Dodaj do ulubionych

macie czarne myśli?

27.01.05, 13:14
NIe ma praktycznie dnia żeby w TV nie było jakiegoś programu o chorych
dzieciaczkach. Czy wy też reagujecie myślą :mnie również może to spotkać?. No
bo niby wyniki są w porządku, USG wykazało że wszystko jest na swoim miejscu,
ale jednak czarne myśli mnie nie opuszczają. Chociaż z drugiej stronu ja całe
życie byłam okropną pesymistką...
Obserwuj wątek
    • mimi261 Re: macie czarne myśli? 27.01.05, 13:29
      niestety, czym bliżej do zakończenia ciąży tym gorzej. TYm bardziej jak się ma zalecenie leżenia juz od dłuzszego czasu. Ja teraz strasznie się boję żeby nie zakręciło się w pępowinie.. straszne to wszystko...
    • luna333 Re: macie czarne myśli? 27.01.05, 13:32
      mąż powiedział swojej mamusi że ta zostanie babcią, o ona z tekstem - przecież
      u niej w rodzinie był zespół downa.
      ps. nie było, ale jest jedna upośledzona dziewczyna - tylko że na jej chorobę
      złożyło się tysiąc różnych czynników, które nie miały nic wspólnego z genetyką.
      (błąd lekarza przy porodzie, komplikacje okołoporodowe, późna ciąża itp).
      Ja wogóle nie dopuszczam do siebie tej myśli a mi wszyscy naokoło wmawiają
      takie rzeczy. Chciałabym gdzieś uciec na czas ciąży i wrócić dopiero z
      dzieciaczkiem.
    • ktos3 Re: macie czarne myśli? 27.01.05, 13:34
      ja tez sie boje...bardzo :o(
    • mima30 Re: macie czarne myśli? 27.01.05, 13:34
      Ja też mam czarne myśli i jestem na siebie zła z tego powodu. Mama juz jedno
      zrdowe, śliczne dziecko, dobra pracę, kochenego męża, buduje dom. Teraz jestem
      w ciąży i mam czarne mysli, że pewnie coś nie wyjdzie. Bo dlaczego ma być mi
      tak dobrze? Wariatkowo!!
      • sierpniowka jasno rozowe :) 27.01.05, 15:16
        smile
        cale zycie bylam skrajna pesymistka... a teraz... zwrot o 180o smile powaznie smile
        wiem, ze jem to co trzeba, witaminy biore jak nalezy, badania robie regularnie i
        duzo sie usmiecham. i wiem ze nie moge zrobic wiecej. i dlatego sie nie matrwie smile
        ach! i jeszcze jedna ciekawa sprawa - przez cala swoja pesymistyczna czesc zycia
        badania mialam takie sobie lub po prostu zle... a teraz... sa idealne smile
        dlatego usmiecham sie jeszcze wiecej smile
        • jenifer1 Re: jasno rozowe :) 27.01.05, 16:16
          Ja się bardo boję , bo dzisiaj miałam usg i mam pęcherzyk ,który wygłąda na 4
          t.c. a wg. daty ostatniego okresu to powinien być 8 t.c. Za dwa dni idę na usg
          dopochwowe i zobaczymy - może tylko przesunięcie owulacji.
    • qwiatuszek76 Re: macie czarne myśli? 27.01.05, 20:27
      Ja się bałam i w pierwszej ciąży i teraz w drugiej też, nawet bardziej.
      Dokładnie tak samo myślę czemu za drugim razem ma być dobrze, tym bardziej, że
      druga ciąża nie była planowana - pół roku po porodzie. Ale staram się walczyć z
      tymi myślami, bo dla dziecka ważne jest żeby mama była szczęśliwa. Trzymajucie
      się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka