e-myszka 16.12.04, 08:57 Czy to mozliwe do rozpoznania? Wczoraj bylam na USG i lekarz powiedzial- cytuje"widze siurka". Nie wiem czy to nie za wczesnie na ocenianie plci????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-e-a-t-k-a Re: płeć w 12 tc 16.12.04, 09:03 Witaj, ja na usg miałam stwierdzonego chłopczyka w 14 tygodniu, jak dotąd (7miesiąc) wszyscy lekarze, a niestety odwiedzami ich kilku, potwierdzają. Podobno zależy to od sprzętu i wprawnego oka lekarza. Moj gin na słabym sprzecie potwierdził zdanie innego lekarza dopiero w 23tygodniu Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: płeć w 12 tc 16.12.04, 09:40 hej przy badaniu przeziernosci lekarz powiedzial mi, ze na 95 % chlopiec i czy chce sie z nim zalozyc? ( dobry specjalista od usg, spezt tez niczego sobie) nie chcialam, w 22 tc odwolal to bo nie mogl znalezc jajeczek na usg i raczej bedzie dziewuszka. sa dziewczyny, ktore do konca nie wiedza jaka dzidzulke nosza, wiec roznie to bywa. Ale 12 tc... dzidziuch jest wtedy baaardzo malutki i moze zmylic doktora pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
madzias1968 Re: płeć w 12 tc 16.12.04, 10:13 W 13 tygodniu byłam u dr T. Roszkowskiego, który w pewnym momencie stwierdził "płeć już widać". Ale nie powiedział czy to chłopczyk czy dziewczynka, a ja nie pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: płeć w 12 tc 16.12.04, 10:48 Mój ginekolog ma dobry sprzęt i w 13 tygodniu było widać dwie kreseczki między nóżkami. Powiedział, że to trochę za wcześnie na interpretacje. Powiedział tylko, że to może być cipuszka albo jajeczka, chociaż że jądra schodzą do moszny pod koniec ciąży i nie powinno ich byc teraz widać. Samego siusiaczka nie widział. W 23 tygodniu dzidzia się pokazała jak trzeba i jest dziewczynką. Ja chyba bym nie brała tego chłopaka tak na 100%. Poczekaj na kolejne USG Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: płeć w 12 tc 16.12.04, 11:20 Jeszcze się nie nastawiaj. Mój lekarz też w 12 tc stwierdził chłopca, ale dwa klejne USG w 16 i 25 tc pokazały , że jednak dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś