justysia98 19.11.04, 16:59 mam pytanko jestem w 5 tc i od pewnego czasu mam straszne bole w okolicach podbrzusza sa one tak silne jakbym za chwilke miala dostac okres czy powinnam sie niepokoic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: ciąża 19.11.04, 17:07 Witaj, Weź no-spę i natychmiast do lekarza, a jak nie masz możliwości to na izbę przyjęć do szpitala. Bóle jak na okres w tym okresie ciąży mogą być niebezpieczne. pędź do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
aliceparis Re: ciąża 19.11.04, 17:10 Ja też miałam takie bóle na samym początku ciąży, takie jakby kłucie jajników. To podobno normalne, bo jajniki intensywnie produkują progesteron, który odpowiada za utrzymanie ciąży. Tak mi powiedział lekarz. Ale najlepiej przejść się do swojego lekarza, żeby Cię przebadał. Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: ciąża 19.11.04, 17:14 potwierdzam, ja myslalam ze za chwile umre, bylam przekonana ze dostane okres, dopiero test mi uswiadomil ze jestem w ciazy. Bolalo bardzo do 10 tygodnia a potem jak reka odjal, teraz jestem w 20tym. Oczywiscie powinnas isc do lekarza ale nie panikuj, to prawdopodobnie macica sie rozrasta, jesli jstes drobnej budowy to potem dojda bole bioder, dzdzius robi sobie miejsce po prostu. ja polecaialam do lekarza (bylam wtedy na wakacjach wiec to nie byl moj gin) a on mnie nastraszyl ciaza pozamaciczna i nie spalam po nocah oczekuja krwawienia, a to macica sie rozciagala. teraz, w 5 mies znow mam bole,dzidzius sie rozpycha nos pa pomaga, lekarz kontroluje i jest ok, skoksultuj wiec ten bol ale nie daj sie wpedzic w pranoje pozdrawiam aga 20tc Odpowiedz Link Zgłoś
nadianka7 Re: ciąża 19.11.04, 22:55 Moim zdaniem-pedz do lekarza! Taki bol w tak wczesnej ciazy oze byc oznaka zblizajacego sie poronienia! Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: ciąża 19.11.04, 23:13 wiesz, ja rowniez tak mialam - biegalam to toalety co pare minut aby sprawdzic czy krwawie. spotkalam sie z lekarzem, ktory potwierdzil ze wiazadla sie rozciagaja, macica sie rozrasta i zalecil sporo wypoczynku, zero podnoszenia ciezkich rzeczy i ogolnie relaks. pozniej mialam uczucie jak gdyby ktos mi igielki wbijal i tez reakcja byla podobna. wszystko minelo! jak juz ktos powiedzial - nie panikuj ale dla swojego dobra skonsultuj to z lekarzem. i badz dobrej mysli! POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
leyre1 Re: ciąża 19.08.17, 14:13 Jesli sa te bole silne to mozna zrobic scan zeby sprawdzic czy ta ciaza nie jest pozamciczna. Jednak raczej to normalne, niektore kobiety tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: ciąża 21.08.17, 23:08 ta ciaza o juz do gimnazjum chodzi, geniuszu archeologii Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ciąża 22.08.17, 06:24 thea19 napisała: > ta ciaza o juz do gimnazjum chodzi, geniuszu archeologii kto inny wyciągnął ten wątek i został usunięty Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: ciąża 22.08.17, 20:35 Daj spokój. Nie ona jedna nacięła się na tego typu "wykopki". Na Małym Dziecku pocieszałam Rusłanke w sprawie jej synka w wątku chyba z przed 5 lat. Więc każdemu może się zdarzyć Odpowiedz Link Zgłoś