czyzewska.d 13.12.04, 11:56 Mam pytanko. Jestem w 22 tc. Na zwolnienie poszlam dopiero w 21 tc. Powiedzcie mi dziewczyny czy ZUS musi wczesniej poinformowac o kontroli w domu. I czy w gole w domu kontroluje ciezarne. Dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 11:59 Jesli na zwolnieniu masz napisane, że musisz leżeć to mogą Cię skontrolować bez uprzedzenia a jesli nie musisz leżeć to co im taka kontrola da? Wysyłają Ci wtedy wezwanie do badania kontrolnego w zusie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 12:23 Po kontroli mojego pracodawcy pan z Zusu zadzwonił do mnie i umóił sie na spotkanie ze mną. Na L4 miałam napisane że muszę leżeć pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
anulina Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 12:29 ja jestem teraz w 37 tyg, a na zwolnieniu siedzę od połowy października i też mam zusową schizę kilka moich koleżanek miało kontrolę, ale wszystkie pracowały b krótko w swoim miejscu pracy (do 3 m-cy) nie wiem, jak taka kontrola wygląda. moja koleżanka ma np miejsce zameldowania w kołobrzegu a mieszka w poznaniu więc za bardzo nie wiem jak ten zus by jej szukał ja mam gorszą sytuację bo mieszkam w miejscu zameldowania i czasem nawet boje się wyjść (w niedzielę!) na chwilę dosłownie na spacer pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
ania28.1 Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 12:34 mnie tez czeka spotkanie z zusem. Mozecie mi powiedziec czego moge sie spodziewac po takim spotkaniu-badaniu. Nie musze oczywiscie pisac ze do pracy moglabym isc... Odpowiedz Link Zgłoś
kasialu Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 12:43 Ja też się nad tym zastanawiam. Jestem na zwolnieniu do początku ponieważ moja ciąża to ciąża wysokiego ryzyka. I na czym pol. wizyta u lekarza w ZUSie? On bada ginekologicvznie ? Mam nadzieję, ze NIE!!! Moja ciąża to efekt kilku lat leczenia i nie pozwoile chyba na "grzebanie" jakiemuś lekarzynie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: Kontrol z ZUS 13.12.04, 12:45 ja miałam kontrol w sobote i kiedy pan do mnie dzwonił nie śmiałam zaoytać o której godz mnie odwiedzi ( bo miałam leżeć). czekałam zestresowana od rana a on pojawił sie w sobote o 14.00, szkoda że nie w niedziele o 12.00..... już pisałam o takiej kontroli, kilka dni w cześniej Odpowiedz Link Zgłoś