gosia_815 21.11.04, 17:40 Witam,mam pytanie,troszke się żle czuje,mam lekką temperature,jaka temp. (najwyższa)jest dopuszczana w ciąży?Czy można coś zażyć na jej obniżenie?Na razie mam 37,3 ale rośnie .Dodam że jestem w 35 tyg ciąży.Prosze o rady,dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almerka1 Re: PROSZE O SZYBKĄ RADE!!! 21.11.04, 17:46 witam możesz wziąć Paracetamol, ale udaj się do lekarza. Paracetamol jest przeciwskazany tylko w pierwszym trymestrze ciąży/ Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: PROSZE O SZYBKĄ RADE!!! 21.11.04, 17:52 mam doladnie ten sam problem ale mialam nawet 37,9 teraz mam 37. dzwonilam do lekarki, ktora powiedziala ze moge brac aspirin C musujaca do 2 tabletek dziennie, na duzy bol glowy 1 tabl apapu, ale raczej nie wiecej. rutinoscorbin i wit c mozna brac normalnie, ale zadnych reklamowanych nowosci itd minie pozwalala ajakby nie przechodzilo to koniecznie do lekarza a on wybierze jakis bezpeczny antybiotyk pozdrowienia, ja sie jutro wybieram do lekarza bo juz od srody mam straszny kaszel Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: PROSZE O SZYBKĄ RADE!!! 21.11.04, 18:04 dziewczyny, aspiryny absolutnie nie wolno brać w ciąży!!!!!!!! przeciwgorączkowo polecam Apap=panadol=paracetamol. brałam w 3 trymestrze tylko trzeba uważać, zeby nie przekroczyć dawki. można też rutinoscorbin. powyżej 38 st. - szybciutko do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś