backpacker 08.10.03, 05:30 Arnold gubernatorem Kalifornii. Teraz jestesmy statystami w filmie Gouvernator 1. Ale przynajmniej nie bede musial placic $700 registration fee za samochod hehe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akawill Re: Gouvernator 1 08.10.03, 19:30 No to napiszcie cos co o tej sytuacji myslicie. Wyglada bardzo ciekawie: zwyciestwo republikanina w Kalifornii, byc moze powiew swiezego wiatru w partii republikanskiej, charyzma - ta zawsze jest fajna... Mi sie w zasadzie podoba (ale nie wybryki z paniami). Odpowiedz Link
backpacker Re: Gouvernator 1 08.10.03, 20:03 Pozyjemy, zobaczymy Akawilu. Mamy 8 miliardow deficytu a Arnie obiecal zniesc malo popularne car tax co dolozy kolejne 4-ry biliony. Facet ma niezle zadanie przed soba gdyz caly rzad i parlament nalezy do demokratow. Pieniedzy na wszystko malo a obiecal zadnych nowych taxow. Ja mysle ze jego wybor jest bardziej protestem niz rozsadkiem. Ludzie zaczynaja miec dosc tych "carreer politicians" ktorzy skacza jak na sznureczkach poruszanych przez korporacje i maja nas wszystkich w glebokim powazaniu... Miejmy nadzieje, ze mu sie uda polaczenie wspolnie sil demokratow i republikanow. Bylo nie bylo wczoraj pol klanu Kennedych za nim stalo. Z drugiej strony jednak Jesse Ventura probowal w Minnesocie i nie bardzo mu wyszlo. Ale co tam, fajnie miec Arniego za gubernatora :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Gouvernator 1 08.10.03, 19:35 On mowi po austryjacku. To dla mnie zdecydowny plus , bo to jest najladniejszy niemiecki :-)))) Kran. Odpowiedz Link
don2 Re: Gouvernator 1 08.10.03, 19:54 a MNIE TO ZWISA KALAFIOREM !!!! kto to powiedzial? D. Odpowiedz Link
alaskanka3 ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:14 Jestem zalamana, chyba emigruje na jakas wyspe bezludna ? nie dosc ze mamy za prezydenta cwiercinteligenta nie liczacego sie z niczym poza wlasnym nosem, teraz jeszcze ten gubernator. Nasza okolica w 75% glosowala przeciw temu cyrkowi: www.theargusonline.com/Stories/0,1413,83~1968~1684211,00.html Odpowiedz Link
don2 Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:20 A wy macie prawo glosu? tak pytam tylko z ciekawosci. Odpowiedz Link
don2 Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:25 backpacker napisał: > Kto to sa "wy"? No nasi kochani Amerykancy. Odpowiedz Link
backpacker Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:30 Ja nie jestem "Amerykaniec" wiec nie mam. Ale ktos glosowal wczoraj wiec chyba sporo jednak ma. Odpowiedz Link
don2 Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:33 backpacker napisał: > Ja nie jestem "Amerykaniec" wiec nie mam. Ale ktos glosowal wczoraj wiec chyba > sporo jednak ma. szanowny kolego ,rozumie cie doskonale,ciekaw jestem ,kto z naszych dyskutantow czytajac niektore wypowiedzi odnosze wrazenie,ze niektorzy to tam przybyli na Mayflower ( dobrze napisalem? ) Odpowiedz Link
akawill Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:37 Ja mam, ale nie w stanowych kalifornijskich. Odpowiedz Link
backpacker Re: ....chyba emigruje ? 08.10.03, 20:23 A emigruj, do Arizony czy Nevady bo tam teraz mnostwo ludzi sie przenosi. Za 200 tys mozna kupic ladna chatke w Phoenix. To samo w LV. Tylko te upaly... Odpowiedz Link
maly.ksiaze A tak z ciekawości, Alaskanko... 08.10.03, 20:57 Cóż takiego (złego) w umięśnionym Austryjakoamerykaninie, że trzeba się ucieczką salwować. Pytam, bom ciekaw Twej opinii - rzecz mnie osobiście nie dotyczy w najmniejszym stopniu. Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link
don2 Re: A tak z ciekawości, Alaskanko... 08.10.03, 21:02 maly.ksiaze napisał: > Cóż takiego (złego) w umięśnionym Austryjakoamerykaninie, że trzeba się > ucieczką salwować. Pytam, bom ciekaw Twej opinii - rzecz mnie osobiście nie > dotyczy w najmniejszym stopniu. > > Pozdrawiam, > Dolacze moje pytanie o prawo wyborcze. > mk. Odpowiedz Link
backpacker Re: A tak z ciekawości, Alaskanko... 08.10.03, 21:09 Moge ja? Choc nie pytany? Arnold to republikanin i w dodatku lapie baby za cycki. Demokraci takich nie lubia. No chyba ze jest jednym z nich. Odpowiedz Link
don2 Re: A tak z ciekawości, Alaskanko... 08.10.03, 21:13 backpacker napisał: > Moge ja? Choc nie pytany? > Arnold to republikanin i w dodatku lapie baby za cycki. > Demokraci takich nie lubia. No chyba ze jest jednym z nich. Naprawde lapie baby za cycki? znaczy zdrowy i normalny !!! Bym na niego glosowal tylko za to!!!!! Odpowiedz Link
waldek.usa Re: A tak z ciekawości, Alaskanko... 08.10.03, 21:37 don2 napisał: > backpacker napisał: > > > Moge ja? Choc nie pytany? > > Arnold to republikanin i w dodatku lapie baby za cycki. > > Demokraci takich nie lubia. No chyba ze jest jednym z nich. > > > > Naprawde lapie baby za cycki? znaczy zdrowy i normalny !!! Bym na niego > glosowal tylko za to!!!!! > No i wlasnie! Zdrowy chlop, stanu wolnego, impeachment mu nie grozi, czemu nie! Baby raptem sobie "przypomnialy" i co sie stalo? Arnie grzecznie wszystkich przeprosil i wybory wygral. A te baby, jako polityczne kurvy, powinny jego teraz przeprosic. Odpowiedz Link
alaskanka3 'Zdrowy chlop, stanu wolnego' 09.10.03, 20:31 waldek.usa napisał: > No i wlasnie! Zdrowy chlop, stanu wolnego, impeachment mu nie grozi, czemu nie! > Baby raptem sobie "przypomnialy" i co sie stalo? Arnie grzecznie wszystkich > przeprosil i wybory wygral. > A te baby, jako polityczne kurvy, powinny jego teraz przeprosic. > Wolne zarty. Wystarczylo popatrzec na zachowanie sie Marii i Arnolda na podium podczas ogloszenia zwyciestwa. Nie mam ochoty pisac wiecej na ten temat, okaze sie w praniu. Odpowiedz Link
alaskanka3 Coz takiego w umiesnionym Austryjakoamerykinie ? 08.10.03, 21:33 Na moj gust poszlo mu calkowicie w miesnie i nie stalo zasobow na wyposazenie mozgu. Poza tym: brak wyksztalcenia + arogancja + pewnosc siebie + wladza == mieszkanka bardzo niebezpieczna. Efekty widac chociazby na przykladzie prezydenta, ktory rozpetuje wojne na drugim koncu swiata bo chce sie zrewanzowac kumplom z biznesu naftowego, ignorujac opinie swiatowa, a kiedy wszystko rozwija sie nie tak jak sobie maly Jas wyobrazal, "wyzywa" pozostale kraje do przylaczenia sie do awantury. Az sie boje pomyslec co sie teraz bedzie dzialo w Kalifornii. Co do praw wyborczych: rozpoczynajac przed 10 laty obywatelstwo US mozna bylo uzyskac bodajze po 7-8 latach (2 lata na uzyskanie Green Card, po 5 latach przebywania na statusie Legal Alien mozna bylo zlozyc podanie o obywatelstwo). Odpowiedz Link
don2 Re: Coz takiego w umiesnionym Austryjakoamerykini 08.10.03, 21:40 To co mozna bylo to wiemy z tym obywatelstwem itd.ja pytalem masz czy nie? To chyba nie jest niedyskretne albo obrazliwe pytanie? wiesz czasami z ta arogancja to jak z ubrankiem lub nikiem " trzeba dla image " cholera kiedy ja naucze sie pisac po zagranicznemu. D. Odpowiedz Link
backpacker Re: Coz takiego w umiesnionym Austryjakoamerykini 08.10.03, 21:45 Co ma Bush do Arnolda?! Ty masz wyraznie problemy z mysleniem. I widac na kilometr ze masz zero pojecia kto to Arnold. Typowy demokratyczny belkot. Odpowiedz Link
akawill Re: Coz takiego w umiesnionym Austryjakoamerykini 08.10.03, 22:00 Chyba jestes uprzedzona. Osobiscie nie widze przeszkod natury osobowosciowej (choc znawca duszy Arnolda nie jestem). Problemy moga byc bardziej innej natury: partnerzy w rzadach tj. reszta administracji w Kalifornii, takze zastana sytuacja. Mi sie podoba, ze Arnold nie jest smooth talker. Tak jak pisal backpacker: zobaczymy. Odpowiedz Link
alaskanka3 nie mam zdolnosci jasnowidza 08.10.03, 23:39 Ale cos mi mowi ze na tym "wyborze" Kalifornia wyjdzie podobnie jak cale US na "wyborze" Busha. Podczas poprzedniej kampanii prezydenckiej mialam takie same odczucia wzgledem Busha, dziwilo mnie bardzo ze nikt nie widzi ze jest to socjopata, publika dawala sie nabrac na "swojego chlopa". Co do pytania o obywatelstwo, odpowiedzialam dosc jasno chyba ? Jestem w Kalifornii od 10+ lat. Odpowiedz Link
maly.ksiaze Nie żebym się znał na amerykańskiej polityce... 09.10.03, 00:33 ...ale zdaje mi się, że jedyne, co łączy Arnolda S. i miłościwie Wam panującego GWB jest przynależność do Partii Republikańskiej. Czy nie jest zatem tak, Alaskanko, że po prostu republikanie Ci nie podchodzą? Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link
alaskanka3 co laczy Arnolda S. i milosciwie panującego GWB 09.10.03, 20:13 maly.ksiaze napisał: > ...ale zdaje mi się, że jedyne, co łączy Arnolda S. i miłościwie Wam > panującego GWB jest przynależność do Partii Republikańskiej. Czy nie jest > zatem tak, Alaskanko, że po prostu republikanie Ci nie podchodzą? > Wydaje mi sie, ze Arnold S. i GWB maja podobne osobowosci, nie potrafie dokladniej tego opisac, na to wrazenie skladaja sie drobne detale jakie widze w ich zachowaniu. Ja jestem raczej slepa politycznie, i politykow staram sie odczytywac z tego co dostepne: sposobu wyslawiania sie, mowy ciala. np. te kilka klipow z Arnoldem pokazanych w naszej TV, zrobilo na mnie jak najgorsze wrazenie. Zakladajac nawet ze nie byl to prawdziwy Arnold, tylko image na uzytek kampanii reklamowej jego filmu, to co mianowicie chcial Arnold przekazac i komu, poklepujac po pupie kobiete ktora przeprowadzala z nim wywiad w TV angielskiej ? Te zachwyty na temat Hitlera, ktory zasluguje na Arnoldowy szacunek bo jest to czlowiek niewyksztalcony ktory wiele osiagnal w zyciu ? Poza tym Arnold podczas kampanii nie zaprezentowal zadnych pogladow na tematy wazne dla Kalifornii, to byla kampania gwiazdora filmowego, nie czlowieka ktory ma pomysly na rzadzenie krajem i na sposob zrealizowania ich. Odpowiedz Link
backpacker Re: co laczy Arnolda S. i milosciwie panującego G 09.10.03, 20:35 Kobieto Ty pierdolisz jak potluczona bo inaczej juz sie tego nazwac nie da. Co ty wiesz o osobowosciach tych ludzi? Kilka klipow? A moze filmow z nim? I co z tego ze klepie baby po dupie!?!! A niech sobie klepie. Te kurwy (przepraszam) sikaly po nogach bo Arnold je klepal 30, 20, 5 lat temu a teraz sobie przypomnialy?!?! Jakie zachwyty na temat Hitlera? Przeciez powiedzial ze nic takiego nie mowil? Boze... wez Ty juz przestac pisac na ten temat. Wroc do plucia na Polske w duecie z Wiarusem bo wychodzi Ci to lepiej. Odpowiedz Link
alaskanka3 "co z tego ze klepie baby po dupie!?!!" 09.10.03, 20:39 Dziecko, pisalam juz kilka razy - nie przejmuj sie tak bardzo tym co czytasz :-). Rozumiem ze ciebie mozna "klepac po d***" bez ograniczen ? Odpowiedz Link
backpacker Re: "co z tego ze klepie baby po dupie!?!!" 09.10.03, 21:07 Wiesz, Ty jestes po prostu glupia. Jak ci sie nie podobaja moje komentarze to nie pisz tutaj. A poniewaz mieszkamy w jednym stanie i piszesz jakies totalne bzdury to mozesz byc pewna ze ja bede odpowiadal. Szczerze mowiac to ci wspolczuje. Przodujesz w pluciu na wszystko co polskie jak rowniez na wszystko co amerykanskie. Po jaka cholere tu mieszkasz? Zastanow czasami co piszesz. Z jednej strony ze Arnold nie przedstwail programu a z drugiej strony ze jest jak Bush. Na podstawie zdjec?! No i co z tego ze klepie baby po tylkach? Jak babie sie nie podoba to strzeli go w pysk. A jak czekala 20 lat to niech zamknie swoj pysk. Tego zazdroszcze Europie, stosunki damsko meskie nie sa rozgrywka w polityce. I jak sie okazuje sporo ludzi tak mysli i tutaj. Kobito, Ty nawet nie potrafisz odpowiedziec na proste pytanie o obywatelstwo. Wstydzisz sie byc Amerykanka? Pojdz zes wreszcie po rozum do glowy i pisz z sensem. Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: "co z tego ze klepie baby po dupie!?!!" 09.10.03, 21:25 backpacker napisał: > Wiesz, Ty jestes po prostu glupia. > Jak ci sie nie podobaja moje komentarze to nie pisz tutaj. Co wspolnego maja komentarze backpackera z moim pisaniem/niepisaniem na Forum ? Wyglada na to, ze jednak to "klepanie po d****" nie lezy backpackerowi ? Odpowiedz Link
don2 Re: nie mam zdolnosci jasnowidza 09.10.03, 09:27 alaskanka3 napisała: > > Ale cos mi mowi ze na tym "wyborze" Kalifornia wyjdzie podobnie jak cale US > na "wyborze" Busha. Podczas poprzedniej kampanii prezydenckiej mialam takie > same odczucia wzgledem Busha, dziwilo mnie bardzo ze nikt nie widzi ze jest to > socjopata, publika dawala sie nabrac na "swojego chlopa". > > Co do pytania o obywatelstwo, odpowiedzialam dosc jasno chyba ? Jestem w > Kalifornii od 10+ lat. > Al4ez oczywiscie ,ze jasno ! ja pytam o obywatelstwo ty oswiadczasz,ze jestes 10 + lat w Kaliforni. Co nie oznacza nic. Ale nie ma sprawy,zapomnij i przepraszam ,ze naruszylem spokoj ducha twego.Oczywiscie ,przebywanie 10+ lat w Kaliforni daje powod do arogancji. Uklony D. nie zyjacy w Kaliforni. Odpowiedz Link
don2 Re: Tacy jestesmy,jakimi sie stalismy albo........ 09.10.03, 10:25 Rodzina Swensson w Kaliforni od 1903 " Miller " " 1919 " Van Damm " 1931 " Bonicelli " 1931 Kilka juz pokolen zyje w tym samym miejscu,nie majac mozliwosci zmiany biegu historii a i nie majac zawsze na to ochoty zyja i staraja sie zyc jak najlepiej. Zmienialo sie wielu prezydentow i Gubernatorow.jedni im sie podobali drudzy mniej.Ale jakos nie zapowiadali ,ani upadku kaliforni ani konca USA.przezyli Wielki Kryzys.Pearl harbour i Woodstock. I jakos nie przyszlo im do glowy opuszczac Kaliforni .Widza zycie jakim jest,krzywia sie na podatki itd itp. Alicja Skakanka w kaliforni mniej lat niz potrzebowaly roze Millerow by stac sie klombem ozdabiajacym wjazd do garazu. Jeszcze tapety na scianach nie wyschly w domu w ktorym zamieszkala a juz ma swoje absolutnie niepodwazalne zdanie o Prezydentach (sami psychopaci ) gubernatorze idiocie .pelna wzgardy dla polityki kraju w ktorym ma zyc mozliwosc wlasnie dzieki tej polityce. Na znak protestu gotowa nawet emigrowac z Kaliforni (sic ) Tak sobie mysle,ze sa granice wszystkiego ! Tylko smiesznosc nie ma swych granic. Pamietam slowa jednego starszego bywalego w swiecie znajomego,ktoey powiedzial: Don zanim zaczniesz latac,naucz sie chodzic !!! Ze zgredowatym Uklonem D. Odpowiedz Link
alaskanka3 "ja pytam o obywatelstwo" 09.10.03, 19:58 No prosze, nigdy nie wiadomo jakie demony wyzwolic moze Internet. Jeden-dwa niewinne postingi napisane w pospiechu przez nieznajoma osobe z drugiego konca swiata i zaczynamy odpowiadac na obrazy istniejace wylacznie w naszej glowie. Na pytanie o obywatelstwo najpierw wyjasnilam jaka jest procedura uzyskiwania, i jak dlugo to trwa. Nie zostalo to odczytane jako informacja w pierwszej (==mojej) reki, wiec dodalam dla jasnosci ze jestem w Kalifornii 10+ lat. To wyjasnienie z niewiadomego powodu wzbudzilo wewnetrzne demony: Wzgardliwego, Aroganckiego, NikaWysmiewajacego i Zgredowatego. Niektore nawet sie klaniaja. Spokoju ducha zycze wlascicielowi demonow. Odpowiedz Link
jakub93 Re: 'ja pytam o obywatelstwo' 09.10.03, 20:01 Bardzo przepraszam ale ja tak w kwestii formalnej. Masz to obywatelstwo czy nie? Twoje indywiduum Odpowiedz Link
don2 Re: "ja pytam o obywatelstwo" 09.10.03, 20:11 alaskanka3 napisała: > > No prosze, nigdy nie wiadomo jakie demony wyzwolic moze Internet. Jeden-dwa > niewinne postingi napisane w pospiechu przez nieznajoma osobe z drugiego konca > swiata i zaczynamy odpowiadac na obrazy istniejace wylacznie w naszej glowie. > > Na pytanie o obywatelstwo najpierw wyjasnilam jaka jest procedura uzyskiwania, > i > jak dlugo to trwa. Nie zostalo to odczytane jako informacja w pierwszej > (==mojej) reki, wiec dodalam dla jasnosci ze jestem w Kalifornii 10+ lat. To > wyjasnienie z niewiadomego powodu wzbudzilo wewnetrzne demony: Wzgardliwego, > Aroganckiego, NikaWysmiewajacego i Zgredowatego. Niektore nawet sie klaniaja. > > Spokoju ducha zycze wlascicielowi demonow. > I co? zakonczylas na 2 "postingach" swoja obecnosc u nas? nieznajoma osobo z drugiego konca swiata. Odpowiedz Link
backpacker Re: Gouvernator 1 09.10.03, 04:42 Troche info o Arnoldzie dla zainteresowanych: www.latimes.com/news/politics/recall/la-me-schwarz8oct08,1,4449878.story?coll=la-home-headlines Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Gouvernator 1 09.10.03, 08:47 Jeden z najlepszych amerykanskich prezydentow byl aktorem i to marnym. Wiec przez analogie - zlote czasy Was chyba czekaja... Odpowiedz Link
morsa Re: Gouvernator 1 09.10.03, 10:33 Czy ta kobieta u boku Arnolda to jego zona M.Schriver? (z Kennedych?). Az zal patrzec - anoreksja? Odpowiedz Link
alaskanka3 .....anoreksja?.... 10.10.03, 02:14 morsa napisała: > Czy ta kobieta u boku Arnolda to jego zona M.Schriver? > (z Kennedych?). Az zal patrzec - anoreksja? Kobieta u boku Arnolda to jego zona, Maria Shriver, pracuje jako reporterka dla NBC (aktualnie na urlopie bezplatnym). Tez sie zastanawialam jaki ona nosi rozmiar, chyba cos kolo amerykanskiego 6 ? to byloby europejskie 34-36 ? Wiecej o jej udziale w kampanii: sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2003/10/09/MN17507.DTL Odpowiedz Link
jan.kran Re: .....anoreksja?.... 13.10.03, 16:13 Ha ! Wreszcie mam TV , bo aseksulny mi naprawil antene co mlodziez wyrwala z korzeniami. Obejrzalam sobie Arnie i zone. Rzeczywiscie jakas chuda , ale moze to z nerwow czy mezowi sie uda kariera. W koncu ona pochodzi z ambitnej rodziny. Ja nie mam pojecia o Stanach wiec wierze na slowo , ze to totalna katastrofa miec takiego Guwernatora. Za w PL mamy swietnego prezydenta i premiera i to jest podstawa. Dobrze , ze DW nie za czesto pokazuke ich facjaty . Kran. Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: Gouvernator 1 09.10.03, 23:41 Dlaczego ludzie w SF Bay Area glosowali inaczej niz reszta stanu ? sfgate.com/ A etykietka "socjopata" milosciwie nam panujacy GWB zostal opatrzony przez znajomego psychologa, swietnego specjaliste od odczytywania ludzi. Odpowiedz Link
backpacker Re: Gouvernator 1 10.10.03, 01:05 Wyraznie masz problemy ze zrozumieniem o co chodzilo w tym wszystkim. Zeby wyjasnic tym co nie wiedza a sa zaiteresowani to Gubernator Kalifornii zostal odwolany. Jest takie dziwne i bez sensu prawo w stanie o liczebnosci 34 miliony ze wystarczy 850 tys podpisow pod petycja i organizuje sie nowe wybory. Tyle ze wygladaja one troche inaczej. Po peirwsze glosuje sie za albo przeciw odwolaniu obecnego gubernatora. Niezaleznie jak sie glosuje na pierwsze pytanie oddaje sie rowniez glos na nowych kandydatow do ktorych nie nalezy obecny gubernator. Sama idea odwolania jest beznadziejna zwlaszcza przy tak niskich wymaganiach. 850 tys z 35 milionow. Jakze latwo jest znalezc tyle glosow gdy ma sie wystarczajaco pieniedzy. I znalazl sie jeden palant, ktory mial, wylozyl i zorganizowal kampanie zbierania podpisow. Wracajac do wyborow to mimo glosowania na NIE nadal sie glosuje na nowego gubernatory gdy jednak strona TAK zdobyla wiekszosc. I tak tez sie stalo. Okolice San Francisco i hrabstwo Los Angeles byly przeciwko odwolaniu gubernatora. I bardzo rozsadnie. Ale to nie znaczy ze nie glosowano tam na Arniego. Tyle ze to nie ma nic do tego kim jest Bush czy Arnold. Co bedzie dalej? Trzeba poczekac i zobaczyc a nie bazowac swoich opinii na podstawie zdjec czy innych glupot tego typu. Odpowiedz Link
alaskanka3 @backpacker 10.10.03, 02:07 Dziecko, a moze zwrocilbys swoj intelekt w inna strone ? Moze jednak ktos zechce podyskutowac z toba ? Odpowiedz Link