Dodaj do ulubionych

biustonosze

17.01.05, 16:05
Witam
Mam pewien problem,jestem w 30 tyg ciąży i bardzo powiekszyły mi sie piersi z
rozmiaru c na małe e nie wiem jakie mam kupic staniki ,tak zeby nadawały sie
jak bede karmiła piersia czy moga byc usztywniane czy jakie inne.Kupiłam
sobie ostatni bawełniany dla kobiet karmiacych ale ten nie zdaje egzaminu nie
trzyma wogóle piersi i ogólnie jest co kitu!co radzicie jakie staniki wy
kupujecie na ciaze i karmienie?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aliceparis Re: biustonosze 17.01.05, 16:15
      Ja podobnie jak ty przeszlam z C do D, a teraz i w D ledwo sie mieszcze. Na
      okres ciazy kupilam Mamabel Trimpha, ale mam ten sam problem co Ty: nie pasuje
      mi ten biustonosz, nie trzyma piersi za dobrze. Kupilam wiec normalne
      biusonosze, tylko wlasnie w nowym rozmiarze i z fiszbinami. Ale podobno nie
      powinno sie nosic stanikow z fiszbinami, bo moga uciskac gruczoly, itd. A juz
      na pewno nie przy karmieniu. Na karmienie na pewno kupie sobie takie specjalne
      z odpinanymi miskami, a czy beda trzymac? Zobaczzymy.
      • office.be Re: biustonosze 17.01.05, 16:26
        Drogie Panie, moze bedziemy mogli wam pomoc; mamy staniki ciazowe z fizbinami,
        z bawelny, wykonczone tiulem - czarne; bardzo proste, ale sexy; dobrze trzymaja
        nawet duze biusty (klientki bardzo je sobie chwala); rozmiary 75BCDE, 80BCDE,
        85BCDE, 90BCDE, 95BCDE; kosztuja 89 zl; do stanikow mamy rowniez majtki pod
        brzuch i na brzuch - z przezroczystym czarnym tiulem - tak jak w staniku;
        aha stanik ma odpinane miseczki, abyscie go mogly wykorzystac do karmienia;
        zaprszamy be! galeria ursynow, al komisji edukacji narodowej 36 lok 125 Wa -wa
        22 6484330
        pozdrawiam zespol be!
        www.be.com.pl
        • mazuba Re: biustonosze 19.01.05, 12:45

ja bym chetnie poogladala ale strona sie nie otwierasad((
          magda, 30 tc
    • mpenzi Re: biustonosze 17.01.05, 16:16
      Cześć
      Wiem że te bawełniane, dla karmiących nie trzymają tak dobrze ale nie
      kupowałabym żadnych staników z usztywnieniami i dużymi szwami. Gdy będziesz
      miała pokarm każdy taki szew czy usztywnienie może ci blokować kanalik i
      dojdzie do dużych zatorów.Uwierz jest to bolesny koszmar. Może spróbuj znaleźć
      stanik dla karmiących z innej firmy. Najważniejsze żeby nic cię nie uwierało.
      Na początku piersi są wystarczająco obolałe same z siebie. Na szczęście to nie
      trwa długo. Powodzenia i miłych zakupówsmile))
    • sierpniowka Re: biustonosze 17.01.05, 16:18
      bladego pojecia nie mam jakie sa ok, ale wiem juz jakie sa niebezpieczne.
      zaznacze ze jestem na poczatku ciazy, wiec sie nie wymadrzam za bardzo smile ale w
      ciagu ostatnich miesiecy przeszłam przez rece czterech lekarzy, ktorzy
      podejrzewali u mnie raka piersi.
      otoz raka nie mam smile
      ale sprawce odkryłam sama - fiszbiny w staniku smile mimo, ze nic nie uciska, to
      jednak powstaja jakies zastoje. i stad dziwne guzki. az boje sie pomyslec co by
      było przy karmieniu!
      dlatego podnosze z pytaniem dodatkowym - co jesli nie fiszbiny?

pozdrawiam

joanna & zagadka do rozwiązania
      • ada111 Re: biustonosze 19.01.05, 12:13
        jak ktoś jest z Poznania-to polecam sklep Triumpfa na ul.Mielżyńskiego.(przy
        okrąglaku.Ceny jak w innych sklepach tej sieci,ale Starsza pani bardzo dobrze
        doradzi i pokaże.Już jak spojrzy na Ciebie to widzi jaki rozmiar masz itp.
        • mamamatiego1 Re: biustonosze 19.01.05, 13:12
          Też polecam Triumpha Mammabel Micro. Mam duży biust z natury 85D, a w ciąży
          urósł chyba do E. W każdym razie stanik się sprawdził. Bardzo łatwo odpina się
          miseczka - jedną ręką, co jest dość ważne. Na pewno nie podtrzymuje biustu tak
          jak z fiszbinami, ale biust wygląda dobrze. Jest bardzo dobrze wykonany.
          Polecam.

Małgoś, Mati i 12tc
      • bonkreta Re: biustonosze 08.02.05, 15:40
        Witaj, ja od zawsze mam podobny problem - nie mogę nosić staników z fiszbinami,
        bo uciskają mi nietypowo położony kanalik mleczny w jednej piersi, co powoduje
        tworzenie guzka i straszny ból. Lekarz powiedział mi, że powtarzanie się
        takiego stanu może prowadzić do raka piersi... Wszystkie staniki kupuję bez
        fiszbinów.

Teraz jestem w ciąży. Już w szóstym tygodniu przestałam się mieścić w swoje
        staniki :-0 Zawsze nosiłam B, musiałam kupić C. Kupiłam stanik Triumpha Cotton
        Classic Stretch za ok. 50 zł i jestem z niego zadowolona, jest bardzo wysoko
        zabudowany i dobrze trzyma piersi (dla mnie bardzo ważne, bo piersi mnie
        strasznie bolą przy najmniejszym ruchu). Triumph ma jeszcze 2 lub 3 inne
        podobne modele, ale o innym kształcie miseczki, na pewno coś wybierzesz.
    • dorotamoron Re: biustonosze 19.01.05, 12:56
      Ja polecam Mamabel Micro Triumpha dla kobiet karmiacych - kosztuje ok 75zl i
      jest rewelacyjny. Nie polecam biustonoszy z samej bawelny - sa tanie, ale
      zupelnie nie trzymaja biustu. Ja mam rozmiar 80E i dla mnie Triumph jest
      rewelacyjny. Tez miala z Triumpha ten biustonosz dla kobiet w ciazy i on jest
      faktycznie do niczego. Ale ten dla matek karmiacych polecam. W ogole z innych
      firm ciezko jest znalezc rozmiar E.
      • maja42 Re: biustonosze 19.01.05, 13:14
        i moim skromnym zdaniem to jest jedyny stanik który się nadaje. Ten Triumpha. Na
        dodatek trochę się dopasowuje do rozmiaru biustu, więc jak piersi jeszcze
        troszkę się powiekszą albo zmaleja to tez jest dobry. Ja wypróbowałam 3 różne i
        dopiero ten- jako czwarty zdał egzamin. Jest super. a biust mi sie powiekszył z
        c do f :o)
      • eva78 Re: biustonosze 19.01.05, 13:22
        Jestem już na finiszu ciąży- cały czas noszę bawełniane i bezszwowe staniki i w moim przypadku się sprawdzają. Ale noszę małe c, przy większych piersiach jest pewnie inaczej. Zastanawiam sie jeszcze nad kupnem stanika do karmienia. Z tych co mierzyłam, najbardziej pasuje mi właśne Mamabel Micro Triumpha. Jak dotąd zadowalały mnie staniki z Atlantica i tam mój obwód pod piersiami wynosi 75, a w Triumph 80 zapinam na ostatnią haftkę. Czy w Triumph numeracja aż tak się różni? Zauważyłyście też taką różnicę? Zgłupiałam i sama nie wiem o jaki rozmiar prosić w sklepie.
    • schaapje Re: biustonosze 19.01.05, 14:46
      A ja polecam wszystkim z Warszawy sklep Triumph'a na Grochowskiej (za rondem
      wiatraczna jadac od centrum). Panie sa doskonale przeszkolone i naprawde
      wiedza, jaki biustonosz na jakie piersi. Dotyczy to nie tylko rozmiaru ale tez
      fasonu. Kupilam u nich jeden biustonosz na poczatku ciazy i jestem z niego
      bardzo zadowolona, chociaz ani fason ani material mi na poczatku nie lezaly.
      Poszlam za namowa kolezanki i od tej pory polecam wszystkim moim znajomym.
      Wiekszosc kobiet nosi biustonosze w niewlasciwym rozmiarze (slynne 75B) i
      wlasnie w takich sytuacjach fizbiny uciskaja to, co nie powinny i powoduja
      rozne atrakcje opisane w jednym z postow powyzej, lub tez po prostu deformuja
      piersi. Ja myslalam, z mam 70C, a wyszlam ze sklepu z biustonoszem rozmiar 75D,
      a to bylo na poczatku ciazy, na szczescie biustonosz sie slicznie rozciaga, ale
      juz czuje ze bede musiala pomyslec o nastepnym no i oczywiscie takim do
      karmienia tez...

gdyby ktos sie tam wybieral - uprzedzam tylko, ze jedna z kobiet (starsza) ma
      dosc specyficzny sposob bycia i nie kazdemu on odpowiada, ale ja i tak uwazam,
      za warto sie do nich przejsc. zwlaszcza, gdy naprawde dba sie o piersi i nie
      chce ich sie znieksztalcic, czy doprowadzic do czegos gorszego... jak to
      okreslila moja kolezanka 'potraktuj to jak wizyte u specjalisty, ktory dobierze
      ci aparat korekcyjny na biust i niczym sie nie przejmuj, tylko sluchaj i ucz...'

pozdrawiam
      S.
      • falka32 Re: biustonosze 06.02.05, 20:10
        o, tak, ta pani ma bardzo specyficzny sposób bycia smile. Jak stary żandarm smile
        Trudno sie jest powstrzymać, zeby nie uciec jej z przebieralni lub nie dać jej
        w gębe za macanie, ale nistety, jest świetnym fachowcem i jeżeli potraktuje się
        ją jak "lekarza" to naprawdę wychodzi sie z doskonale dobranym stanikiem i
        znacznie lepiej wyglądającym biustem.
    • bzysia Re: biustonoszez Mothercare 19.01.05, 17:04
      Cesc babeczki, A ja Wam polecam goraco Mothercare dla kobiet w ciazy. Przed
      ciaza mialam rozmiar 70 D- wiec wcale nie malutki biuscik. Piesi urosly mi
      bardzo szybko- juz po ok miesiac byly wieksze, nabrzmiale i obolale. w
      mothercare na przecenie za 19 PLN kupilam wydawaloby sie bialy zwykly
      biustonosz ciazowy 70 DD. Mam go do tej pory (33 tydz) i uzywam naprzemiennie
      z drugim (czarnym) ktory kupilam ale juz bez przeceny za 89 PLN. Ten czarny
      kupilam o rozmiar wiekszy 75 DD, bo kolezanki mnie wystraszyly, ze ten bialy za
      dlugo mi ie posluzy. Od 2-go miesiaca uzywam na przemiennie i na okraglo tylko
      tych dwoch biustonoszy, sa wiec non stop prane i nic sie z nimi nie dzieje.
      Super wykonanie, miekka bawelna, szerokie ramiaczka- nie usiskaja, biust ladnie
      sie uklada. Polecam.
    • evellek Re: biustonosze 19.01.05, 17:35
      a ja polecam Anitę. na początku ciązy ochodziłam się za biustonoszami naprawdę
      sporo- żaden mi nie pasował (mam duzy biust)ale z firmy Anita podeszło mi kilka-
      ceny dość wysokie ale naprawdę warto- dobrze podtrzymują biust i się nie
      rozciągaja z czasem. Bawełniane "barachła" nadają się swietnie ale do spania-
      jak czeba mieć założone wkładki laktacyjne- wtedy pożadnie podtrzymujący
      biustonosz po prostu jest nie wygodny...
      • bzysia Re: biustonosze 21.01.05, 09:00
        czesc evellek, nie wiem czy widzialas biustonosze mothercare, ale sa one
        wykonane z bawelny bardzo dobrej jakosci, a Twoje okreslenie "barachla" nie
        jest zbyt mile.
    • mazuba Re: Mamabel Micro czy Micro Strech 19.01.05, 18:22

jest roznica w cenie ok. 15 - 20 zl i w skladzie, ten drugi ma 10% mniej
      poliamidu.
      to ktory polecacie do biustu D?moze byc E nawet po porodziesad
      pozdr
      magda, 30 tc
      • alex0525 Re: Mamabel Micro czy Micro Strech 21.01.05, 00:50
        Polecam świetny stanik do karmienia z polskiej firmy Mizet. Ma bezszwowe
        miseczki, odpinane do karmienia miseczki, ma antybakteryjną apreturę
        zapobiegającą rozwojowi bakterii i niemiłym zapachom. Na noc sprawdziły mi się
        zarówno na ciążę jak i po porodzie topy z firmy Eldar, szczególnie jeden model
        bezszwowy (sutki mam dość wrażliwe). Na wyjście np. do lekarza miałam "rosnący"
        staniczek mięciutki z mikrofibry, chyba też z Eldara. Był na fiszbinie, ale to
        mi nie przeszkadzało, a szwy ma w takim miejscu że nie drażniły piersi.
        Starczył mi jeden na całą ciążę, bo sobie rósł i piersi się powiększały a
        stanik idealnie leżał smile Triumph jest droższy trzykrotnie a niczym mnie nie
        zachwycił. Zakupiłam wszystkie ciążowe desusy w sklepie internetowym
        www.avanti.istore.pl jest tam dział z bielizną dla mam.
        • adag Re: Mamabel Micro czy Micro Strech 21.01.05, 10:43
          wiecie co, w każdym niemal sklepie dla kobiet w ciąży jest conajmniej kilka
          stanikó do karmienia, każda z was może sobie poprzymierzać i wybrać taki, który
          jej najbardziej odpowiada, wydaje mi się, że polecanie sobie konkretnych modeli
          nie sprawdza się, bo przecież każda z nas ma inne piersi. Trzeba pamiętać tylko
          o ogólnych wyznacznikach, żeby stanik był miękki, nie gryzł, nie uciskał, miał
          szerokie ramiączka, które dobrze podtrzymują biust.
          • mazuba Re: Mamabel Micro czy Micro Strech 21.01.05, 11:08
            a mi sie wydaje, ze trzeba mieszkac w stolicy , zeby tak napisacwink
            sa takie miejsca na ziemi, gdzie nie ma do wyboru "kilku stanikow ciazowych" i
            czasami nawet korzystniej i lepszy wybor jest w necie, a wtedy dobrze jest miec
            polecony model.
            pozdr
            magda, 30 tc
            • adag Re: Mamabel Micro czy Micro Strech 21.01.05, 11:22
              Nie mieszkam w stolicy, tylko w małym, nawet b.małym miasteczku, no ale zakupy
              zawsze robię w mieście wojewódzkim, bo mam do niego niedaleko, ale jeżeli ktoś
              nie ma dostępu do miejskiej aglomeracji, to faktycznie może być problem.
      • magdunia24 Dobre biustonosze w duzych rozmiarach 21.01.05, 15:28
        Ja przed ciążą nosiłam już spory stanik. Na ogół triumpha lub feliny. Niesety
        jak pisały mamy wyżej triumpha stanik do karmienia w ogole nie trzyma biustu.
        ostatnio trafiłam na staniki niemieckiej firmy anita, ktore sa dosc sztywne, bez
        fiszbin, i bardzo dobrze podtrzymują biust.
        Maja tylko jeden spory mankament - cena. Jeden kosztuje od 150 do 200 zl ( te
        wieksze, b dobrze trzymajace modele). Inne rozmiary - poniezej e, tez nie
        schodza ponizej 100 zl. Wydatek jednka sie oplaca. Pelen komfort
        • jamajka04 Re: Dobre biustonosze w duzych rozmiarach 03.02.05, 19:27
          a gdzie dostać tę Anitę???
          • magdunia24 Re: Dobre biustonosze w duzych rozmiarach 03.02.05, 20:00
            W warszawie w sklepie m jak mama
            Ma on tez swoja strone internetowa majkmama.pl ( taki adres mi sie wydaje)
            Pozdrawiam
            Magda
    • olga3025 Re: biustonosze 21.01.05, 12:11
      Na pewno nie polecam staników dla kobiet w ciąży i karmiących firmy H&M. Taki
      kupilam, na początku w przymierzalni leżal super ale później po kilku godzianch
      noszenia zrobil się po prostu niewygodny.
    • nika23 Re: biustonosze 21.01.05, 12:48
      zadne triumphy ani inne staniki rzekomo specjalnie dla kobiet w ciazy i
      karmiacych. To tylko wyciaganie kasy. Wczoraj kupilam sobie dwa staniki firmy
      Gatta, sportowe, na szerszych i waskich ramiaczkach, bawelniane, rozciagliwe,
      super wygodne. Nic nie uwiera, nie wychodzi bokiem, ladnie trzyma piersi, nie
      sciska, nie deformuje. A do karmienia wystarczy odchylic miseczke. A do tego sa
      bardzo tanie, ok 20 zl sztuka. Jak juz urodze to kupie sobie jeszcze ze dwie
      sztuki czarne. Do kompletu sa tez fajne majtki.
      Pozdrawiam
      • joanna266 Re: biustonosze 21.01.05, 12:55
        nika a gdzie można kupić te staniki?może znasz jakiś sklep internetowy gdzie są?
        byłabym wdzięczna za informację.już sobie zamówiłam jeden firmy adler ze sklepu
        internetowego polecanego przez dziewczynę na tym forum.ale warto jest mieć
        dwa.pozdrawiamsmile))
    • fiordilligi Re: problem z rozmiarem 21.01.05, 14:52
      Ja też mam problem. Normalnie noszę 70 C. Teraz powiększyły się piersi, ale pod
      biustem mam nadal 69 i nie ma mowy żebym kupiła 75D bo wyrzucę pieniądze w
      błoto. Szukam 70D, ale to nie takie proste. A znalezienie takiego rozmiaru
      biustonosza dla karmiącej to już chyba w ogóle niemożliwe. Może mi coś
      podpowiecie? Dzięki
      • yoko25 Re: problem z rozmiarem 21.01.05, 15:18
        jesli jestes z warszawy to tak jak pisala wyzej jedna z dziewczyn pojedz na
        grochowską 93 do sklepu "Atut" tam nie ma mozliwosci zebyc nie miala dobranego
        rozmiaru odpowiednio. Ja sie tam zaopatruję a mam rozmiar 80F.
        Pozdrawiam.
    • moyyra Re: biustonosze 21.01.05, 18:54
      A nie myślałyście o allegro, ponoć są tam biustonosze specjalnie przeznaczone
      dla przyszłych mamuś. Jeszcze nie kupowałam, ale przymierzam się do nich za
      jakiś czas.
      • sierpniowka Re: biustonosze 21.01.05, 19:03
        na odleglosc raczej trudno dobrac rozmiar zwlaszcza kiedy rozmiar jest sprawa
        nadzwyczaj zdumiewajaca wink
        codziennie inna ja smile
        zdumiewajace smile
        pozdrawiam
    • fruzik Re: biustonosze 21.01.05, 21:22
      Kupiłam Anita Maternity w Pepek Świata w Galerii Mokotów w Warszawie - rozmiar
      75D. Bez fiszbin, ale z dodatkowym utrzymaniem, elastyczny - trzyma bardzo
      dobrze. Jedyny mankament to cena 140 zł, ale byłam zdeterminowana, bo od
      fiszbin w starych bistonoszach porobiły mi się rany. Już wyleczone.

Trzymajcie się.
      • agg72 Re: biustonosze 21.01.05, 21:39
        Polecam staniki do karmienia firmy Naturana. Są z super bawełny i mimo braku
        fiszbin mają bardzo dobre usztywnienia tak że biust leży idealnie. Sama noszę
        juz 80 E a jak najdzie pokarm rozmiar stanika może powiększyc sie o numer. Jako
        nieliczni mają tanik w kolorze czarnym. Przy wyborze stanika pamiętajcie że
        trzeba sprawdzić czy dają się dobrze odpinac jedna ręką bo w drugiej będziemy
        miały nasze maleństwa.
        Pozdrawiam
        Ana
        • olga3025 Re: biustonosze 03.02.05, 11:56
          Zgadzam się co do Naturany. jedna z nielicznych firm, jeszcze przystępnych
          cenowo, gdzie fiszbiny nie są konieczne. jakościowo są bardzo dobrzy -
          niemiecka jakość. Duży wybór rozmiarów. Dwa kolory - biel i czerń. Niezle są
          też staniki Mothercare. Podobnie dobra bawelna i na prawdę dobrze obydwa
          trzymają. Naturana ma tylko jeden mankament - nie posiadają staników ciążowych,
          jedynie karmiące. Szkoda. W Mothercare można wybierać wśród takich i takich.
          Osobiście nie polecam H&M - niewygodny i kiepsko leży oraz Triumpha - ten
          ciążowy nie trzyma dobrze.
          Dziewczyny mam jedno pytanie, czy któraś z was natknęla się na stanik ciążowy
          ewentualnie do karmienia - beżowy? Bardzo lubię biale koszulki a niestety każdy
          bialy stanik prze taką przebija...
          • evellek Re: biustonosze 05.02.05, 16:51
            kolor beżowawo- różowy-krój jakby sportowy- genialny wg. mnie materiał- super
            podtrzymuje: ANITA 5084. płaciłam za niego 119 zł.
            • jamajka04 Re: biustonosze 05.02.05, 20:26
              jasne jasne

niestety szanowni panstwo z triumpha czy mothercare zapomnieli ze kobiety po
              porodzie maja troche większe piersi, szczególnie te co duże piersi miały i
              przedtem
              NIE MA DUZYCH ROZMIAROW !!! bo E to żadna łacha
    • iga.ma Re: biustonosze 06.02.05, 12:15
      czesć
      ja polecam zwykle biustonosze, zwykłe czyli nie takie za które trzeba zapłaćić
      150 zł, ważne by były elastyczne i z fiszbinami,kiedy byłam przyjmowana na
      oddział, położna robiła mi EKG i nawet ona strwierdziłą "o taki biustonosz jak
      ma być, nie uciska a świetnie podtrzymuje biust"
      takie będą też dobre na okres karmienia kiedy to biust powiększa się nawet w
      ciągu dnia kiedy piersi będą nabrzmiewać i trzebabędzie jeszcze zakłądać
      wkładki laktacyjne
      jeśli biustonosz będzie nierozciągliwy to fiszbiny moga uciskać i powodować
      zastoje w piersiach - uważajcie na to
      moim zdaniem niewarto wydawać wielkiej kasy ( nauczona doświadczeniem po
      pierwszej ciąży)bo po okresie karmienia wszystkie poszły i tak do kosza
    • czarrrna Re: biustonosze 06.02.05, 12:28
      A ja polecam biustonosze firmy Mothercare-maja nawet ogromne rozmiary (95E!) i
      dość przyzwoicie kosztuję-ok.100 PLN (choć teraz w wyprzedażach można je było
      kupić za ok.30 PLN-zarówno ciążowe jak i do karmienia).Bardzo dobrze trzymają
      biust, mają szerokie ramionka- i co ważne są czarne i białe do wyboru. Ja
      uzywałam w poprzedniej ciaży 70 C i byłam bardzo zadowolona. Teraz też kupię jak
      przyjdzie czas-w sierpniu...
    • pakanoak Re: biustonosze 19.05.05, 17:37
      Ładne i eleganckie biustonosze dla karmiących produkuje polska firma Alles. Na
      początkowe tygodnie karmienia dobrze sprawdzają się biustonosze bezszwowe,
      antybakteryjne Mama II ( szafamamy.pl/index.php?m=ass&id_ass=17565 ), a
      w późniejszych tygodniach, gdy laktacja się już ustabilizuje i nie grożą nam
      zastoje, można się skusić na coś bardziej wyrafinowanego, czyli biustonosz na
      fiszbinach wykończony koronką Mama New dostępny w kolorach białym i czarnym (
      szafamamy.pl/index.php?m=ass&id_ass=22984 ) oraz (jedyny na polskim
      rynku) kolorowy biustonosz w kwiaty Mama New K ( szafamamy.pl/index.php?
      m=ass&id_ass=24551 ).
      Biustonosze te nie należą do najtańszych (50-60zł), ale bardzo dobrze
      podtrzymują duży biust. Szkoda tylko, że rozmiarówka się kończy na miseczce E.

Dobre jakościowo są też bezszwowe biustonosze Mami-bo firmy Benefit dostępne w
      kolorach białym, czarnym i ecru. Mają dodatek elastanu i również ładnie
      podtrzymują biust. Niestety tutaj rozmiarówka kończy się na D. Można je kupić
      na stronie producenta www.bielizna-benefit.pl/sklep/30.htm

Paka
      • nona2 Sportowy Triumf zapinany z przodu 19.05.05, 18:27
        Jest taki świetny stanik Triumfa, sportowy, zapinaty z przodu, bez fiżbin,
        superwygodny i znakomicie trzymający biust. Niestety w Polsce od paru lat nie
        można już dostać tego modelu sad( (W Niemczech jest cały czas dostępny.)
      • pakanoak Re: biustonosze 09.08.05, 23:11
        pakanoak napisała:

> biustonosze bezszwowe,
        > antybakteryjne Mama II ( szafamamy.pl/index.php?m=ass&id_ass=17565 ), a
        > w późniejszych tygodniach, gdy laktacja się już ustabilizuje i nie grożą nam
        > zastoje, można się skusić na coś bardziej wyrafinowanego, czyli biustonosz na
        > fiszbinach wykończony koronką Mama New dostępny w kolorach białym i czarnym (
        > szafamamy.pl/index.php?m=ass&id_ass=22984 ) oraz (jedyny na
        polskim
        > rynku) kolorowy biustonosz w kwiaty Mama New K ( szafamamy.pl/index.php?
        > m=ass&id_ass=24551 ).
        >

Podane przez mnie linki nie działają.
        Wszystko można zobaczyć tutaj:
        www.szafamamy.pl/index.php?m=Main&f=Directory&id_dir=7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka