justysia98 02.01.05, 20:49 witam jestem w 10 tygodniu ciazy czy moge chodzic do dentysty i robic zeby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaala1 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:01 Lepiej leczyć niz dopuscić do infekcji, która bedzie szkodzić maleństwu. Idż do dentysty, zaznacz,że jesteś w ciąży, on powinien zdecydować co można a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
katka71 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:04 nie tyle mozesz co wrecz powinnas. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:36 Sami dentyści polecają małe dziury robić od razu, rzeczy bardziej skomplikowane - albo jeśli źle znosisz początek ciąży - w 2 trymestrze, bo wtedy już nie jest Ci niedobrze, a jeszcze brzuch nie przeszkadza. Należy unikać RTG, poza tym można wszystko, tylko dentysta musi wiedzieć o ciąży, żeby dobrał bezpieczne znieczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkr Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 22:11 Ku przestrodze popsute zeby mogą być przyczna poronienia. Ja miałam 3 zęby robione w czsie ciąży z odpowiednim znieczuleniem jak dotąd nie mam z nimi żadnego problemu. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mamakura Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:49 pewnie że możesz, znieczulenie bezpieczne, bo działa miejscowo, ja dopiero zaczęlam dreptać po urodzeniu i o matko... Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 03.01.05, 10:48 ja tez własnie w 1 trymestrze zacz\ełam chodzic do dentysty, musiałam wymienic wszystkie(5) plomby.Niestety 2 zeby musiałam robic kanałowo,bo pod plombami prochnica poszła w głab,ale te były robione w 2 trymestrze pod znieczuleniem.Ogolnie jest to koniecznosc,nie ma co zwlekac!!!Dobrze ze poszłam bo zeby przeciez były zaplombowane i nie bolały,myslałam ze sa wszystkie zdrowe,gdyby mi lekarka nie pokazała kamera na monitorze tej prochnicy to bym chyba nie uwierzyła),teraz juz latam co 6 msc do kontroli ,bo nie planuje miec sztucznej szczeki Odpowiedz Link Zgłoś