Dodaj do ulubionych

Ból brzucha!

18.01.05, 14:31
Mam problem- jestem w 3tc po ok 13 miesiacach starań. Ból brzucha nie
jest silny , ale przypomina trochę ten który pojawia się w trakcie @. Trochę
się tego przestraszyłam. Z lekarzem kontakt będę miec jutro, ale może
lepiej zadzwonić jeszcz dziś???

Obserwuj wątek
    • koleandra Re: Ból brzucha! 18.01.05, 14:34
      Może to oznaczać albo właśnie @ albo być objawem ciąży. U mnie we wczesnej
      ciąży też występowały takie bóle - jak na okres z tym, że były mniej silne. U
      Ciebie też to prawdopodobnie objaw ciąży, dużo osób tak ma.
      • scotia Re: Ból brzucha! 18.01.05, 14:39
        Jeśli dużo osób tak ma to mnie to trochę pociesza, choć brzmi to moze wrednie z
        mojej strony. Teraz mi trochę lepiej, bo zaczeły mi już przychodzić do głowy
        straszne scenariusze w związku z tym bólem. Mój, tak jak u Ciebie, nie jest silny.
        • marva Re: Ból brzucha! 18.01.05, 14:47
          Droga scotio!
          taki tępy ból w dole brzucha jak zawsze przy @ miałam prawie non stop tak
          gdzies do ok. 3 m-ca ciąży. Mój lekarz powiedział, że zazwyczaj tak jest,
          przepisał no-spę i kazał się nie denerwować. wytłumaczył, że spowodowane to
          jest zmianami, jakie zachodzą w organiżmie, zarówno hormonalne jak i czysto
          fizyczne - powiększająca się macica i związane z tym bóle wiązadeł. Teraz mam
          tez bóle w dole brzucha, ale wiem, że to norma bo brzusio rośnie i rośnie. Bóle
          są uciążliwe bo tępe i przewlekłe. Sama w poczatkach okropnie się tym
          przejmowałam, ale wiem, że ten problem dręczy wiele z nas co lekarz też
          potwierdza, więc się nie denerwuj i ciesz się z bycia mamą!
          • luna333 Re: Ból brzucha! 18.01.05, 14:53
            na samym początku też miałam takie bóle - mimo że test wyszedł pozytywnie -nie
            potrafiłam się cieszyć bo bałam się że dostanę @ - ale te bóle stawały się
            coraz słabsze i około 6tc -licząc od OM mineły - jak bolało i denerwowało to
            brałam no-spa, poźniej około 8/9 tc ginka kazała mi uważać na wszelkie bóle
            brzucha i ją o nich informować
            pozdrawiam
    • scotia Re: Ból brzucha! 18.01.05, 15:10
      B a r d z o wam dziękuję. Teraz spokojnie dotrwam do rozmowy z gin. To forum to
      jednak świetna sprawa, prawda?!
      • czarrrna Re: Ból brzucha! 18.01.05, 15:16
        A u mnie ból brzucha oznaczał,że ciąża jest zagrożona-praktycznie od początku
        byłam na podtrzymaniu a i tak dziecko urodziło się miesiąc wcześniej. Bólu ew
        podbrzuszu nie można lekceważyć, bo jego pochodzenie może być różne.
        • magdulka26 Re: Ból brzucha! 18.01.05, 15:40
          Ja nie chcę Cię straszyć ale mnie zaczął boleć brzuch juz po terminie @ zresztą
          przed terminem tez bolał.Jak sie okazało na usg w 6 tc miałam krwiaka ,musiałam
          lezeć zeby nie poronić.Teraz jest już ok.Ale mam nadzieję że u Ciebie ból jest
          spowodowany rozciągającą się macicą.
          • scotia Re: Ból brzucha! 18.01.05, 15:51
            Ja też mam taką nadzieję.
    • pimpek_sadelko Re: Ból brzucha! 19.01.05, 19:55
      koncze 7 tc. 3 wieczor pobolewa mnie podbrzusze, w dzien ok, wieczorem kiepsko.
      biore nospe, troche pomaga. mam nadzieje, ze to nic zlego?sad
      • scotia Re: Ból brzucha! 20.01.05, 14:44

Wczoraj rozmawiałam z gin- nie przeraziła jej moja informacja o bólu- kazała
        łykać Asmag i przyjść do niej za tydzień.
    • mamalgosia Re: Ból brzucha! 20.01.05, 14:56
      Ja tak miałam w obu ciążach i wszytsko się dobrze skończyło, ale brałąm no-spę
      rozkurczową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka