sylka77 09.01.05, 23:08 Jakie są ich wady a jakie zalety proszę o pomoc. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysia125 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 00:37 Niewatpliwa zaleta - jesli maja skretne przednie kolko, to latwiej sie manewruje. Pochodz po ulicach i zobacz, czy dziewczyny podnosza przod wozka przy przechodzeniu przez kraweznik. Mnie wystraszyla opinia, ze sa mniej stabilne, ale sobie obejrzalam na kablowce program niemiecki o wozkach, byly tam testy i sie okazalo, ze wcale tak nie jest. Wiec uroczy trojkolowiec juz czeka na Juniora Trojkolowce przewaznie niezle sie skladaja i zajmuja mniej miejsca w bagazniku. Nasz zlozony miesci sie pod lozkiem (oczywiscie bez gondoli Pozdrawiam, Kasia + Junior Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 01:08 My tez zamówilismy trójkolowca- x-landera.Czekamy na przesylke,wiec nie wiem jeszcze jak to jest w praktyce.Slyszalam,ze jest swietny.A w sklepie prowadzil sie rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka77 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 15:28 To też mój faworyt, zastanawiam się tylko nad zakupem gondoli do X2 , termin porodu 25 marzec, może wystarczy sama spacerówka z nosidełkiem (dużo jeżdżę samochodem, mieszkam na III piętrze) Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 09:20 Rozejrzyj się po najbliższej okolicy, jak wygladają podjazdy dla wózków. U mnie niestety większość to 2 wąskie pochylnie a po środku przerwa ze stopniami na nogi. Nawet do przychodni mam taki podjazd, przystosowany dla 4 kołowców. Owszem można po czymś takim jechać podnosząc przednie kółko do góry, ale tak na codzień nie jest to wygodne, bo cały ciążar wózka musisz utrzymać w rękach, a gdy dzidzia podrośnie jest jeszcze ciężej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: TRÓJKOŁOWCE 11.01.05, 05:58 jako uzytkowniczka trojkolowca musze podpowiedziec- po pochylni sie wchodzi najpierw, ciagnac za soba trojkolowiec. Wtedy na pochylnie wjezdza sie dwoma kolami, sposob banalnie prosty a nieuciazliwy ) Odpowiedz Link Zgłoś
matka-natki Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 10:02 a czy te wozki nie sa przypadkiem wozkami sportowymi przystosowanymi bardziej do uprawiania sportów takich jak rolki czy bieganie niz do zwykłego spacerowania po ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 11:18 Nie,te wózki typowo sportowe to co innego.Zwykle trójkolowce sa uniwersalne.Tylko bardziej nadaja sie na wycieczki do lasu,po plazy itd.niz zwykle wozki. Jezeli chodzi o moje osiedle,to wszystkie podjazdy sa przystosowane dla wozkow inwalidzkich,wiec nie maja tej przerwy w srodku. Podobno to podnoszenie wozka przednim kolem minimalnie do gory nie powoduje braku stabilnosci,bo te wozki maja dostosowany do tego srodek ciezkosci. Jak bedzie w praktyce-zobaczymy. Zobaczcie na allegro-tam sa pokazane wozki typowo do joggingu-wygladaja zupelnie inaczej. Przepraszam za brak polskich znakow,ale cos mi sie wczoraj przestawilo w klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 15:51 ja tez jestem fanka trojkolowcow, mam maxi cosi ijest super. A co do tego. ze sa lepiej przystosowane do wycieczek po lesie czy plazy to parwda- ja bym jeszcze dodala ze nasze chodniki i ulice sa tak ekstemalnei dziurawe i nierowne efekt jest ten sam czy jezdzisz po lesie czy po wylamanych plytkac chodnikowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxara Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 20:07 Trzeba bardziej uwazac przy wjezdzaniu na kraweznik, bo niektore zachowuja sie jak chybotliwa taczka, kolyszac sie na boki, ale to podobno kwestia wprawy Odpowiedz Link Zgłoś
mikus11 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 22:25 Ja mam tylko wrazenie, ze te wózki sa z przodu bardziej wąskie niz klasyczne 4- kołowe. Przez co obawiam się, ze dzidzia bedzie miała mniej miejsca na nózki, a jak jeszcze dojdzie do tego spiworek zimą na nogi? Czy dziecko nie bedzie trącało nózka o przednie koło? ania Odpowiedz Link Zgłoś