Dodaj do ulubionych

6tc i brak echa na usg

07.11.04, 21:30
2 tyg temu bylam u p. doktor w przychodni rejonowej. Stwierdszila ze to 6 tc.
dzisiaj bylam u innego lekarza i strwierdzil ze 6tc. potwierdzilo to usg.
Jednak na usg nie bylo nic widac oprocz pecherzyka plodowego. Czy to mozliwe
ze nie widac jeszcze dzidziusia? Czy mam sie czym martwic? Lekarz powiedzial
ze jesli pojawia sie plamienia to oznaczac bedzie ze cos jest nie tak a
powstanie pecherzyka jest objawem jakies infekcji. Ale test mi wyszedl
pozytywny. piersi mnie bola, brzuszek czasmi.
podzielcie sie swoimi doswiadczeniami
dzieki
Obserwuj wątek
    • abjankowska Re: 6tc i brak echa na usg 07.11.04, 21:47
      Nie martw się na zapas. Co prawda może byc różnie, ale trzeba myśleć
      pozytywnie. Brak echa płodu w pęcherzyku w tak wczesnej ciąży się zadarza dość
      często o czym świadczą liczne posty na ten temat. Ja akurat miałam już widoczną
      kropeczkę w 6 tygodniu właśnie, ale wiele kobiet jej nie ma. Głowa do góry i
      życzę pozytywnego zakończenia Twoich wątpliwości.
      Pozdrawiam
      Aga
    • packa761 Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 11:03
      Ja miałam podobna sytuację, w 6tygodniu był widoczny tylko pecherzyk płodowy
      bez zawiązków płodu, teraz jestem w 35tyg. i czekam na mojego dzidziusia. Życze
      zeby wszystko było dobrze, wydaje mi sie ze trzeba troche poczekac bo to
      jeszcze bardzo wczesnie.Ja na dobra wiadomość czekałam prawie trzy tyg. bo
      lekarz nie był pewny, wiec wiem co przezywasz.
    • ramika Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 11:25
      U mnie również na usg w szóstym tyg od OM był jedynie pęcherzyk i wyglądał jak by był pusty a teraz jestem w 28 tyg i z dzidzią wszystko w porządku
      pozdrawiam i myśl pozytywnie
      Emila
    • dori761 Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 11:31
      Nie martw sie i główka do góry u mnie było widac serduszko w 8 tyg ciąży a lekarz mi mówił że mozna rónież zobaczyć dopiero w 10 także nie denerwuj się teraz nie potrzebnie. Pozdrawiam
    • nonu Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 13:37
      Ja miałam identyczna sytuacje. Pomyślałam wtedy, ze za ok. półtorej tygodnia
      powinnam sobaczyć serducho i że to raczej niemożliwe, żeby dzidziul tak szybko
      urósł. Pomyliłam się, w osmym tygodniu maluch miał 12 mm a serce waliło jak
      szalone, pozdrawiam
    • aliceparis Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 15:47
      Ja miałam identycznie. W pierwszej chwili się przestraszyłam, ale potem lekarz
      powiedział mi, że może tak być i żeby się nie niepokoić tylko powtórzyć USG za
      2 tygodnie. Tak też zrobiłam. Wszystko jest w porządku. Mam w brzuchu zdrowe,
      choć jeszcze malutkie maleństwo (10 tydzień). Nie martw się, tylko powtórz USG
      za jakiś czas. Zobaczysz, że będzie dobrze!
      • socka2 Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 15:57
        hej, mialam tak samo jak Ty - 6 tydz. i pusty pecherzyk. Lekarz powiedzial,
        zebym przyszla za tydzien, to juz bedzie cos widac i faktycznie - serducho
        pukalo szybciutko. teraz jestem w 20 tyg., wlasnie jestem po usg polowkowym,
        wszystko jest na miejscu smile nie martw sie, na pewno wszystko bedzie w porzadku!
        pozdrawiam
        Ania
        • yo_oo Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 19:09
          dzieki Wam wszystkim za slowa otuchy. Dzisiaj juz panikowalam bo zeczelam
          plamic. Rano jak wstalam okazalo sie ze tak troszke leci ze mnei krew.
          Zadzwonilam do lekarza swojego i kazal mi natychmiast przyjechac. a ja kurcze
          cala w nerwach wsiadałam do samochodu i sama pojechalam do NIego. Ale i on mnei
          uspokoil. Powiedzial ze dopiero obfite krwawienia sa niebezpieczne. Za 9 dni
          ide na kolejna usg.
          pozdrawiam Was Mamusiesmile
          • mama2be Re: 6tc i brak echa na usg 08.11.04, 20:26
            yo! ja tez bylam dzis na usg, jest pusty pecherzyk o sr.6mm tj.ok 5 tydzien i
            mam czekac. u mnie problem polega na tym ze od ostatniej miesiaczki minelo
            sporo czasu ( 19.09) wiec nikt tak dokladnie nie zna terminu zaplodnienia. wiec
            nie wiadomo jaki zarodek powinien byc. bardzo sie denerwuje, i rozumiem cie w
            pelni, za tydzin mam sie pokazac na kontrolne usg. trzymam za ciebie kciuki i
            ty trzymaj za mnie. bedzie ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka