Dodaj do ulubionych

kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś tak?

13.11.04, 15:16
cześćsmiledzisiaj naszła mnie straszna ochota na kiszoną kapustę wczoraj na
ogórki kiszonesmile)heh,za to na słodyczę nie mogę patrzeć mdli mnie na samą
myślsmile)pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • estusia Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 15:18
      hej!
      ja też tak miałam i do tego nie mogłam patrzeć na wszystkie wędliny i mięso i
      bedę miała synka smile
      pozdrawiam
    • lukolka Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:07
      Hejsmile)
      Ja na początku miałam ochotę na kapustę kiszoną, ogórki kiszone i śledzie w
      occiesmile) O słodyczach, wędlinach, mięsie i ciemnym pieczywie nie mogłam nawet
      pomyśleć, bo od razu miałam odruch wymiotnywink
      Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe mamusiesmile)
      ___
      Ola 21t.c.
    • fenka Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:42
      smile
      Jestem w 35 t.c. i od samego początku "jadę" na ogórkach kiszonych, kapuście,
      śledziach i wszystkim, co pikantne i ostre smile
    • kalisa77 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:49
      słone, kwaśne- jak najbardziej, słodkie- na początku ciąży- NIE! teraz- czasemsmile
      Pozdrawiamy- Asia i Mochaś (28 tydzień ciąży)
    • nonu Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:54
      kapucha, sledzie i pomarancze. To jest to!!!
    • e_rubi Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 18:09
      ja tez wszystko co kwasne albo ostre a na slodkie nawet nie moge patrzec
    • ewaifranek Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 10:59
      Ja zaczęłam podejrzewać że jestem ciąży, gdy przyśnił mi się sen, w którym
      garściami wcinam kiszoną kapustę. 2 dni później moje przypuszczenia potwierdził
      test ciążowy. Przez pierwszy trymestr jadłam kapustę, kiszone ogórki, a dzień
      bez rolmopsa śledziowego w zalewie octowej był dla mnie dniem straconym. Przez
      lipiec i sierpień zjadłam dokładnie 4 lody, odrzucało mnie na widok słodkiego.
      za to obsesyjnie wcinałam owoce. Teraz (6mies), zmieniło mi się i mam
      codziennie ochotę na coś słodkiego, ale kapusta smakuje mi w dalszym ciągu.
      Pozdrawiamy Ewa+Franio
      • kurova Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 11:22
        Ja akurat wierzę w te zachcianki, kapustę kupowałam w wiadereczkach , jadłam
        same ogórki kiszone i mięso pieczone samemu w domu i urodziłam syna.
    • karolinajk Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 12:32
      Ja zanim zrobiłam test i dowiedziałam się o ciąży to zajadałam się kapustą
      kiszoną,śledzie i ogórki kiszone nie wchodziły w rachubę,teraz jem jeszcze
      kapustę ale już mam coraz mniejszą ochotę na nią,wolę słodkie,potrafię wafelka
      zagryźć kapustą kiszoną i popić mlekiem,mój mąż patrzy z podziwem na mnie.....
    • meggi76xo Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 18:01
      Tez tak mialam urodzilam chlopca
      • neti87 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 09:35
        Hmmmm, ja miałam może nie tak samo, ale podobnie, lecz mam mieć dziewczynkę...
        Mam nadzieję, że kapusta kiszona nie zawsze równa się chłopak...
        • fenka Re: Neti 15.11.04, 10:39
          O moich ciażowych kiszonych ogórkach, kapustach, oliwkach i śledziach pisałam
          powyżej. A na 99% będzie córeńka wink)
          • neti87 Re: Neti 15.11.04, 10:43
            Dzięki Fenka. Tę córeczkę moją to lekarz widział, ja zawsze sobie jednak
            margines błędu zostawiam, przecież to chodzi o to, żebym zdrowe dziecko
            urodziła. Ale czasem mam już dosyć, gdy mi mówią, że skoro kapusta to na pewno
            będzie chłopak. A ja całe życie uwielbiałam i uwielbiam kapustkę kiszoną,
            śledziki i ogóreczki. Pozdrawiam!!!
            • fenka Re: Neti 15.11.04, 10:58
              Właśnie zjadłam kolejną porcję salsy śledziowej - aż w gardle pali wink
              A kapusta stale gości w lodówce.
              Z tym marginesem błędu to racja, bo to, że nie widać siusiaka wcale nie
              oznacza, że go tam nie ma wink
              A komentarze "będzie chłopak!! odnośnie mojego menu nadal wywołują nasz
              uśmiech, bo od początku stawialiśmy na dziewczynkę - choc nie zamierzaliśmy
              tego sprawdzać do samego końca.
              Pozdrówki wink
              • neti87 Re: Neti 15.11.04, 11:10
                Ja mam w lodówce słój domowej kiszonej kapusty. Na początku ciąży stałam blada o
                8 rano w kuchni i oparta o blat słaniając się na nogach (upał był straszny)
                jadłam kapustę. Moja mama akurat gościła u nas i od razu jej się skojarzyło, że
                muszę być w ciąży, a skoro już jestem to powinna być córka, bo ona miała takie
                same odruchy, gdy była ze mną w ciąży. Dziś mam usg połówkowe u specjalisty.
                Może on sie wypowie na temat płci... Pozdrawiam smile)))
        • lula11 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 16:39
          Witajcie,
          na poczatku ciązy zajadalam sie śledziami w oleju..........
          A teraz zaczęlam drugi trymest i zachcianek nie mamsad((, a maz się cieszy,
          nigdzie biegac po nic nie musi........
          W pierszej ciazy zajadałam sie ogórkami kiszonymi i urodziłam dziewczynkę, w
          drugiej lody koniecznie oblane czekoladą ( a byl luty...) i ogórki kiszone,
          urodziłam tez córeczkę, a teraz były sledzie, ogórki zupełnie mi nie
          wchodząsad(, słodycze tez nie....ciekawe co to znaczy????

Agata.
          • majalatkowska Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 09:42
            sledzie w oleju... hmmm.... pozeram ich sporo, kapucha kwaszona jak
            najbardziej, ogoreczki kwaszone tez (z tymze ze z tym mam problem, bo mieszkam
            w Holandii sad( ), pomidorki, ze slodyczy wlasciwie tylko nutella mnie kusi, a
            i tak rzadko... mimo wszystko jestem w 16tc i mam juz 5kg na +... sad
    • malaika7 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 17:10
      A ja odwrotnie niż większość z Was: lody, czekolada, batony. I będzie chłopak.
      A dodam, że przed ciążą za słodyczami w ogóle nie przepadałam...
    • celka5 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 09:54
      witajcie
      a od kiedy mialyscie ochote na te kwasoty, ja jestem w drugiej ciazy, w
      pierwszej nic tego typu mnie nie nachodzilo, teraz sie okropnie czuje, ciagle
      mi slabo, ale to dopiero 45 dni od om wiec nie wiem czynie zawczesnie
      pozdrawiam
      • monisia_24 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 10:09
        a ja włąśnie czytam wasze opinie i zajadam się pizzą (schowałam kawałek
        wieczorem) i do tego jogurt kokosowy...hmmmmmm a jeżeli dobrze liczę to to
        dopiero 5 t.c. oooooooojjjjjjjj już się boje co będzie póżniej!!! smile))
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka