12:40
      wielkość piersi nie ma wogole znaczenia przy karmieniu. To nie piersi, jako
      takie, daja mleko a gruczoły mleczne w nich produkują mleko. A owe gruczoły ma
      kazda z nas. No chyba , że u ciebie w rodzinie żadna nie karmiła piersia- wtedy
      to inna sprawa. mam znajomą , która miała A i lewdwie bylo je widac pod bluzka
      (miałam wrazenie ze mostek bylo jej widać) a po porodzie zalewała sie pokarmem.
      Spoko!!!!!!! wielkość to jedno a gruczoł mleczny to drugie!!
      • jowa20 Re: Małe piersi 05.11.04, 13:09
        wielkosc piersi nie ma nic do produkcji pokarmu,problemem moze jedynie byc
        jesli brodawki sa wklesle,a niektore kobitki tak maja.u mnie z C biust skoczyl
        na D,ale ja zawsze mialam dosc duzy biust.Jowa 29tc.
    • monia1973 Re: Małe piersi 05.11.04, 21:57
      Witam. Powiem bez ogródek. Zazdroszczę Ci. Ja przed ciążą miałam 75C-D. Teraz
      jestem w 19tc i 75F zaczyna być mały w miseczce. Prawo ciążenia staje się dla
      mnie pomalutku nie do zniesieniasmile)))To że masz małe piersi nie oznacza że nie
      będziesz miała pokarmu. Głowa do góry! Wszystko będzie dobrze.Moja koleżanka
      miała malutki biuścik, a karmiła przez rok i pokarmu miała dużo.
      Pozdrawiam
      Monia
    • joanna_poz Re: Małe piersi 06.11.04, 12:25
      Nie ma powodów do zmartwieniasmile
      U mnie przed ciążą - biust małe A, w ciazy i po porodzie - nadal A. Nawet nie
      mogłam kupic sobie stanika specjalnego do karmienia, bo najmniejsze są sporo za
      duże.
      A pokarmu mam dużo, a synek bez problemu ssie i rośnie jak na drożdżachsmile
      Pozdrawiam.
    • agatha_mama Re: Małe piersi 06.11.04, 16:29
      Hej, naprawdę i tak jesteś w komfortowej sytuacji, bo masz rozmiar B, a ja
      zawsze miałam A i liczyłam, że chociaż w ciąży mój mąż nacieszy się większym
      biustem, a tu lipa, urodziłam 2 dzieci, teraz spodziewam się 3 maluszka a biust
      stoi w miejscu!!!! Mleka miałam mnostwo, nie mieściło się w tym moim małym A i
      zaczynało się aż pod pachami!!!! HII, HIII smile))))
    • aga_gaga Re: Małe piersi 08.11.04, 16:18
      bez obaw moja droga.za to czy bedziesz mogla karmic piersia nie decyduje ich
      ksztalt ani ksztalt sutek.aureola otaczajaca brodawki wytwarza pokarm i ta
      odpowiednio wprowadzona do buzi dziecka zapewnia suksces!!!!!glowa do gory
      • ostinka Re: Małe piersi 08.11.04, 16:40
        nie no, bzdura....
        Kształt nie decyduje, bo pokarm wytwarzają gruczoły wewnątrz całej piersi, nie
        aureola!! Aureolę wprowadzasz dla pobudzenia/masażu kanalików mlekowych w
        środku i dla łatwiejszego zassania, pokarm wydobywa się z brodawki!!! Na pow.
        aureoli są jedynie gruczoły wydzielające większą ilość łoju do natłuszczenia
        brodawki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka