Dodaj do ulubionych

Mrowienie w nodze

30.11.04, 11:53
Witam wszystkie ciężarówki. Mam problem i pomyślałam, że może któraś z Was
znalazła na niego sposób. Jestem w 34 tygodniu ciąży i od jakiegoś czasu
codziennie wieczorem i w nocy boli mnie jedna noga. To bardzo nieprzyjemne,
przypomina trochę mrowienie. Jest to dla mnie spory problem, bo nie pozwala
mi spać w nocy. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • edyta341 Re: Mrowienie w nodze 30.11.04, 13:26
      O rany, ja tak mam. Dokladnie tak samo - zaczyna sie po poludniu i trwa do
      nocy - w kazdym razie nie pozwala mi zasnac i doprowadza do lez. Okropne
      cholerstwo. Czytalam, ze nie ma jasno sprecyzowanych pogladow na temat tego
      skad bierze sie to mrowienie, hipotezy mowia ze moze byc temu winna zla dieta
      (zbyt wiele weglowodanow) lub anemia.
      W kazdym razie przejdzie po porodzie. Ciesze sie, ze to juz niedlugo, bo
      chybabym oszalala na dluzsza mete.

Pozdrawiam,
      Edyta i 37 tyg. Zosia
      • lukolka Re: Mrowienie w nodze 30.11.04, 14:06
        Ja mam coś podobnego. A że ostatnio byłam u neurologa, więc zapytałam o co
        chodzi. Pani doktor powiedziała, że w ciąży nie ma się co tym martwić, bo
        najprawdopodobniej jest to jakiś ucisk na nerw... i że przejdzie po porodzie. A
        ja jestem dopiero w 23 tygodniu wink Aha, no i jem cały czas magnez, bo swego
        czasu ręce mi cierpły do tego stopnia, że budziłam się w nocy z uczuciem, że
        rąk nie mam wink
        Pozdrawiam cieplutko!
    • tranulla Re: Mrowienie w nodze 30.11.04, 16:22
      Witam wszystkie przyszłe mamusie! Rzeczywiście takie mrowienia to nic
      przyjemnego, u mnie takie mrowienia pojawiły się jakiś miesiąc temu ale nie w
      nodze tylko w dłoniach,a dokładniej w palcach i to dopiero po przebudzenie.
      Czułam, że mam zdrętwiałe palce,a gdy próbowałam je rozruszać to zaczęły mnie
      nieprzyjemnie mrowić. Mam nadzieję, że to nic poważnego i że po porodzie minie.
      Życzę wszystkim aby po porodzie ustąpiły wszystkie dolegliwosci, które teraz
      nas nękają, abyśmy mogły cieszyć się naszymi maleństwami smile) Pozdrawiam
      Tranulla i Wiktoria smile)) (37 tg)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka