Dodaj do ulubionych

Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rodziły?

03.01.05, 17:06
Pytanie do tych ktore juz rodziły ,albo dopiero bedą.Ja w pierwszej ciazy
rodziłam w Miejskim i teraz takze mam taki zamiar,powiedzcie o swoich
doświadczeniach to moze byc dobra wskazowka dla innych mamus,ktore jeszcze
nie rodziły.Pozdrawiam wszystkie olsztyńskie mamusie.
Obserwuj wątek
    • 1jagienka Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 03.01.05, 17:33
      Ja też rodziłam w Miejskim w 2001, ale poród miałam trudny - od 8 rano nie było
      postępu porodu, długo się męczyłam i dopiero o 1 w nocy miałam cesarkę. Teraz
      (miałam 2 operacje i 2 zabiegi w obrębie jamy brzusznej)trochę przeraża mnie
      wizja tego porodu - nie chcę się w razie czego tyle mordować. Mój aktualny gin
      pracuje w Wojewódzkim więc teraz może tam. Ale szczerze mówiąc nie
      zastanawiałam się nad tym za bardzo i nie jest to dla mnie aż\ tak istotnesmile)
      • clo1 Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 03.01.05, 18:38
        Ja właściwie jestem z okolic Mrągowa. Na początku miałam w planach rodzić w
        Olsztynie, bo słyszała wiele dobrych opini na temet tamtejszych szpitali. Po 3
        miesiącach ciąży byłam zmuszona zmienić lekarza. Teraz chodzę do biskupca i
        zastanawiam sie nad porodem w tamtejszym szpitalu (co prawda mam jeszcze czas-
        4 m-ce). Może ktoś coś słyszał na jego temat?
        • dc_dream1 Re: Do clo1 04.01.05, 10:55
          Ja też przymierzam się do szpitala w Biskupcu, bo jeżdżę do tamtejszego
          lekarza.Mieszkam koło Reszla. Nie wiem ile w tym prawdy,ale podobno są tam
          tylko sale wielołózkowe. Podobnie,jak Ty, mam jeszcze prawie 4 miesiące, więc
          mam czas do namysłu.Chyba trzeba sie po prostu wybrać do szpitala w Biskupcu na
          odwiedziny i po prostu zrobic rekonesans.
          jeśli można wiedzieć, do którego lekarza jeździsz?
          • ewucha28 Re: Do clo1 04.01.05, 12:23
            Dziewczyny ja nie chce Was straszyć,ale nie słyszałam pozytywnych zdań na temat
            szpitala w Biskupcu,moze sie pozmieniało troszeczke bo temamt interesował mnie
            5 lat temu gdy rodziłam pierwsze swoje szczęście.Miałam bardzo udany
            porod,właśnie w szpitalu Miejskim,znakomita obsługę,jednoosobowa sale porodową
            z wanna,piłką i takimi pomocami porodowymi,personel tez miałam bardzo miły i
            jednym słowem nie męczyłam sie długo .Do szpitala trafiłam rano ,tydzień po
            terminie ze skierowaniem na sprawdzenie czy wszystko ok,czy trzeba
            interweniować,w szpitalu odeszły mi wody,ok 12.00 cos tam zaczęło mnie boleć a
            o 16 moja corcia była na świecie,3 faza porodu trwała ok 15 minut.Jednym słowem
            byłam zadowolona z porodu,z tego ze moj kochany mąz moze byc ze mna,szpital
            miejski tez wspominam dobrze i polecam,słyszałam,ze teraz mozna juz rodzić w
            wannie ,nie tylko przebywać w czasie II fazy,ale takze urodzić maleństwo w
            wodzie.
            • clo1 Re: Do ewucha28 04.01.05, 12:44
              Tak na dobra sprawę to chyba nie ma idealnego szpitala gdzie nie byłoby choć
              jednej pacjentki któraby narzekała. Ja jak na razie jestem skołowana co do
              wyboru szpitala. Bo lekarza mam w Biskupcu. O szpitalu tym słyszałam i dobrze i
              źle. Wiem że na pewno nie pójde do Mrągowa.
          • clo1 Re: Do dc_dream 04.01.05, 12:39
            Ja chadzę prywatnie do Rottke. Jak na razie nie mam mu nic di zarzucenia. A Ty
            do jakiego? Ja słyszałam że własnie w Biskupcu sa sale nawet 2 osobowe dla mam
            które urodziły. Na kiedy masz dokładnie termin porodu? Byłabym wdzięczna za
            utrzymanie kontaktu z Tobą, może masz adres email? Pozdrawiam Klaudia.
            • ewucha28 Re: Do dc_dream 04.01.05, 12:47
              Klaudio mieszkam w Olsztynie,jestem w 18 tyg ciązy chodze do doktora
              Mariaka ,ordynatora odziału poł-gin. w szpitalu miejskim.Po pierwszym porodzie
              lezałam w sali 3 osobowej,ale są takze 2 i 1 osobowe jednak gdzie sie wyląduje
              to to kwestia ilości wolnych miejsc i przepełnienia szpitala.Mozesz pisać na
              adres gazetowy ewucha28@gazeta.pl odpisze na 100%winkNapisz w ktorym jesteś
              miesiącu ,tygodniu wink
              • ewucha28 pomyłaka?:-) 04.01.05, 12:49
                sory,zle przeczytałam,myślałam Klaudio ze mnie pytasz,ale widze z e nie jestes
                z Olsztynawink))Pozdrawiam.
            • dc_dream1 Re: Do dc_dream 04.01.05, 13:36
              No to bywamy u tego samego doktora.Kto wie, może nawet spotkałysmy się w
              poczekalni?

Dzidzi spodziewam sie około 20 kwietnia.

Pytałas o adres
              dc_dream@op.pl
            • dc_dream1 Re: Do clo1 04.01.05, 13:40
              No to bywamy w tym samym gabinecie.
              Termin mam na 20 kwietnia.
              mój adres
              dc_dream@op.pl
            • roxi_hart Re: Do clo1 i innych rodzacych w Biskupcu!!!!!!!!! 05.01.05, 10:15
              Hej-ja tez chodzilam do Rottke i rodzilam w Biskupcu-odezwij sie chetnie napisze jak bylo-z tym ze mialam cc ale moze jakos Ci pomoge.
              Pozdrawiam
              Pisz na priva
              • clo1 Re: Do roxi_hart WAŻNE 05.01.05, 11:33
                Na twojej stronce masz wiad. ode mnie. Czekam na jakieś informacje. W razie
                czego to mój adres: Ni_coll@poczta.onet.pl
                • ewucha28 Re: Do roxi_hart WAŻNE 05.01.05, 17:38
                  Malarkiewicza - www.wm.pl/Index.php?ct=zdrowie_uroda&id=527191

Miejski-
                  www.szpital.olsztyn.pl/index1.php
                  Wojewódzki-
                  www.wss.olsztyn.pl/ginekologia.htm
                  www.wss.olsztyn.pl/aparatura.htm#osiągnięcia%20oddziału
                  www.wss.olsztyn.pl/noworodki.htm
                  • ewucha28 Gdzie rodzić 05.01.05, 19:31

Miejski-
                    www.szpital.olsztyn.pl/index1.php -tutaj trzeba wybrać oddział gin-poł ,blok-
                    trakt porodowy,izba przyjęć-gin-poł i poczytaćwink

Wojewódzki-
                    • ewucha28 Gdzie rodzić 05.01.05, 19:34
                      Nie poszły linki gry.....

Miejski-
                      www.szpital.olsztyn.pl/index1.php -tutaj trzeba wybrać oddział gin poł,
                      blok-trakt porodowy,izba przyjęć-gin-poł i poczytaćwink

Wojewódzki-
        • e_r_i_n Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 04.01.05, 12:45
          Witam 'sasidke' smile
          • e_r_i_n Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 04.01.05, 12:45
            Ups, sąsiadke smile
    • e_r_i_n Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 04.01.05, 12:49
      Ja pochodze z Mragowa, ale rodzilam w Olsztynie, wlasnie w Miejskim (moglam to
      zrobic, bo moj maz pochodzi z Olsztyna).
      Zdecydowalam sie na ten szpital z uwagi na wiele pozytwnych opinii na jego
      temat. Ogromna zaleta tego szpitala sa pojedyncze sale porodowe (ja nie
      wyobrazalam sobie porodu w wieloosobowej).
      Rodzilam w 2001 i mam generalnie dobre wspomnienia.
      Polozna co prawda byla srednio mila, ale lekarze swietni. Moglam dlugo chodzic,
      isc pod prysznic, polozna bardzo pomogla mi w porodzie.
      Po porodzie lezalam na patologii, bo na polozniczym nie bylo miejsc. I w sumie
      dobrze, bo tam lazienki sa przy pokojach.
      Ogolnie - polecam ten szpital.
      • 1jagienka a Wojewódzki? 04.01.05, 13:00
        Kurczę, na razie same opinie o Miejskim. A ciekawią mnie również te o
        wojewódzkim.
        Możę zróbmy tak:
        1. Zalety miejskiego:
        - pojedyńcze porodówki, dobrze wyposażone
        - nie ma lewatyw (czopki do "samoobsługi") i golenia
        - .......
        - .......
        2. Wady Miejskiego:
        - zbyt duży (jak dla mnie) nacisk na poród drogami i siłami natury
        - niezbyt miłe pielęgniarki (na takie trafiłam, leżałam tydzień)
        - jakieś niejasne afery z zakażeniami okołoporodowymi (bakterie???)

1. Zalety Wojewódzkiego:
        - odpukać, ale doskonały oddział do ratowania maleństw,
        - .......
        -......
        2. Wady Wojewódzkiego:
        - ......
        • ewucha28 Re: a Wojewódzki? 04.01.05, 13:19
          Dobrze bedzie jak ktos napisze także o tym "byłym szpitalu kolejowym"mozna tam
          takze rodzić,jechać bez skierowania,uznaja NFZ-za porod nie trzeba płacić
          Miejskiego zalety moim zdaniem:pojedyncze sale porodowe,bezpłatny porod
          rodzinny,nacisk na nat. porod(to dla mnie zaleta),możliwość porodu w wodzie,ja
          trafiłam na miły personel(ale mysle ,ze to jest tak:ludzie trafiaja sie raz
          fajni raz nie,raz w dobrych nastrojach raz nie ,bez wzgledu na szpital)pomoc i
          porada jesli chodzi o karmienie piersią,o wadach nie słyyszałam,ale dobrze ze
          napisałaś to juz mamy jakieś przeciw.
          Co do wojewodzkiego nie wiem ,między innymi zadałam to pytanie bo chciałam sie
          więcej dowiedzieć na temat tego szpitala.Piszcie mamcie,piszcie.
        • e_r_i_n Re: a Wojewódzki? 04.01.05, 13:19
          1. Zalety miejskiego:
          - pojedyńcze porodówki, dobrze wyposażone - zgadza sie
          - nie ma lewatyw (czopki do "samoobsługi") i golenia - ja w ogole czopka na
          oczy nie widzialam
          - wszystko jest za darmo (co jest niezmiernie istotne, gdy poslucha sie o
          kosztach w innych szpitalach).
          2. Wady Miejskiego:
          - zbyt duży (jak dla mnie) nacisk na poród drogami i siłami natury - ja tego
          tak nie odczuwalam. Poprosilam nawet o znieczulenie i nie bylo z tym klopotu.
          - niezbyt miłe pielęgniarki (na takie trafiłam, leżałam tydzień) - no tu sie
          niestety musze zgodzic.
          - jakieś niejasne afery z zakażeniami okołoporodowymi (bakterie???) - a o tym
          to juz nic nie wiem.
      • clo1 Redo e_r_i_n 04.01.05, 13:23
        A jakiego maiłas lekarza prowadzącego, jeśli można spytać?
        • nikadeluxe25 Re: Redo e_r_i_n 04.01.05, 14:22
          A jak jest z porodem u Malarkiewicza?Ja slyszlam b.pozytywne opinie i rozwazam
          mozliwosc porodu wlasnie tam.
          • ewucha28 Re: Redo e_r_i_n 04.01.05, 14:34
            no własnie pytałam tez o ten -to były kolejowy,sale jednoosobowe w sali po
            porodzie łazienka,tv,telefon, itp.Nie wiem jaka obsługa,słyszałam,ze predko
            wypuszczaja do domu,ale jak sie nic nie dzieje to nie widze powodu przebywania
            w szpitalu,w pierwszej ciązy rodziłam w poniedziałek,a w czwartek byłam w
            domu,omineła nas żóltaczka fizjologiczna,mi krocze dobrze sie goiło i mogłysmy
            iść do domku
          • yellow1 Re: Redo e_r_i_n 04.01.05, 16:40
            Rodzilam 4 m-ce temu u Malarkiewicza, moge z czystym sumieniem polecic ten
            szpital. Przede wszystkim doskonale, przemile polozne (nie tylko polozne, caly
            personel). ZZO za darmo, na zyczenie, wzywany jest anestezjolog, ktory sam
            namawia ewentualne niezdecydowane na ZZO smile Sale pojedyncze, z TV i telefonem.
            Dzieci sa ubierane w szpitalne ubranka, nie tzreba brac nic ze soba, dopiero na
            wyjscie. Tatus moze byc z mama i dzieckiem jak dlugo chce. Dzidzia po urodzeniu
            ma robione przesiewowe badanie sluchu. Mozna tez wynajac polozna prywatnie (u
            nich to kosztuje 300 zl, ale szczerze mowiac, bez wynajmowania opieka byla
            wysmienita, wiec chyba nie ma sensu placic). Jak macie jakies pytania, to
            chetnie odpowiem.
            • ewucha28 Re: do yellow1 04.01.05, 18:06
              A jak jest z opieka po porodzie tzn,miłe pielegniarki,pomagaja przy
              maluchach,po ilu dniach idzie sie do domu,czy podczas porodu miałaś
              lewatywe,czy czopki,jak jest z pomocami typu wanna,prysznic piłka worki
              ułatwiające kolejne etpy porodu? są ?-czy ułatwieniem jest tylko zzo?Czy przy
              salach są łazienki czy zbiorówki na piętrze?Czy sale porodowe to takze jedynki
              czy zbiorówki??Bede wdzięczna za odpowiedz,pozdrawiam.
              • yellow1 Re: do yellow1 04.01.05, 19:11
                Opieka po porodzie jest ok, mnie polozne duzo pomagaly, nawet jak przychodzilam
                w srodku nocy (corka nie umiala ssac), poza tym pokazywaly jak kapac,
                przewijac, mozna bylo zawsze sie o wszystko zapytac. Wychodzi sie po 2 dobach
                od porodu (bardzo szybko, ale mi to akurat odpowiadalo). W czasie porodu mozna
                pobujac sie na pilce, na worku. Wanny nie ma, jesli kobieta chce, moze isc pod
                prysznic. Lazienki sa niestety zbiorowe, ale to malutki oddzial, maksymalnie
                przebywac moze chyba 8 kobiet, kiedy ja rodzilam bylysmy 3, wiec nie odczuwalam
                z tego powodu dyskomfortu. Lewatywy i golenia nie ma (chyba ze chcesz), ja
                dostalam tez czopek na zwiotczenie szyjki macicy. Pozdrawiam!
                • ewucha28 Re: do yellow1 05.01.05, 09:59
                  DZięki za odpowiedzwink
                  Szpital Malarkiewicza za:
                  -miła opieka
                  -pomoce porodowe-piłka,worek,prysznic
                  -pokoje jednosobowe z telefonem i (TV-to akurat nie jest niezbednesmile)
                  -mały oddział
                  -darmowe zzo
                  -mozliwośc przebywania z członkiem rodziny takze po porodzie bez ogr. czasowych
                  -pomoc przy pielęgnacji maleństwa
                  przeciw
                  -brak wanny
                  -brak łazienki w pokoju po porodzie
                  to tyle na razie piszcie dziewczyny,to dla nas i dla przyszłych rodzących cenne
                  wskazowki.
                  Yellow1 mam jeszcze pytanie-czy porod rodzinny jest płatny,czy sale porodowe to
                  jedynki czy zbiorowki,co z nacinaniem krocza praktykuje sie czy odradza?Jak
                  jedzonko w szpitalu,smaczne???wink))
                  • ewucha28 Re: do yellow1 05.01.05, 10:02
                    Szpital Malarkiewicza za:
                    -miła opieka
                    -pomoce porodowe-piłka,worek,prysznic
                    -pokoje jednosobowe z telefonem i (TV-to akurat nie jest niezbednesmile)
                    -mały oddział
                    -darmowe zzo
                    -mozliwośc przebywania z członkiem rodziny takze po porodzie bez ogr. czasowych
                    -dzidzia po urodzeniu ma robione przesiewowe badanie sluchu
                    -pomoc przy pielęgnacji maleństwa

przeciw
                    -brak wanny
                    -brak łazienki w pokoju po porodzie
                  • yellow1 Re: do yellow1 05.01.05, 21:23
                    Porod jest bezplatny, sale porodowe sa 2, jedynki, choc przyznam, ze nie mam
                    pojecia co robia gdy kobiet jest wiecej i rodza w tym samym czasie... nacinanie
                    krocza zalezy od poloznej, ja rozmawialam z taka (mialam zamiar wynajac ja
                    prywatnie), ktora stwierdzila, ze pierworodkom nacina sie zawsze- z tego powodu
                    miedzy innymi zrezygnowalam z jej uslug. Jedzonko- jak to w szpitalu smile Acha,
                    na sale porodowa moze wejsc tez rodzina (oczywiscie juz po porodzie, kobieta
                    lezy z dzieckiem przez 2 godz. od porodu), u mnie rodzice byli juz w pol
                    godziny po urodzeniu coreczki.
                    • ewucha28 Olsztynianki jaki szpital wybieracie? 06.01.05, 10:01
                      No to miło,ja jak lezałam w miejskim to po porodzie tez jeszcze na sali
                      porodowej po opatrzeniu i przebraniu odwiedziła mnie teściowka i brat mojego
                      meżusia-są z Olsztyna,moja mama mogła posłuchac nas przez telefonwink)Rodziłam z
                      mężem,porod rodzinny bezpłatny.Fajnie jak napiszą jeszcze mamusie ktore chcą
                      rodzic w wojewodzkim ,albo juz tam rodziły,doświadczenia rodzących albo ich
                      znajomych sa najbardziej miarodajne.Dzięki Yellow2 za info.Pozdrawiam duzo
                      zdrowka dla Ciebie i Twojego maleństwa.
                      • yellow1 Re: Olsztynianki jaki szpital wybieracie? 06.01.05, 18:25
                        Trzymam kciuki, dziewczyny, zebyscie mialy szybciutkie i lekkie porody w
                        doskonalych warunkach!! Pozdrawiam smile
                        • ewucha28 Re: Olsztynianki jaki szpital wybieracie? 07.01.05, 12:37
                          Dzięki i buziaczkismile))
        • e_r_i_n Re: Redo e_r_i_n 04.01.05, 14:54
          Prowadzacego ciaze czy porod?
          W ciazy chodzilam do pani Pomiećko (polecam z calego serca), porod prowadzil
          zastepca ordynatora (nazwiska nie pamietam).
    • ewelsia Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 04.01.05, 14:31
      witam. jestem mamą od 5 m-cy, synka rodzilam w szpitalu wojewódzkim , (moją
      ciążę prowadził jeden z tamtejszych ordynatorów). ja polecam wlaśnie ten
      szpital z uwagi na najlepszy w regionie sprzęt oraz to, że nie męczą na siłe
      i nie upierają się przy porodach naturalnych,stąd wykonują tam dużo cc. w
      czasie ciąży byłam tam kilka razy ( miałam problemy) , za każdym razem byłam
      zadowolona. ale wiem też, że dużo kobiet nie poleca tego szpitala.
      swego czasu był szeroki wątek o wojewódzkim , co trzeba spakować, na co być
      przygotowanym, itp.

pozdrawiam, Ewelina i Mikołaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18194372&a=18194372
    • atlantis75 Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 04.01.05, 14:43
      Polecam Szpital Miejski. Rodziłam tam 17 listopada, więc całkiem niedawno smile
      Trakt Porodowy jest super. Położne fachowe i sympatyczne. Szczególnie pani Jola
      Pogorzelska, która odbierała mój poród smile

Pozdrawiam smile
    • roxana2001 Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 05.01.05, 18:10
      Z całą pewnością mogę polecić Szpital Miejski, w którym rodziłam 2 tygodnie
      temu.Obsługa miła, trafiłam na pojedyńczą salę. Poród przebiegał szybko i
      sprawnie. Interesowało sie mną 2 lekarzy, co chwila zaglądali czy dzieje się
      akcja porodowa (tzn. czy mama juz skurcze). Położna fachowa, przedstawiła mi
      kolejne etapy porodu i jak uśmierzyć ból (min zaproponowała prysznic).
      Interesował się mną również anestozjolog. Chociaż niepotrzebnie, bo
      zastrzegłam, że nie chce znieczulenia. Gdy urodziłam dzidziusia- to zabrali mi
      go, ponieważ miał małe problemy. O wszystkim byłam informowana na bieżąco.
      Dziewczyny, przed porodem robiłam wywiad wśród zanjomych o olsztyskich
      szpitalach. I powiem tak: wszędzie są plusy i minusy. Trochę trzeba mieć chyba
      szczęścia....Życzyę wszystkim przyszłym mamom powodzenia i jak najkrótszego
      porodu!!!
      • ewucha28 Re: Olsztynianki w ktorym szpitalu bedziecie rod 05.01.05, 19:23
        No ja tez obstaje przy miejskim bo tam rodziłam pierwsze dziecko i wspominam to
        bardzo dobrze,a moj lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu,bede czuła sie
        pewniejwink
        • badrak Re: Do Ewelsi 06.01.05, 11:00
          Hej!
          Mam do Ciebie prośbę, czy pogłabyś napisać coś więcej o szpitalu wojewódzkim,
          na co zwrócić uwagę, co się przyda a co nie. W marcu zamierzam tam rodzić,
          ponieważ moja ciążę prowadzi jeden z tamtejszych lekarzy, a także dlatego, że
          to ciąża zagrożona. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
          Pozdrawiam
          Agata
          • 1jagienka Re: Do Ewelsi 06.01.05, 11:04
            Agata, a kto - jeśli można - jest Twoim lekarzem. Ja chodZę do Wańczyka.
            A w kwestii szpitala mam coraz większy młynek. Chyba mąż zdecydujesmile
          • ewucha28 Re: Do Ewelsi 06.01.05, 17:44
            Podciągam wątek moze Ewelsia cos napisze?smile))
      • atlantis75 Roxana! 06.01.05, 12:40
        Gratulacje! smile)) To już urodziłaś smile
        Wszystkiego dobrego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka